Torrenting se vraća na velika vrata.
Odzvonilo je dijeljenju Netflix pretplate u Hrvatskoj
Već sam si skinuo većinu toga što me zanima na Netflixu kad se pojavila poruka prvi put tako da je već sve na eksternom hdd-u i spremno za gledanje.
Upaliti VPN, napraviti novi account na Tursku, staviti mjesec dana Turski Netflix bon, kontaktirati službu za korisnike preko weba da ti dodaju karticu kao back-up način plaćanja i gg. 6€/mj. za najveći tier i dijeljenje radi pošto se zabrane ne odnose na tursko tržište.
Trebali su tako naplaćivati od prvog dana i nikom ništa. Ova mijenjanja pravila igre nisu nikada nikome dobro sjela. Nešto daš, pa onda to uzmeš. Pa to ni kao djeca nismo tolerirali i popljuvali bi takvo ponašanje.
boja1964 triba otkazati pretplatu samo zato što su vičera sjebali. Jebo im bog mater.
boja1964 To nije OK. Do sada si plaćao koliko si plaćao i dobio si 5 računa ili koliko već da možeš podijeliti sa drugim ljudima. To nije nešto što nije bilo dopušteno već se dapače čak i podržavalo od strane Netflixa. Apsolutno sve druge platforme također takvo što dopuštavaju i nitko osim Netflixa ne traži lipe ekstra za to. To što su ti oni omotali priču u fini omot da plaćaš “manje” za jedan account je priča koja govoriš sebi da si opravdaš kupovinu. Realnost je da oni to jedino rade i to isključivo radi zarade, iako su godinama podupirali i dopuštali dijeljenje accounta sa kime god želiš. Ali jbg, bitnija je mentalna gimnastika kod pojedinaca…
Evo gledam sada i uzeli su mi 4€ za prošli mjesec pošto je Turska Lira svakim mjesecom sve gora i gora. I to je 4€ previše.
- Uređivano
Do sad si plaćao koliko si plaćao i dobio si 4 računa, ali si mogao podijeliti koliko si htio, meni je u jednom trenutku parazitiralo preko 20 ljudi na accountu. To nije bilo dopušteno, ali nisu kažnjavali preko 15 godina.
Nakon 15 godina su odlučili promijeniti pravila. Možemo se slagati ili ne s odlukom, ali nazivati ih ciganima i kako još ne je urnebesno s obzirom da se de facto krala usluga. Cijeli taj koncept odnosa prema umjetnosti, piratiziranja sadržaja i ostalo kod nas i u ovom djelu Europe je stvarno fenomen, nevjerojatno koliko je izrelativizirana krađa. Takav odnos prema uslugi/robi ne postoji u nijednom drugom segmentu.
ThomasAAnderson Takav odnos prema uslugi/robi ne postoji u nijednom drugom segmentu.
Ima. Plaćanje karte za tramvaj. Ljudi su sve voljni napraviti samo da ne plate tih 50 centi. Odrasli, zaposleni ljudi, kudli ne djeca.
Tzereen Ima. Plaćanje karte za tramvaj.
E da u pravu si, ista stvar.
- Uređivano
ThomasAAnderson To nije bilo dopušteno
Daj molim te, to su priče za malu djecu. To je ilegalno jednako kao i proći cestu a da ne ideš preko zebre. Pustili si ljude da se koriste sa svime dok ne dobiju kritičnu masu korisnika da bi ih onda jebali kako oni žele, što se upravo sada i dešava. Tehnički nije dopušteno po TOS, no ovaj potez su davno prije mogli napraviti. Da li su do sada čekali i pustili ljude da dijele account iz dobrote svog srca ili su ipak možda ali samo možda novci u pitanju. Mislim pričamo o korporacijama koje imaju pare koje su doslovno nezamislive i ljudi ih actually brane i opravdavaju njihov bezobrazluk i ciganluk lol! Mislim onako sad mi polako i više nije čudno što jebeni burek košta 17 kn ili koliko već.
prayer Tehnički nije dopušteno po TOS
I to je to, nemamo kaj srat dalje. Ne bi reko da nekolicina ljudi ovdje brani korporacije poput Netflixa (što itko ima od tog?), neko se ipak pokušava donekle objektivno i nelicemjerno sagledat ovo.
Prvi si koji iskorištava apsolutno sve rupe koje nađeš, Vpn ti je glavna stvar već godinama da na drastično jeftiniji način dođeš do raznih usluga / servisa… ajde nemoj sad moralizirat, please.