- Uređivano
Jedva čekam upalit opet, sjest ću kraj crkve dok igram
Jedva čekam upalit opet, sjest ću kraj crkve dok igram
Smeta im što nema paladina.
@herc treba napravit paladina crnca i nazvat ga GhettoJesus
Da mi mama vidi da igram igru zvanu diablo, prekrstila bi se pa pitala: "Sine, kad si zadnji put bio u crkvi Bogu se moliti?"
Ja jesam "neki nazovi katolik" ali ne smeta mi zato igra, neka je raznovrsnosti. Na stranu to ali ne volim baš igre koje imaju prikaz iz ptičje perspektive kakav god žanr i tema bila, nije mi takav vizual po volji.
Koliko ja znam u toj igri (ne pratim taj serijal Diablo) igrač se bori upravo protiv nekog zla a tako biva u većinu igara. U single player igriama u kojima je igračev zadatak da eliminira nešto pravedno i dobro, takvih nema baš puno i takve bi mogli dežurni prozivati
Dakle iskrenim vjernicima ne bi trebalo išta smetati a kamoli videoigra.
Dobro i kažu. Današnja mladež je skroz iskvarena.
Ne znam šta je tu čudno. Od prvog dana mračni setting, demoni, vrag i slično.
Koliko ja znam crkva se bori protiv toga.
Isto navode i za druge medije, od filmova, serija na dalje.
doctorfreak za razliku od drugih medija, ovo nije Zemlja, niti se radi o nasem covjecanstvu. Humanoidi ilitiga "ljudi" su stvoreni od samog andela Inariusa i demona Lillith, kao i cijeli Sanctuary, te su zatoceni u vjecnom sukobu andela i demona. Nephalemi su rijetki koji vladaju mocima jednih i drugih i mi igramo njihove uloge. Ovo veze nema sa vjerom, niti je opis dobra i zla u klasicnom smislu
chono Gle lore je manje bitan,poanta je da se kršćanstvo bori protiv bilo kakve vrste nasilja i sotonizma makar i imaginarnog.
Veći je problem što to mediji napuhavaju i rade click bait naslove.
doctorfreak oni jesu zlo i sotonizam
E ak vam klečavci saznaju za ovu temu….
Ljudi imaju pravo na svoje mišljenje kao i svi drugi i isto tako se imaju pravo žaliti. I skroz je razumljivo da jednom ortodoksnom vjerniku koji ne zna ništa o ovim igrama ta ikonografija s plakata može zasmetati. Ali na zapadu je sad moderno ismijavati se sa religijom na čijim temeljima je nastalo sve što je zapadno pa su isto tako logični poluretardirani novinarski clickbait naslovi i već tradicionalno ismijavanje sa 'glupim' vjernicima.
Meni bas smeta kad popovi jebu dicu pa se to prikrije i ode u zastaru
Ali to su ti manje bitni problemi
Veci problem su igre
Ismijava se, i neka se ismijava, jer smo ipak u 21. stoljecu. Da ne govorimo o dvolicnosti.
Jedni imaju pravo na svoje mišljenje a drugi imaju pravo smijati se tom mišljenju.
Da ne nitpickam, zar nisu katolici podgrupa kršćana? Šta pravoslavcima i grkokatolicima ne smeta Diablo?
Zato što Diablo znači vrag, a vrag je zao. Informirajte se malo.