- Uređivano
Sony je kriv zašto imamo ekskluzive, kaže šef Microsofta
Majkomila kakvi ljigavci.
"Da je po mome, volio bih se riješiti sve ekskluzivnosti na konzolama, ali nije na meni, posebno kao igraču s niskim udjelom na tržištu gdje je dominantni igrač definirao svoju poziciju korištenjem ekskluziva. To je svijet u kojem živimo. Nemam ljubavi za taj život".
Znači, točno mi je dosta ljigavaca i farizeja kojih ima u svim porama života.
Ryan je mila majka za ove, odvratno.
- Uređivano
Svima njima je sad cilj pobjedit parnicu. Ovo nisu PR izjave ni izjave namjenjene za igrače.
Nemojte ih kao takve gledat.
Vrijeme je za peticiju.
A jadni, baš im je teško brisati suze sa svim tim neograničenim novčanicama.
Bilo kako bilo, MS je napravio jednu stvar. Forsirao Sony na izdavanje svojih igara na PC
He he neka je
Microsoft i Sony su poput druga Milanovića i gospodina Plenkovića. Zabavljači naroda.
Samo tko je od njih dvoje Microsoft a tko Sony.
Neka bude Microsoft drug Milanović zbog prvog slova kojeg dijele a jebiga, onda Sony je pripao gospodinu Plenkoviću.
- Uređivano
Hahah ovi ne žive u realnom svijetu.
Čovjek sve objasnio.
Ma sve ja to razumijem, ali meni je tipa ova izjava (znači u kompletu) totalno nebulozna.
Uostalom ovo što kaze Colin Moriarty je istina. Nevjerojatno je da oni u 20+ godina neograničenog budžeta i praktički vremena nisu bili sposobni nešto sami izgraditi, nego otvoreno priznaju s ovakvim potezima da je njihova kreativnost na apsolutnoj nuli. I neki to podržavaju.
Ajmo se ne lagat da Xbox nikad nije imao kreativnost.
Kaj sa šestom i sedmom generacijom? Potpuno kompetentan period za Xbox, ograničen jedino sa raširenosti podrške.
- Uređivano
Meni na prvu izgleda da oni sami godinama nisu imali viziju što žele, a kamoli kako doći do toga.
Mijenjali im se i šefovi, a vjerojatno i ideja iza svega. Djeluje kao da nikako nisu slušali publiku i da cijelo vrijeme funkcioniraju previše korporativno. Što se vidi i na svim ovim događajima oko kupnje Activisiona, PR izjava i ovih svjedočenja.
Čak i ovaj period kad djeluje da napokon slušaju publiku, puno bolje nego Sony trenutno, to nije autentično, već su čisti PR potezi.
Xbox kao da nije gaming kompanija, već u najgoru ruku business kompanija, a u najbolju, software kompanija kao što je i sami Microsoft. Bez vizije za gaming i igrače. I upravo zato one izjave od Satye Nadelle kako je njemu ovo tužan svijet za gaming su najveća ljigavost, perverzija i laž koju sam vidio, u razini HR političara.
Tzereen Xbox kao da nije gaming kompanija, već u najgoru ruku business kompanija
Previše romantizirate gaming. Sve je to čisti biznis, samo im se pristupa različitim strategijama. Od kada je Nadella došao na CEO poziciju u Microsoftu, pokušava apsolutno sve proizvode koje imaju pretvoriti u service gdje plaćaš monthly fee. Imajući u vidu poslovne rezultate Microsofta, vraški im se isplati.
Ja oduvijek tvrdim da ekskluzive nisu dobre ni za koga, osim za izdavača / platform holdera. Igrači zbog njih kupuju dodatni komad plastike ispod televizora ili na PC-u moraju igrati igre na 5 različitih launchera. Super funkcioniraju u business smislu, no stvarno ne vidim neku prednost za prosječnog igrača.
Instalirati launcher nije nikakav problem, program kao i svaki drugi. To je u rangu instalacije internet preglednika ili video playera.
Tak da je to stvar izbora, želiš li to ili ne, a ne hardverske ili platformske ekskluzivnosti. To je u rangu TV-a ma kojem imaš "ekskluzive" tima HBO, Netflix youtube, i dr. Na istii TV instaliraš i koristiš kako želiš i kada želiš.
Dalje neki launcheri poput GOG omogućavaju integraciju ostalih tako da se mogu pokreti igre samo sa njega, povezati prijatelje i dr.