Odrastao sam u tvrtki koja je uvijek vjerovala da softver treba raditi na što više platformi, to je Microsoft u kojem sam odrastao i u koji vjerujem.

Giphy - Clint Eastwood Nod GIF by GritTV

Majkomila kakvi ljigavci.

"Da je po mome, volio bih se riješiti sve ekskluzivnosti na konzolama, ali nije na meni, posebno kao igraču s niskim udjelom na tržištu gdje je dominantni igrač definirao svoju poziciju korištenjem ekskluziva. To je svijet u kojem živimo. Nemam ljubavi za taj život".

Znači, točno mi je dosta ljigavaca i farizeja kojih ima u svim porama života.

Svima njima je sad cilj pobjedit parnicu. Ovo nisu PR izjave ni izjave namjenjene za igrače.

Nemojte ih kao takve gledat.

A jadni, baš im je teško brisati suze sa svim tim neograničenim novčanicama.

Bilo kako bilo, MS je napravio jednu stvar. Forsirao Sony na izdavanje svojih igara na PC

Microsoft i Sony su poput druga Milanovića i gospodina Plenkovića. Zabavljači naroda.

Samo tko je od njih dvoje Microsoft a tko Sony.

Neka bude Microsoft drug Milanović zbog prvog slova kojeg dijele a jebiga, onda Sony je pripao gospodinu Plenkoviću.

Hahah ovi ne žive u realnom svijetu.

Čovjek sve objasnio.

Nexus njima je realan svijet. Ti koji nemas tu kolicinu love i moci nemozes pojmiti njihov kut gledista i razmisljanja. Totalno drugacija percepcija

chono

Ma sve ja to razumijem, ali meni je tipa ova izjava (znači u kompletu) totalno nebulozna.

Uostalom ovo što kaze Colin Moriarty je istina. Nevjerojatno je da oni u 20+ godina neograničenog budžeta i praktički vremena nisu bili sposobni nešto sami izgraditi, nego otvoreno priznaju s ovakvim potezima da je njihova kreativnost na apsolutnoj nuli. I neki to podržavaju.

Ajmo se ne lagat da Xbox nikad nije imao kreativnost.

Kaj sa šestom i sedmom generacijom? Potpuno kompetentan period za Xbox, ograničen jedino sa raširenosti podrške.

Nexus imali su kreativnost i razvoj, ali ne i konstantu u njemu. Nije toliko ni bitno novac, vec cinjenica da su imali godine za bildat portfolio igara i brandova, ali nisu puno radili na tome. Sad, kada to zele, zele odmah, na silu

Meni na prvu izgleda da oni sami godinama nisu imali viziju što žele, a kamoli kako doći do toga.

Mijenjali im se i šefovi, a vjerojatno i ideja iza svega. Djeluje kao da nikako nisu slušali publiku i da cijelo vrijeme funkcioniraju previše korporativno. Što se vidi i na svim ovim događajima oko kupnje Activisiona, PR izjava i ovih svjedočenja.

Čak i ovaj period kad djeluje da napokon slušaju publiku, puno bolje nego Sony trenutno, to nije autentično, već su čisti PR potezi.

Xbox kao da nije gaming kompanija, već u najgoru ruku business kompanija, a u najbolju, software kompanija kao što je i sami Microsoft. Bez vizije za gaming i igrače. I upravo zato one izjave od Satye Nadelle kako je njemu ovo tužan svijet za gaming su najveća ljigavost, perverzija i laž koju sam vidio, u razini HR političara.

Previše romantizirate gaming. Sve je to čisti biznis, samo im se pristupa različitim strategijama. Od kada je Nadella došao na CEO poziciju u Microsoftu, pokušava apsolutno sve proizvode koje imaju pretvoriti u service gdje plaćaš monthly fee. Imajući u vidu poslovne rezultate Microsofta, vraški im se isplati.

Ja oduvijek tvrdim da ekskluzive nisu dobre ni za koga, osim za izdavača / platform holdera. Igrači zbog njih kupuju dodatni komad plastike ispod televizora ili na PC-u moraju igrati igre na 5 različitih launchera. Super funkcioniraju u business smislu, no stvarno ne vidim neku prednost za prosječnog igrača.

Instalirati launcher nije nikakav problem, program kao i svaki drugi. To je u rangu instalacije internet preglednika ili video playera.

Tak da je to stvar izbora, želiš li to ili ne, a ne hardverske ili platformske ekskluzivnosti. To je u rangu TV-a ma kojem imaš "ekskluzive" tima HBO, Netflix youtube, i dr. Na istii TV instaliraš i koristiš kako želiš i kada želiš.

Dalje neki launcheri poput GOG omogućavaju integraciju ostalih tako da se mogu pokreti igre samo sa njega, povezati prijatelje i dr.