S obzirom što je sve PS4 pokretao, (TLoU2, Horizon, GoW) za jednu hendheld konzolu, to će biti top.
Nova Nintendova konzola bit će u rangu PS4
To je sasvim adekvatno da naprave čuda na tom hardveru. Evo, TLOU2 i dalje drži benchmark za grafičko i tehničko postignuće na svim platformama u žanru akcijskih avantura i tako će vjerojatno ostati do sljedeće ND igre. Nova Zelda je isto priča za sebe s obzirom na hardver na kojem se izvodi.
Bitna je full optimizacija neke igre za određenu konzolu. 8 gen konzole imaju jak hardver i mogle su pokretat vrlo zahtjevne igre. Kad pogledamo neke starije igre kako fenomenalno izgledaju kao da je riječ o 9 gen.
S obzirom kakva doslovna čudesa izvode sa hardwareom jačine mobitela ovo će biti odlična stvar. Štoviše još i ambicioznije ako budu imali pristup DLSS ili FSR. Nebo im je granica! No s obzirom da je to Nintendo koji je posebna klasa retarda u svijetu konzola i njihove optimizacije, bebi je čudilo da pola toga ne upogone kako spada.
Dok sam testirao RTX4090 za laptop upalio sam TLOU2 čisto da vidim kako se drži. Osim rezolucije, nijedna od najboljih igara poslije izađlih, čak ni uz RTX ni max detalje u 4K ne izgleda toliko detaljno i prirodno dobro. I to još na PS4. Nebi imao ništa protiv da se na toj tehničkoj i vizualnoj razini zaustavimo narednih 10-ak godina
- Uređivano
Zero emmmm da… mijenjali su cak i naziv igre u action-adventure RPG, a u stvarnosti je akcijska avantura sa RPG elementima. Imas jedan jedini izbor u prici, a gradnja lika je gimmick sa abilityma koje samo odaberes, ne gradis. Shvati to kao crafting sustav u TLOU2. Pa jesi ti uopce prosao CP77 pricu?
Edit: ne spominji W3 u ovom kontekstu, igra je predobra i nije zasluzila usporedbu sa cp77. Gwent u w3 je veci rpg od cp77
Znači nova će Bayonetta napokon raditi kako treba. Super!
Biram gameplay mehanike umjesto grafičkog napucavanja svaki put. PS4 Pro mi se drži sasvim (neočekivano) dobro i ova recentna nestašica poluvodiča ili što već je pokazala kako se može raditi dobre igre i na starijem hardveru. Ako stvarno novi Nintendo Switch bude na tom nivou, nemamo se što žaliti.