• Gaming Vijesti
  • Hrvatska i Rusija jedini na svijetu nemaju popust na PS+ povodom Days of Playa

Nis cudnog, kolko je proslo od uvedanja eura. Pa jos uvjek nije rijeseno placanje.

Znam da im nismo bitno tržište, ali ovo je već stvarno sramotno.

Sony cijeni svoje vjerne kupce na konzoli.Problem riješi jedan programer za sat posla. Vjerovatno ni ne znaju za HR. Ja im ne mogu niš prigovoriti sobzirom da sve portaju na PC.

S obzirom da sam nakon više od 11 godina pretplatu prestao plaćati na ljeto 2022. nisam dobio nikakvo besplatno produljenje PS plusa.

Izgubio sam 60ak sati progressa u Hogwarts Legacyu kad mi je krepao PS5, a neki dan skužio da mogu zaboravit i na 170ak sati Horizon Forbidden Westa. Taman kad je izašla ekspanzija.

Skupljam tu karmu nenormalno u zadnje vrijeme. Payout će bit sweeeet 🤣🤣🤣

Ja bi prije rekao da je to nesposobnost vodećih za playstation Hrvatsku da se malo na založe za nas.

Svako imalo pametan poslovnjak na visokoj funkciji bi ovo riješio odmah..

doctorfreak A ti znaš je li se netko založio ili nije i koliko to ima utjecaja na jednu korporaciju kao što je Sony? Daj se javi hrvatskom predstavniku sonya i objasni da si vrhunski poslovnjak koji će ovaj problem riješiti u roku keks.

boja1964 To su tamo sve nesposobnjakovići koji su dobili posao zna se kako..

Pa naravno da bi riješio…sramoti se firma..drzava i sve…i posla za odradit minimalno…

Nisu sposobni mjesecima promjenit valutu ko da se radi o kvantnoj fizici…neznaju ni kada…totalna nesposobnost i sramota.

Support im je također, isprobano, hrpa debila koji nemaju pojma o ničem.

Tako da da, koliko god kurčevito zvučalo..nesposobni su..bez obzira što je hrv mala zemlja tako se ne posluje. Ne na takav način.

Barem smo u nečem jedinstveni a Rusija neka bude uljez!

Sterlok Sony cijeni svoje vjerne kupce na konzoli.Problem riješi jedan programer za sat posla.

Da, ali problem je što u HR nema programera ili su samouki pa imaš to što imaš. I eto, nećemo imati euro do kraja godine a možda ni tad. Možda da uvezu nekog Indijca koji zna kodirati?

Fico Ajde me se okani pls..ni ti kao junior programer nemaš pojma o menadžmentu i biznisu pa ne moraš bit svakom loncu poklopac.

Možeš branit šta hočeš, ali da za promjenu valute treba toliko mjeseci je apsurd, pogotovo word wide korporaciji.

I djeci bi bilo jasno da se ovdje radi o nesposobnosti kako naših tako i sonija globalno.

Zero Da, ali problem je što u HR nema programera ili su samouki pa imaš ti što imaš.

Zasto bi HR programeri rjesavali Sonyjev ogranak u HR? To radi Sony, a njih zaboli za nas sto valuta koja i dalje nije EUR pokazuje.

foggy Upravo to sonija zabolo racku za nas…

Sličnu situaciju je apple radio i srbima gdje godinama nije htio stavit njih kao podržanu zemlju.

Kad je drastično pala prodaja..i lokalni recenzenti dogovorili ne recenziranje applovih proizvoda…brzo se riješila stvar.

Koji god bio razlog, situacija sa eurom na PS Storeu je apsurdna i to nitko nemre osporit.

Nismo prva zemlja koja je uvela euro, a najava o uvođenju je stigla dovoljno rano da se svi pripreme.

Ne treba ulazit u analize ako nemaš detaljniji uvid, ali da je apsurdno je apsurdno.

A dobro, najgori smo u svemu kontinuirano, tak da zapravo sve ide po planu

barem imam bespla pls plus stalno, meni se cini da se njima ne zajebava sa dvojnim cijenama, pa ce pricekat 01.01.2024 sa storeom

Fenix

Prva u kojoj je PS Store da je uvela euro?

Zanimljivo. Ne bih nikad rekao.

Iako je nedopustivo da godinu i pol nakon sto je najavljen prelazak na euro i dalje nemamo prilagodeno karticno placanje, mislim da puno ljudi ne razumije da to nije samo promjena jedne sitnice koja magicno zamijeni kunu s eurom.

Ovakvi sustavi izgledaju vrlo jednostavno s korisnicke strane, no niz sustava na koji je to sve povezano je puno kompleksnije. U idealnom slucaju, onom u kojem je kod i opcenito stack pazljivo biran, odrzavan i njegovan, ova promjena je i dalje puno opreznog posla. Od toga da moraju racunati i na zakone svake zemlje u kojoj implementiraju kupovinu pa do toga da su povezani na razlicite payment processing sustave koji su posebna prica po pitanju kompleksnosti implementacije. Zatim na to treba nadodati peglanje bugova koji nastanu samim razvojem. Na kraju svega ide period dodatnog testiranja svega sto su razvijali i vec paralelno testirali.

Medutim, u 100 slucajeva, 120 njih nije idealan slucaj. Sony je velika firma i nema sanse da je kod dobro napisan, odrzavan i potencijalno cak testiran. Vjerojatno ima i dosta outsourceanja sto dodatno produljuje trajanje, a time i trosak dodatnog razvoja.

Da je sve tako jednostavno kao sto neki misle, ne bi toliko kostalo.

U svakom slucaju, nedopustivo je da su se do ovoga doveli, ali isto tako, da su krenuli neposredno nakon najave prelaska na euro, velika je vjerojatnost da bi i dalje bilo napeto s rokovima.