• Gaming Vijesti
  • Kreatora Days Gonea rastužio je PS Showcase, kaže da smo već mogli igrati Days Gone 2

i dobro je rekel. Mogli smo imati jednu od najboljih igara ove generacije konzola. Ovih dana ga igram po drugi put i vidim i primječujem detalje. Ima on svojih tehničkih mana da se ne lažemo ali to se da ispeglati. Igra sa golemim potencijalom što se priče, sto svijeta i što se gameplaya tiče.

Još mi je u dobrom sjećanju intervju Garvina sa novinarom i Garvinovo premijerno prikazivanje gameplaya te neke nove igre koja još ni definitivno ime nije imala, stoga sam pomislio da je to TLoU II ali nije bila. Bila je to igra kao opasni konkurent TLoU serijalu.

Zašto je toj igri zabranjen daljnji razvoj nemam pojma, mogu samo nagađati putem neke logike i analize slijeda dešavanja od poćetka sa tom igrom. Slabe prodajne rezultate ne pušim i da je tako ima i lošijih igara koje se i dalje razvijaju kroz nastavke jer im se daje šansa po više puta.

Samo znan da je lik jebacki naporan, konstantno kakanje.

Ako bi usporedio imao je picku nije znao rukovati sa njom odjebala ga je i sad on bi pokusa opet sa njom

Al fakat, valjda je bio već 5-6 puta u medijima s istom jadikovkom kako se svemir urotio protiv Days Gonea i da je to najveća tragedija u gaming svijetu.

Nepopularno misljenje.

D.Gone je bolja igra od Last of Us 2 i ne zaostaje mnogo za 1 delom.

Znam ljude kojima je D.Gone bio bolji i od prvog dela Tlou.

Otvoreniji svet

Daleko bolji protivnici

Ogroman potencijal.

Motor

Kreativna oruzja

Raznovrsnost borbene mehanike

Da je izasla dvojka, potukla bi ovaj politicko seksualni woke nastavak Last of Us-a

Centurion ja znam ljude kojima je Saša Matić bolji od Pink Floyda. Kakve to veze ima sa životom?

Tzereen Saša Matić bolji od Pink Floyda

Dok Pink Floyd ne napuni ZG Arenu kao Sale, nemamo o čemu pričati!

Last of Us kec ima bolju pricu, odnosno daleko emotivniju.

Plus je sjajno odradjena karakterizacija likova.

Odlican balans protivnika, onaj ljudski faktor uz sjajne klikerse.

Nedostatak je duzina price i linearnost.

Dvojka je ispolitizirano woke smece.

Ne smeta mi gej problematika koja se obradjuje, nego nacin na koji se to radi.

Dalje, veca zamerka je na kaubojskom obracunu dve zene, umesto da smo vise dobili price i objasnjenja prvog dela. Odnosno da je radnja dobila prirodan nastavak.

D.Gone ne moze na crtu prvom Last of Us, ali mi je bio neuporedivo vece zadovoljstvo za igranje od dvojke.

Da je izasao nastavak siguran sam da bi uz poboljsanja bio bolji od nastavka Last of Us.

D.Gone je trebao da bude manje repetetivan u odredjenim momentima i da poradi dodatno na razvoju likova.

Ima dobru pricu, tu bi vrv doziveo najozbiljniju nadogradnju.

Days Gone je nešto kao npr. Daikatana ili prvi Nier. Užasna igra o kojoj se iz nepoznatog razloga, s odmakom vremena, počelo pozitivno pričati.

Strucno misljenje Fortnite igraca

Frajer stvarno jadikuje, al s obzirom kakva su sve smeća doživjela nastavak, mogli su mu dat nek napravi duju, sam da više ušuti.

Ima i DG dobru i zanimljivu priču kao i TLoU, samo kaj ju otvoreni svijet sa raznovrsnim sadržajem proguta. Da je DG bila linearna igra poput TLoU-a i pratila glavne protagoniste i njihov path, bila bi joj pandam.

Centurion Nepopularno misljenje.

D.Gone je bolja igra od Last of Us 2 i ne zaostaje mnogo za 1 delom.

Znam ljude kojima je D.Gone bio bolji i od prvog dela Tlou.

A pazi ovo, jos nepopularnije mišljenje… State of Decay je bolja igra od TLoU 🙃