• Gaming Vijesti
  • Nvidia i s RTX 4060 nastavlja s rubnim odlukama, ali entry model koštat će samo 299€

moschus I opet 8gb rama?

Pobogu kae s tih 8 gb, čak i onih 10gb na 3080 je premalo.

ostalo mi previše 8gb rama pa žele potrošit

Evo ja jadan s RTX 3070 nikako da normalno igram samo s 8GB RAM-a.

Zero u najmanju ruku kao na XBoxu… ako moze Alyx raditi u 120fpsa, a grafa ne gotovo da ne pali ventilatore, onda mogu i druge igre 🤷‍♂️

chono Bio UE5 developer na broken siliconu, kaže da je previše vremena i novca potrošeno optimizaciju da ultra/high teksture stanu u 8GB. Sad kad su počeli portovi s PS5, a ne 4, 12GB je minimum za 1440p/high. Direct storage neće pomoći. Btw. Nije 2-3 igre, nego barem zadnjih 6. Forspoken, Hogwarts Legacy, RE4, TLOU, Redfall. Čak i Dead Island 2 koji je dobro optimiziran, ima povremeni stutter na ultra teksturama, dok na high nema kod 8GB kartica.

Na kraju ono najbitnije, to što mogu optimizirati za 8GB, ne znači da hoće od sad pa nadalje, uz poneku AAA iznimku.

Da, sve ovisi o volji developera. Nije 8gb problem ako odrade posao kako treba, zadnji patch za TLOU to dokazuje, high teksture za 6 gb vrama potršnje. Ma žalost nvidia je jako škrta po tom pitanju i dodatno gulikoža što zaključavaju dlss 3 samo za novu seriju. Ali ne treba sad trčati po novu grafu, preveliki je bazen igrača da 8 gb vrama da bi developeri to ignorirali.

Sterlok 4000 serija je apsolutna pohlepa

Heat Forespokenu ne pomogne ni vidoviti Milan.

Nije 1440 high, vec te igre na low i ultra ne daju razlike i u tome je problem. Ultra je ultra, tko to lovi zna se sto mu je ciniti. High na 1440p je dovoljno 8 gb vrama uz 16gb rama.

Heat Forspoken

Giphy - laughing GIF

Zero Baš me zanima kako će se Starfield vrtjeti na 8 GB VRAM-a.

Zavrtit će se Bethesdin launcher 😃

Već vidim kako šteka onaj Bethesda logo na početku xD

revo

Ima nekoliko igara koje kad pokreneš na ultra 8 gb vrama nije dovoljno…ako znaš otići u meni od igre i sa ultra pomaknuti na high igraš se se skroz normalno. Evo ti primjer

igrivo čak i na 4K u FSR.

Da li bi bilo bolje da RTX 3070 ima 16 gb varam, svakako ali da nije dovoljno za ugodno za apsolutno bilo koju trenutnu igru nije istina. jedina igra gdje nije bilo dovoljno ej TLOU prilikom izlaska iste. Danas je to uredno pokrpano.

Znači 8 gb vrama nije dovoljno za ultra detalje, npr ultra +RT. Smanjivanjem detalja nema te igre kojoj nije 8 gv vrama dovoljno.

Evo i nove na unreal 5

Layers of Fear Demo тест GPU/CPU | RPG/Ролевые | Тест GPU (gamegpu.com)

Da li će i dalje biti dovoljno budemo vidjeli….svakako više vrama je bolje.

Sterlok + lockanje na 60fpsa, micanje glupih postprocessing pizdarija koje ne sluze nicemu i koje mozes zamjeniti i odraditi bolje stvari kroz CP