Obrisane su osobne provokacije. Ili komentirajte seriju ili recenziju, ili nemojte ništa.
Recenzija | The Last of Us (prva sezona)
- Uređivano
Po mom mišljenju su astetiku savršeno pogodili, glumu isto tako a jedino što možda fali seriji je bolji pacing koji se mogao riješiti kroz barem još dvoje tri epizode da se razradi njihov odnos dodatno bez obzira bio filler ili ne. Igra je imala puno veći efekt zbližavanja Ellie sa Joelom te zadnja scena u bolnici je tu činjenicu daleko bolje opisala. Za ljude koji nisu odigrali igru sam siguran da su oduševljeni jer na kraju krajeva priča jest zbilja dobra, ali igra ima daleko veći impakt na cijelokupnu imerziju stoga se ne mogu složiti sa ocjenom 9/10 jer iskreno ima puno kvalitetnijih serija u tom rangu.
- Uređivano
Pričao sam dosta s ljudima koji nisu igrali igru, serija im nije top tier ipak. Moja žena je čak prije mene pogledala, ja sam zadnju epizodu pogledao 5 dana nakon izlaska koliko me jako zanimalo. Supruga nije baš preoduševljena. Faca dok smo pričali o seriji joj je bila ista kao nakon seksa, lagana zbunjenost i prije svega goruće razočaranje u očima.
8/10 max kao fanu igre, a da nema veze s igrom i manje. 2-3 top epizode, ostatak prosjek, dosada, a i par baš loših epizoda.
Teško je bit objektivan gledajuć seriju kad si istodobno ljubitelj igre po kojoj je prva sezona snimljena tako da i ocjena je subjektivna.
Ponovit ću još jednom da nema ljubitelja prve igre i preporučivali je u svojoj okiolini koji možda nemaju nekog doticaja sa TLoU, prva sezona bi prošla prosječno gledana. Sa tehničke strane, taj setting koji je dobar, glazba, kostimi, šminka, ambijent itd. to stavljam na stranu jer to je lijepo odrađeno ali nema mi u njoj puno onih vau efekata da bi te nešto iznenadilo.
Zato sam mišljenja da neće biti treće igre ako nastave seriju ili obratno a poznavajući Neila, tek se zagrijao za serijom kao medijem. Jer nema smisla nam servirati i igru i seriju iste priče,
Ima i random gledatelja koji su nabasali na seriju slučajno. Tko gleda HBO paket u jednom komadu poput nekog programa nacionalne televizije pa da imaš šansu da i puno toga vidiš? Netko nam mora reći, preporučiti i sl. Igrači u ovom slučaju i svi su subjektivni ako igru vole i vole sve što ima veze sa TLoU i tako će ostati dovijeka.
Ja sam ljubitelj više prve nego druge igre i to je jedini razlog zašto sam prvu sezonu odgledao i nisam niti upola uživao kao u igri jer u seriji fali mi puno štofa iz igre i onoga elementa da ne znam šta će biti. Zbog svega navedenog i ako imam na umu da se radi o horor drami prvu sezonu bih ocjenio sa 6.5/10. Ocjena bi bila veća da je bilo više elemenata iz igre i da su neke nepotrebne stvari smanjili na minimum a o tom sam već pisao prije.
prayer Za ljude koji nisu odigrali igru sam siguran da su oduševljeni jer na kraju krajeva priča jest zbilja dobra, ali igra ima daleko veći impakt na cijelokupnu imerziju stoga se ne mogu složiti sa ocjenom 9/10 jer iskreno ima puno kvalitetnijih serija u tom rangu.
Meni je serija bolja od igre.
Meni ostalo jos 5 epizoda i nikako se natirati pogledati a ovo sto san i gleda gleda san radi igre. Jedna jako jako dosadna serija neznan jeli mi je i za 6/10
Ja, koji sam igrao obje igre, seriji dajem ocjenu 6, supruga, koja ne zna ništa o igri, seriju je ocijenila sa 4.
Igra je bolja samim time što je uz odličnu priču i genijalna igra.
Serija realno nema ništa za ponudit od 50% kvalitete igre, ali u tim okvirima sam apsolutno prezadovoljan.
Nakon tolko razočaravajućih adaptacija, teško je ne bit jako zadovoljan s ovim.
Generalno, serija mi je dobra ali po ocjenama spada u sam vrh najboljih serija ali ja to ne vidim.
Nikako je ne mogu svrstati u najbolje serije.
Nije da imam neku kritiku da mi je nešto loše nego mi jednostavno nije ostavila snažan dojam.