Iako mi nekako uspjela Bella sjesti u ulozi Ellie ali to ništa ne znači jer mogli su naći neku više vizualno nalik Ellie. Zatim simpatičniju a nije gluma nekog karaktera toliko težak podhvat da ju profi glumac ne bi mogao izvesti. Djevojke u dobi od 13 g su manje više karakterno slične, doduše u današnje vrijeme sve više liče jaje jajetu iali i teško je pronaći neku neiskvarenu jer društvo i okolina te sjebe ak si dobar i naivan kao što je to bila Ellie iz igre. Sigurno bi u stavrnom svijetu takva djevojka doživjela maloljetničko nasilje, ismijavanje i izolirali bi ju iz društva.
Bella je zrelija i starija, izgrađen karakter i može samo glumiti a 13-godišnjakinja bi iznjela i dobar dio svog osobnog karaktera jer praktički je još djete. Pogotovo koje nije proživjelo puno toga i nije iskvareno. Ostala djeca te dobi su impulzivna u skladu sa okolinom i pomalo naivna, pa i ponekad prgava ali uz sve to sa dobrim srcem kao glavnim sastojkom. Ellie iz igre je upravo takva. Bella je to ipak dobro odglumila. Toliko o Ellie. Ostali glumci su okidoki.
Da, svakako malo zaraženih ali i sukoba sa običnim ljudima kojih je u igri bilo više. Tu će 2 sezona siguran sam biti podebljana. Prva sezona je bila pilot. Publika ju je prihvatila u prosjeku sva. Gledalo se sigurno. Šta se tiče još radnje iz sezone, izbacio ili smanjo bih nepotrebne stvari za tijek priče glavnih likova jer time onda ne bih oduzimao dragocjenu minutažu koju smo svi sa nestrpljenjem iščekivali svaki ponedjeljak.
Neću komentirati sveukupnu tehničku stranu sezone a reći ću samo da su se potrudili da to bude top i po meni je to super i uspješno preneseno iz igre u seriju.