• Gaming Vijesti
  • U razvoju je PS5 Pro te izlazi dogodine, javlja pouzdani “insajder”

Tek su sad ljudi u mogućnosti uopće kupiti "običnu" verziju, a već bi sljedeće godine trebao izaći Pro.. dok god imam performance i onaj 40FPS mod u igrama ne treba mi Pro.

Kaj to znači da već sad PS5 nije dovoljno dobar a relativno je nova konzola a nije se nit stigao dovoljno izrazit i pokazat kroz nove igre svoju moć hardvera. I sad da se ide na jače hardverski PS5. Novci trebaju korporaciji

Sad je sam pitanje da li će naplaćivati upgrade sa ps5 na ps5 pro grafičke postavke u igrama. Ja bi na njihovom mjestu.

Iskreno mislim da je skroz nepotrebno. Neka se više pozabave temporal injectionima do 4K ili koliko već mogu (ako je ikome uopće stalo do rezolucije) dok je base 1440p sa 60 sličica.

prayer

Dead Space Remake ima base rezoluciju ispod 1080p što je apsurd u 2023. , tim više sramota. Možda igraš na monitoru? Rezolucija je bitna. To se najviše vidi u Returnal koji je na PC-u skoro druga igra. Jedina gdje se skuži masovna razlika.

@TITANXIS pokazao se PS5 itekak, sad je problem guranje ray tracinga kojeg na konzolama bolje ne paliti. Piše ti u članku. AMD serija 6000 u konzolama nema tensor jezgre za ray tracing nego softversko rješenje.

Nije teško pretpostaviti performanse, custom RX 7700, ryzen dignu na 4,0 Ghz, 20 GB unified RAM-a.

Za 550-600 eura pristojna mašina.

Ja to vidim kao mazanje oči publici. Ray tracing nije od jučer, šta odmah nisu poradili na tome na konzoli da sve može hendlat kak spada. O tome sa RT se govori već par godina i prije PS5 da će to bit novi naćin prikaza slika sa što boljim realističnim izgledom.

Poboljšanje grafičkog čipa na način da staviš jednostavno bolji u novu konzolu trenutne generacije i time produžiš vijek trajanja te generacije je meni ok ali ići sa pro već sada mi i nije baš ok i tu mi se javlja sumnja za novo muženje.

pravednik Ma govorim za plejku. U ZG sam igrao na C12 sa tri metra udaljenosti i nisam kurca vidio a kamo li moga prepoznati da se igra vrti u 2k ili 4k. Mislim da postoji granica neke rezolucije koja je prihvatljiva ali također smatram da je framerate daleko bitniji.

Ak misle i dalje imat 4k/30 fps,bolje da ne izlazi nikakv PS5 Pro Jumbo Jet !

Npr ray trace uz opravdanje da zahtjeva dodatni posao. Ili ps5 igra 80 eura a ps5 pro 90 eura

Makar sve mi izgleda da je potrebna za nove unreal 5 igre koje dolaze za 60 fpsa

TITANXIS

Prouči gradivo, PS5 Pro bude gubitak za Sony, bio je i PS4Pro. Pritisak igrača poput mene i ostali zahtjevniji korisnici, zato rade mid gen refresh. PS5 nije mogao biti sposoban za full ray tracing jer bi koštao 1500 eura, konzole su izašle u najgore vrijeme, korona, bitcoin, manjak čipova… Još je to dobro ispalo.

Tebi nitko ne brani da se igraš na PS2, PS4 isto tak te nitko ne sili da kupiš Pro verziju kad se pojavi. Rabljeni digital ps5 nabaviš za 400 eura, sa izlaskom slim verzije cijena će pasti još malo. Znam da ću ga kupiti jer sam imao sve verzije ps konzola do sada.

Sterlok Neće postojati odvojena PS5 i PS5 pro igra, nego samo PS5. To je ista konzola, a ne različita kao npr. prijelaz sa PS4 na 5 pa je nekima palo na pamet da naplaćuju upgrade.

TITANXIS Koliko bi ta konzola koštala prije tri godine da je imala kvalitetu tay tracinga koji će imati konzola koja će izaći sljedeće godine? Aj ne pričaj gluposti. Pogledaj koliko dođe nova generacija grafičkih kartica.

pravednik Pritisak igrača poput mene i ostali zahtjevniji korisnici

Vas troje da 😃

Mi ostali igramo igre, a ne hardware.

Oke sta je realno za ocekivat od Pspro? 4K/60Fps i 2K/60fps/RT?