Okami…
PlayStation 2 danas slavi 23. rođendan. Koje igre te ere nikada nećete zaboraviti?
Metal Gearove, Killzone, Gran Turismo 4, GTA-ove, GoW. Stvarno je bilo dragulja u tom periodu.
Zlatno doba gaminga
Tomba
Auh, previše je tu toga za izdvojit. PS2 je konzola s najviše ''velikih'' i dobrih igara ikad
The Getaway, Black, Obscure, Freedom Fighters, SW: Battlefront II, Driver 3, NFS: Underground 2, kultni nastavci PES-a… previše toga za nabrojati. Bilo zbog godina, društva ili nečeg trećeg, vrijeme kad sam najviše uživao igrajući igre.
- Uređivano
Dodao bih još na popis RE4, Jak&Dexter, Silent Hillove, dva FF-a, DMC 1 i 3, Tekken 5, Onimusha serijal, Shadow Hearts 2, Suikoden 3... Jednostavno posebna era gaminga, stvarno mi je teško reći je li mi draže to razdoblje u odnosu na PS1, ali nekako sam bliži odgovoru - da. Ipak je tehnički konzola bila na visini (uz DVD format) da vidimo prvi GTA u 3D-u, MGS-ove koji i danas izgledaju impresivno i sve ovo ostalo.
Edit: Palo mi na pamet kasnije da sam zaboravio još i Splinter Cell serijal (bez obzira što je bio tehnički lošiji na PS2, te Hitman Blood Money.
- Uređivano
Timesplitters 2, Teken Tag, Red Faction, Quake 3 to su prve igre koje sam vidio uživo na ps2 kod susjeda. Mislim čak da su neke od njih bile 60fps znam da mi je to ko klincu jebeno izgledalo nakon ps1.
Bio sam velik fan MGSa i Silent Hilla sa jedinice tako da sam sanjao o nastavcima. Za MGS2 sam baš bio opsjednut.
MGS Trojka verzija sa slobodnom kamerom je bila jedno nezaboravno iskustvo. Baš sam uživao prelazeći ju pravi spektakl.
Resident Evil 4 isto dugo sam ju iščekivao nakon najava i recenzije u Gameplayu. Zabavan prelazak.
Shadow of the Collosuss, Ico, Final Fantasy X, Devil May Cry
Medal of Honor Frontline nikad zaboravit prvu misiju. Tad čak nisam ni gledao Saving Private Ryan.
Resi 4, The Warriors, SSX Tricky i FFX.
Timesplitters 2, Max Payne 1 i 2, Silent Hill 2, Dark Cloud, Resident Evil 4, Jak & Daxter 1-3, Disgaea: Hour of Darkness, Mercenaries: Playground of Destruction, Burnout 3: Takedown, Beyond Good & Evil, Rockstarov opus.
Zaboravili smo i Prince of Persia serijal. To je ono vrijeme kada je čak i Ubisoft radio dobre igre. Čini se tako davno.
Shadow of colluses moja najdraza igra,Ico Odlican., Timesplliters 1 - 3 najdraza pucacina i najbolje multiplayer iskustvo na ps2, eyetoy play s onom kamerom i ono ubijanje muha, Jak, Ratchet i Sly odlicni platformeri, Cold fear i misterij mosquito hidden gem., a koliko sam samo cekao FF X i kingdom hearts.
Definitivno moje najdraze doba gaminga.
PS2 era nije bila moja era, još sam tad duuuuugo bio u PS1 eri. PS2 bil je to udaljeni planet par sto milja svjetlosnih godina koje sam preskočil upavši u crvotočinu i došao na još udaljeniji crni planet PS4. Sada je tako sa PS5.
- Uređivano
Previse je tu igara, ali ajmo redom:
- Burnout 3: Takedown - najbolja arkada svih vremena PERIOD
- Dragon Ball Z: Budokai 3 - frend i ja bi sate i sate proveli pred ekranom u legendarnim Goku vs Vegeta fightovima. Nezaboravno iskustvo.
- Final Fantasy X - scena Yunice u cvijecu je sve.
- Final Fantasy XII - moram li ista reci?!
- God of War - Tragicna sudbina kratosove obitelji kao i glas naratora su mi ostali u dubokom sjecanju. Odlicna igra.
- God of War II - najbolja igra bilo kojeg non japanese sonyevog studija do danas!
- Gran Turismo 4 - lektira.
- GTA: Vice City - jer osamdesete su bile godine. Zapravo sam igrao prvo na pc, ali kako sam isti dijelio sa sestrom, prebacio sam se na ps2 verziju i u nju utukao mnogo vise vremena.
- GTA: San Andreas - osjecao sam se u Grove Street kao u svojoj ulici. Najkompletnija Rockstar igra ikada.
- Hitman: Blood Money - preci sve misije sa Silent Assassin rankom je bilo nezaboravno iskustvo. Najdraza Hitman igra.
- James Bond 007: NightFire - najbolja James Bond igra ikada.
- Klonoa 2: Lunatea's Veil - prva i do danas medju jedinim igrama koje sam kompletirao 100%.
- Metal Gear Solid 3: Subsistence - dugo vremena mi je ovo bila najdraza igra ikada. Dns je kontrole kao i neki plot points sputavaju, ali status jedne od najboljih igara ikada joj se ne moze osporiti. Kojima na vrhuncu snaga.
- SMT: Persona 4 - ljepo je opet biti skolarac.
- Pro Evolution Soccer 6 - puna soba frendova, turniri do ranog jutra. Najljepsa vremena!
- Resident Evil 4 - najigrivija igra svih vremena. Sad mogu upaliti i vjerujem da ne bi stao barem do dvorca. Droga.
- Shadow of the Colossus - smatram da je ovo najbolja igra svih vremena. Umjetnost.
- Tekken 5 - najbolji Tekken i najbolja 3D tucnjava.
- The Warriors - najdraza ps2 coop igra. "Warriors! Come out to play-ay'"
- Tourist Trophy - lektira part II
- WRC Rally Evolved - najbolja Rally igra. Uvijek se rado sjetim te igre jer sam je igrao sa ocem.
- Yakuza - moj uvod u Yakuza serijal i kakav je to uvod bio. Atmosfera koju mozes rezati nozem. Cak mislim da se rimejkom izgubio jedan dio iste.
Tu su još MGS2, Jak 3, Tony Hawk's Underground 2/Wasteland, Burnout: Revenge/Dominator, Hitman 2/Contracts, DMC3, NFS: Most Wanted, OutRun 2006, Spider-Man 2, Black, Ace Combat Zero, Spartan: Total Warrior, Gran Turismo 3, Splinter Cell: Double Agent, Desert Storm 2, Indiana Jones and the Emperor's Tomb, Killzone, Driver: Parallel Lines, Prince of Persia: The Two Thrones, Tomb Raider Anniversary.
Ima tu jos dosta igara poput gta3 i freedom fighters koje sam igrao na pc u to doba pa ih ne bih pod ps2 stavljao, ali da, strasna era gaminga, ali i godine u kojima sam zivio bez vecih briga.
Četiti igre koje bih spomenuo: Gran Turismo 3, Final Fantasy X, GTA III i Resident EVil 4.
već……..
Neću nikad zaboravit kad sam išao po njega u Koprivnicu kod tipa koji ga je dobio od brata iz njemačke.
Kad sam tamo vidio GTA 3 na tv-u skoro sam ostao tamo zauvijek.
Takvu kristalno čistu grafiku nisam nikad vidio. Sjećam se kako sam zinuo dan danas.
Kupio ga na prvoj godini faksa, igre na cd-u po 10-15 kn, ne znam kak sam uopće završio faks.