Davno sam čuo jedan citat i ne može biti prigodniji.
“We have met the enemy and he is us”
Davno sam čuo jedan citat i ne može biti prigodniji.
“We have met the enemy and he is us”
U drugim vijestima trava je zelena i nebo je plavo. Sta će krajnji korisnik napraviti, platiti 10€ mj. da odigra igru i nikad ju više ne upali ili platiti 60€ da odigra igru i nikad ju više ne upali? Nije teško skužiti zašto im se prodaja “kanibalizira” no unatoč tome developeri su i dalje spremni stavljati svoje igre na Gamepass što govori da imaju korist od toga. Izmeđuostalog nigdje ne stoji da igra je igra zavezana za njihov servis tako da je igra slobodna izaći i na PC i na konzolama kao što je slučaj sa Atomic Heart. Prodaja se kanibalizira da bi se digao broj pretplatnika te bi u konačnici svi skupa izašli u plusu. Od tu i kupnja Zenimaxa.
Na Steamu su igre od Xbox Game Studios među najprodavanijim iako se nalaze unutar XGP, npr. Sea of Thives, Forza Horizon 5, Halo: The Master Chief Collection, Hi-Fi RUSH
darkfenix Mislim bit će više ljudi što se više pretplata proda i veći potencijal za prodaju, ali sve na kraju ovisi o čovjeku što želi s igrom i da li smatra da se Gamepass kao servis njemu osobno isplati. Ja volim imati igre u “svom” vlasništvu tako da ih kupujem tipa recimo Hi-Fi Rush za Steam. Probao sam igru i svidjela mi se pa sam odlučio podržati developere, što ne znači da će drugi isto a ako je dokument točan se slažem stobom da je tip lažov.
Glavno pitanje na kraju je koliko bi CoD patio of niže prodaje financijski da recimo sutra izađe na Gamepass tj. da li bi broj pretplatnika u konačnici prelio granicu isplativosti gdje se kanibaliziranje ne dešava.
Odlično.Barem uštedim 60€/80€ ako je igra smeće.Dosad sam sigurno uštedio preko 1000€ kakvih sve smeća od igara ima po cijeni od 60€,u ove 2.god otkako imam Gejpass pretplatu.
.....
Ja ne znam zašto vi plaćate $10, meni je uvijek 1 funta mjesec do 3 mjeseca.
Ikral aka New Subscriber Forever. Tak nekak, ne?: p
Pa ibt nije ni cudo da nisu profitabilni koje sve fore koristite ..