Ne mogu reći da mi se sviđa novi pristup. Nemam ništa protiv takvog sustava borbe, samo mi se ne sviđa da se uvodi u Dragon Age i time još više odlazi od svojih korijena, ovoga puta najdrastičnije. Pretpostavljam da je nekoliko mogućih razloga ovakvom odskakanju.
- Produkcija igre je više puta resetirana te, ako je suditi prema curenju informacija, svaki se put smanjivao multiplayer aspekt. Ovakva borba mi ima smisla kao ostavština originalnog live service plana.
- BioWare pokušava privući casual publiku i uvesti nove fanove u serijal. Razuman potez kada se na njega gleda izolirano, no u kontekstu radnje, koja bi trebala biti direktan nastavak na Inquisition, pomalo čudan potez.
- Ovime se radi potpuna prilagodba konzolama, na jedan zastarjeli način, što je pomalo bizaran potez s obzirom na uspješno prebacivanje mehanika Pillars of Eternityja, Divinity: Original Sina 2 i Pathfindera za konzole.
Zainteresirala me lokacija, Weisshaupt, inače sjedište Grey Wardena. Izgleda da se cilja na narativnu povezanost s Originsom. S obzirom na niz mogućih krajeva Originsa, bilo bi interesantno kada bismo ponovno vidjeli Hero of Fereldena.
Iako mi se promjene osobno ne sviđaju, spreman sam pružiti šansu nečemu novom, pogotovo kada uzmem u obzir da je ovo leak, da potencijalno ima promjena od pre-alphe ili da jednostavno rade dobar posao i da se ljudima sviđa novi pristup borbi.