Zbog visoke cijene prvenstveno.
Bloomberg: Sony nije zadovoljan prednarudžbama za PlayStation VR 2. Sony: To nije istina
I gimmickish iskustava. Pardon, demoa. Pardon, igara.
I loš marketing je utjecao na lošu prodaju
Prejeftin je pa su ljudi skeptični od kakvih je to komponenti sklopljeno.
J****, nisam ni ja zadovoljan dizanem cijena osnovnih potrepština za život, pa ne kupujem što mi ne treba.
Nisu ni igrači zadovoljni dizanjem cijena igara na 80€, pa ih boli džon za naše mišljenje.
milicevic87 Nisu ni igrači zadovoljni dizanjem cijena igara na 80€, pa ih boli džon za naše mišljenje.
Problem je što puno veći broj igrača svejedno plaća tu cifru, bili zadovoljni ili ne.
- Uređivano
Fico Problem je što puno veći broj igrača svejedno plaća tu cifru, bili zadovoljni ili ne.
Znam, ko i sa mikrotransakcijama. Da su ljudi novčanikom glasali, moglo je se to u korijenu sasjeći.
Ja sam se opametio, što se tiče day one kupnje igara. Naprimjer, ragnarok je za mene must buy, ali nisam spreman dati im toliko za igru. Čekam neko sniženje ili ću kupiti polovno.
Neće igra nigdje pobjeći.
U međuvremenu sam kupio ghost recon breakpoint za 9€ i igram je već 40 sati. F1 2022 sam našao za 12€ (uvijek mi je f1 bio na radaru, ali nikad mi igra nije bila prioritet). A i the division 2 sam našao za 4,5€. Sve disk verzije. Tako da, uvijek imam šta za igrati. A ragnarok će isto doći na red kad tad.
Za vrijeme ps3 sam najviše trošio, preko 60 kupljenih igara, a bar pola njih sam po punoj cijeni platio. (Tada nisam bio niti oženjen, niti sam imao djecu)
milicevic87 I ja sam krenuo tim pristupom. Mislim da bih day one uzeo samo Rockstarovu igru, novi GTA ili RDR, ništa drugo. Ima se dosta za igrati i guštati da se mogu strpiti i do pola godine kad cijena padne na 60€ ili niže. Isto tako mi se Ragnarök igra, ali jebiga, ne dam ni 70€ za AAA, kamoli onda 80€.
Problem kod VR-a je što nije za mainstream publiku već isključivo za entuzijaste (bar ovi jači modeli). PSVR je bio odličan uvod za PlayStation igrače u vode virtualne realnosti po relativnoj niskoj cijeni koju si je svatko mogao priuštiti bez puno znanja u što se upušta.
PSVR 2 radi upravo suprotno od onoga što je PSVR radio sa prolom generacijom, em je skuplje i to drastično međutim isto tako ima drastične bolje performanse naspram prošle generacije tako da je cijena opravdana. Problem kod svega toga jest što se Sony precijenio sa technom i prezentacijom istog. Većina ljudi koja kupuje konzole kupuju iste jer su cisti plug&play gdje se ne moraju brinuti o specifikacijama i optimizacijama samog HW-a, samo znaju da će igrati igru u 4K ili 60 FPS-a i boli ih uho i tu nastaje problem plasiranja i prezentacije gdje je Sony napravio pravi next gen headset sa vrlo dobrim specifikacijama i samim time po većoj čine i koja je opet, opravdana no kao što sam napisao gore krajnjeg korisnika nije briga za specifikacije nego za jednostavnost i cijenu, tj uloženo/dobiveno gdje je zapravo problem jer masu ljudi neće cijeniti koliko je zapravo dobiveno naspram koliko su platili. Da je cijena manja našla bi se sigurno veća publika.
milicevic87 Svaka čast na komentaru.Stavili bi 1000 € cjenu.Nek se ugledaju na naše trgovce.
Super mi je kako mediji mogu utjecati na nečije mišljenje. Pogotovo plaćeni mediji kojima je to svrha, utjecati na čitatelja. Za to su dobro plaćeni. Plaćaju ih oni koji žele dezinformirati javnost kao i oni koji žele da se informativno o njima piše. Sve je obmana. No ljude to veseli, pogotovo kada pročitaju da zloj kompaniji ne ide po planu. Veselju tada nema kraja. Koga briga što netko piše. Rezultati prodaje će biti brzo poznati. Inače nisam niti jedinicu stavio na glavu pa nemam namjeru niti dvojku. No ne osuđujem one kojima je to fora. Samo naprijed.
Cijena je najveći problem. Kod nas dođe 5000 kn bez Horizona i 5500 kn sa, toliko me PS5 izašao kad sam ga kupio, a uzeo sam ga sa 2 igre i Pulse 3D slušalicama. PSVR2 se čini stvarno odličan, ali s obzirom da nisam nikad ni igrao VR igre tolika cijena je prevelika da mi se na kraju ne bi svidio.
Nije mi jasno da se u igrama ne može staviti cijela ruka, kad vidim one šape kako pucaju ili se penju po ljestvama uopće mi se ne igra igra…
Sorcerer Nebitno jer 90% kupaca to ne gleda. Misliš da neka mama koja to kupuje svome sinu za rođendan pogleda state of play prije kupovine? Ovi kaj gledaju su kupci u manjini. Bitne su široke narodne mase a do njih informacija dolazi preporukom. I reklame na tv imaju više utjecaja od sonyevih promocija na internetu.