• Gaming Vijesti
  • Xbox bilježi jako loše financijske rezultate u blagdanskom razdoblju

Eto i sami su potvrdili, optimisticni su zbog igara ne od svojih studia nego od kupljenih, i tak m$ funkcionira i zato mi nikad ne budu dragi, a i razjebali budu te sve studie u roku par godina

Očito nije dovoljno ponuditi milijun drloga preko Gej Passa koji se još prodaje ispod realne cijene (ili za kikiriki preko turskih/ brazilskih trgovina ) dok ti većina studija i dalje ne nudi ništa konkretno (system seller), niti je realno da će rast ići onom dinamikom kao kada su nas pozatvarali tijekom korone. Žalosno što se daljnjim kupnjama studija i izdavača pokušavaju izvući iz ovog gliba, pa postoji opravdan strah da još njih povuku za sobom. A valjda su znali u što se upuštaju…

Game Pass pretplatnici, broj stremanihsati te broj mjesečnih korisnika dosegnuli su rekordne visine. Pritom Nadella navodi samo jednu konkretnu brojku – onu od 120 milijuna aktivnih korisnika tokom kvartala. Optimističan je po pitanju budućnosti, ponajviše zbog partnerstva s Riotom te budućih Bethesdinih i Xbox first-party naslova poput Starfielda, Forze Motorsporta, Redfalla i drugih.

To je ono što trubim već zadnjih ko zna koliko već. Konzole se općenito prodaju po gubitku, prava zarada je na igrama te još više u pretplatama. To Sony jako dobro zna s obzirom na nove PS+ kategorije, a i Nintendo (sa svojih 20€/god Ha-Ha-Ha). Konzole koliko god ružno zvučalo pomalo ali sigurno postaju dio prošlosti kao što su nekoć bile videoteke.

Zero

Ljudi bi kupovali i PS+ Extra putem turske trgovine jer 12 mjeseci PS+ Extra (Turska) košta 400 TL (oko 20 eura) da ima za kupiti PS gift card za tursku regiju

Sorcerer Kako tko, ja sam lokal patriot i kupujem samo s HR PSN trgovine. I Sony kuži taj patriotizam, zato i ne miču kune kao sredstvo plaćanja.🤣

Zero

Shvaća sony da je da cijene svega rastu i kako brine za nas onemogućio nam je da trošimo i na igre nakon ovog blagdanskog razdoblja. Da ms tako brine o svojim korisnicima ne bi imali problema sa prodajom 😃

Tako je. Sony je za nas PS Hrvate učinio više nego vlada s ograničavanjem cijena pilića.

Ko vas hebe.

XBOX XBOX XBOX

Danas u 21 sat svi gledamo Xbox Direct.