• Gaming Vijesti
  • Sukreatoru The Last of Usa nitko nije pripisao ni najmanju zaslugu za TV seriju

On je možda bio i začetni tvorac TLoU-a a Neil ga je onda pratil, nadodal neke svoje pizdarije kojih nije bilo puno te nastavil igru sa drugom epizodom i ošo niz stramputicu i rezultat je vidljiv jer po TLoU 1 nije niko pljuval a dok po 2 jest, itekak. Nekaj mi tu ne štima.

Ne kužim, iz Naughty Doga su potpisani u creditsima serije samo oni koji su pomogli i u izradi serije. Uz Druckmanna ima ih još dosta, prvenstveno dizajnerski odjel. Svi ostali, od Straleya pa do ovih koji i danas rade tamo, nisu, jer nisu radili na seriji. Naughty Dog ima cca 500 zaposlenika, zašto bi svi trebali biti potpisani na stvari na kojoj nisu radili?

ThomasAAnderson

Slažem se.

To je ko da Rings of Power mora imenovat Peter Jacksona i visual dizajnera njegove trilogije jer su koristili masu njihovih elemenata i dizajna.

Ako je netko zaposlenik tvrtke koja radi neki projekt, sav napravljeni posao vezan za taj projekt je vlasništvo te tvrtke, a ne zaposlenika koji je to napravio.

Ne vidim kako bi on trebao bit imenovan prije npr. lead visual designera kad je vizualni indetitet igre preslikan na seriju 1:1.

Ili artist koji je dizajnirao majicu od Sarah. Ista je kao u igri.

Oni su svi potpisani.

Game director je game director. Nije showrunner serije sad najedamput. Ulogu koju je on imao u igri, u seriji odrađuje Craig Mazin i on nema ništa manje posla zato jer je Bruce Straley odradio dobar dio. Serija se režira iz nule.

cim je spomenio "nit zasluge, nit novcica", odma sam vidio o čemu se ustvari radi…čovjek nema veze sa serijom, za igru mu svaka čast i doviđenja

S obzirom na to da je TLOU intelektualno vlasništvo Sony-ja, novac ne. Međutim, serija je napravljena na temelju priče, likova i svijeta koje su stvorili on i Druckmann tako da je trebao biti spomenut u 'credits'-ima. Ali to bi bilo previše obzirno i pošteno od jedne korporacije pa je logično da se nije dogodilo.

Spomenut je u Part 1 Remakeu i to prvi, iako tu igru nije radio.

S tim da je naravno u pravu oko pitanja sindikata, a onda i novca, ali to su neki drugi problemi.

Ovo me podsjeca na situaciju sa Andrzejem Sapkowskim.

Igra i njezini autori i šljakeri na igri su istaknuti na predugom završnom creditsu i mislim da su spomenuti i povremeni čistaći ureda kad Neil baca papiriće na kojima se nalazi transkripti scenarija sa kojima nije bio zadovoljan, tako da je taj dio solidno ispunjen.

Isti k je i sa serijom, naveli su sve koji su na bilo koji naćin radili na njoj a da sad ne nabrajaju one koji su radili i na igri a nema veze sa šljakerskim radom na seriji ali su napisali Naughty Dog kao što je već ovdje spomenuto. Spomen ND-a u creditsima je i više nego dovoljno jer ND nije ni Neil nit Bruce već čitava ekipa ljudi tako da se nema tko šta ljutit ak nije spomeut poimenice u seriji za koju vjerojatno nije ni prismrdio ekipi na setu.

Pa Neil je napisal i stvoril serijal, Bruce je samo reziral igru, prema tome ne vidim razlog da ga se spomene.