On je možda bio i začetni tvorac TLoU-a a Neil ga je onda pratil, nadodal neke svoje pizdarije kojih nije bilo puno te nastavil igru sa drugom epizodom i ošo niz stramputicu i rezultat je vidljiv jer po TLoU 1 nije niko pljuval a dok po 2 jest, itekak. Nekaj mi tu ne štima.
Sukreatoru The Last of Usa nitko nije pripisao ni najmanju zaslugu za TV seriju
Ne kužim, iz Naughty Doga su potpisani u creditsima serije samo oni koji su pomogli i u izradi serije. Uz Druckmanna ima ih još dosta, prvenstveno dizajnerski odjel. Svi ostali, od Straleya pa do ovih koji i danas rade tamo, nisu, jer nisu radili na seriji. Naughty Dog ima cca 500 zaposlenika, zašto bi svi trebali biti potpisani na stvari na kojoj nisu radili?
- Uređivano
Slažem se.
To je ko da Rings of Power mora imenovat Peter Jacksona i visual dizajnera njegove trilogije jer su koristili masu njihovih elemenata i dizajna.
Ako je netko zaposlenik tvrtke koja radi neki projekt, sav napravljeni posao vezan za taj projekt je vlasništvo te tvrtke, a ne zaposlenika koji je to napravio.
Ne vidim kako bi on trebao bit imenovan prije npr. lead visual designera kad je vizualni indetitet igre preslikan na seriju 1:1.
Ili artist koji je dizajnirao majicu od Sarah. Ista je kao u igri.
Oni su svi potpisani.
Game director je game director. Nije showrunner serije sad najedamput. Ulogu koju je on imao u igri, u seriji odrađuje Craig Mazin i on nema ništa manje posla zato jer je Bruce Straley odradio dobar dio. Serija se režira iz nule.
cim je spomenio "nit zasluge, nit novcica", odma sam vidio o čemu se ustvari radi…čovjek nema veze sa serijom, za igru mu svaka čast i doviđenja
S obzirom na to da je TLOU intelektualno vlasništvo Sony-ja, novac ne. Međutim, serija je napravljena na temelju priče, likova i svijeta koje su stvorili on i Druckmann tako da je trebao biti spomenut u 'credits'-ima. Ali to bi bilo previše obzirno i pošteno od jedne korporacije pa je logično da se nije dogodilo.
Spomenut je u Part 1 Remakeu i to prvi, iako tu igru nije radio.
S tim da je naravno u pravu oko pitanja sindikata, a onda i novca, ali to su neki drugi problemi.
Ovo me podsjeca na situaciju sa Andrzejem Sapkowskim.
Igra i njezini autori i šljakeri na igri su istaknuti na predugom završnom creditsu i mislim da su spomenuti i povremeni čistaći ureda kad Neil baca papiriće na kojima se nalazi transkripti scenarija sa kojima nije bio zadovoljan, tako da je taj dio solidno ispunjen.
Isti k je i sa serijom, naveli su sve koji su na bilo koji naćin radili na njoj a da sad ne nabrajaju one koji su radili i na igri a nema veze sa šljakerskim radom na seriji ali su napisali Naughty Dog kao što je već ovdje spomenuto. Spomen ND-a u creditsima je i više nego dovoljno jer ND nije ni Neil nit Bruce već čitava ekipa ljudi tako da se nema tko šta ljutit ak nije spomeut poimenice u seriji za koju vjerojatno nije ni prismrdio ekipi na setu.
Pa Neil je napisal i stvoril serijal, Bruce je samo reziral igru, prema tome ne vidim razlog da ga se spomene.