Prva igra mi je bila fora, nešto novo i unikatno, a mislim da ću isprobati i ovu!
Recenzija | A Plague Tale: Requiem
Poštena ocjena.
Ali sam jako razočaran da jedna next gen igra na next gen konzoli radi na 30 fpa-a. To je apsurd i to se nebi smjelo raditi.
Treba smanjiti detalje i dati ljudima performance mode…a tko baš želi sve maxano uz manji fps neka bira graphics mode ( ako takvih uopce ima ).
Ps5 hardver nije toliko loš…i mislim da je to samo lijenost programera da se ne proradi na boljoj optimizaciji. Ako može jedan horizon lijepo izgledati a opet se lijepo vrtjeti onda mogu sve igre.
doctorfreak Ako može jedan horizon lijepo izgledati a opet se lijepo vrtjeti onda mogu sve igre.
Čisto sumnjam da svi imaju takve budžete
- Uređivano
foggy Pa nebi me čudilo da s vremenom izdaju patch za 60 fpsa ali tada nije stvar novaca vec vremena.
Evo iskreno ja je necu kupiti samo zbog toga.
doctorfreak Stvar vremena je i stvar novca
Igra je unaprijeđena verzije odličnog originala. O prezentaciji da ne pričam!
A sada malo bacam na Emila, ali jbg…
Kada pogledaš tu je Gotham Knights dobio 85, a ovo 80!
foggy Ajmo onda ovako…proizvodiš cestovne bicikle..
Prva verzija je bila uspješna i zaradio si uz sve silne troškove.
Napravio si drugu verziju, koja je poboljšana verzija prvog bicikla. Jedino što si nisi stavio slick gume za specijalku nego si stavio debele mtb gume sa ripnama.
Bicikl ide…ali da li je to to? Da li je to dobar finalni proizvod? Ne.
Mislim ako je stvar love smanjiti detalje i fiksirati igru na 60 fps-a onda najbolje da se od sada na dalje ta opcija placa kao dlc da bi se mogla otkljucati.
Zašto se ja ovome svemu grozim? Ovo je vec druga igra u razmaku par dana koja ima samo 30 fpsa mod. Ako to mi kao kupci prihvatimo onda smo idioti, pa next gen konzole su vani tek godinu dana. Ako vec sada imamo ovakve slučajeve šta bude kroz 2-3 godine?
doctorfreak next gen konzole su vani tek godinu dana
Uh, zapravo 2 godine ali to situaciju čini samo još lošijom.
doctorfreak Prva verzija je bila uspješna i zaradio si uz sve silne troškove.
Ali kako znaš koliko su zaradili, na što žele staviti fokus i koji im je manpower da sve svoje želje s kojima će podić sve aspekte igre utroše i u stabilizaciju performansa igre što je i fps? Kužim ja tebe, i slažem se jednim dijelom, ali meni je veći problem u gamingu što nismo dobili ništa mindblown već duže vremena. Fali inovativnosti, ideja, svega, najmanji problem mi je trenutno fps.
Vrlo dobra ocjena.
Ipak da sam na mestu recenzenta tehničke pizdarije nebi držao relevantnima kod donošenja ocjene.
30 frejma je odluka developera i to nebremo suditi, ostale mane koje se dešavaju ima svaka igra danas.
Pogotovo kad ova igra jeste pravi next gen u rangu prikaza izuzetnih PS5 ekskluziva.
Jedan Horizon 2 je npr. imao 200 bugova na launchu. Znači to trebamo uvesti kao "standard" i opće zanemariti osim u slučaju tehničkih poluproizvoda i prevare kao Cyberpunk 2077.
Kad odigram javim se povratno ovdje ili glavnu temu. Vjerujem da će biti 8.5-9 što je za ovaj mali studio nevjerojatan uspjeh.
foggy Gle da nisu imali zaradu nebi radili drugi dio igre. Imali su sigurno, koliko ionako nije bitno. I google svake godine ima love ko dreka pa svejedno želi naplačivati 4k sadržaj. Jer eto mogu. Problem je što se gaming tvrtke otvaraju radi zarade na prvom mjestu a ne da se naprave savršene igre bez obzira na cijenu.
Međutim ipak ima i kompanija koje rade kvalitetno ali to i naplate. Jel bi ti bio problem platiti koju kunu više za bolji proizvod?
A plaque tale puca na AAA naslov po AAA cijeni a nisu sposobni smanjiti detalje igre. I nemoj me samo opet poklapati da to košta. Radi se o čistom nemaru/nesposobnosti ili nedovoljnom vremenu programera i ljudi koji odlučuju o ovakvim stvarima. Pogledaj samo na pcu sa rtx 3080 1440p igra zna pasti ispod 60 fpsa. Pričamo o grafičkoj koja košta preko 6000kn.
To je apsurd i sramota i za svaku je osudu.
Jedno je raditi benchmark za grafe, ali ovo je fucking igra.
Tako da bez obzira što ti misliš, tu nema opravdanja, i realan sam i objektivan.
- Uređivano
doctorfreak Ne poklapam te ja ništa, čak se i slažem s dobrim dijelom toga što govoriš. Naravno da je bitno koliko si zaradio, koliko imaš, tko ti vodi koji odjel, koliko znaš o tehnologiji s kojom nešto želi postić - to je sve dio kak će ispast proizvod. Plageu Tale nije AAA igra, ili sam ja nešto pomiješao.
doctorfreak Problem je što se gaming tvrtke otvaraju radi zarade na prvom mjestu a ne da se naprave savršene igre bez obzira na cijenu.
Ovo je živa istina. Naravno da je firmi smisao zaradit, ali nekad su igre imale više duše, a pritom su i donosile zaradu - win-win. Ali bile su isto tako i tehnički krš ponekad, a uživali smo u njima. Evo nas tu opet, kukanje do bola jer nešto ne radi u savršenih 60 fpsa. Trebalo bi radit da, al ne radi.
doctorfreak A plaque tale puca na AAA naslov po AAA cijeni a nisu sposobni smanjiti detalje igre. I nemoj me samo opet poklapati da to košta. Radi se o čistom nemaru/nesposobnosti ili nedovoljnom vremenu programera i ljudi koji odlučuju o ovakvim stvarima.
Pa upravo si sam sebe poklopio. Ako imaš nesposobno osoblje koje je vodilo projekt, ljude koji ne poznaju kak hendlat tehnologiju - na kraju ćeš dobit proizvod koji nije optimiziran. Pritom imaš rokove jer hrpa developera ima investitore i izdavače, i dođeš 2 tjedna prije release datea a igra ti radi jedva u 20 FPS-a. Kak onda ne košta? Košta, ali naravno to nije naš problem kao consumera.
pravednik Ipak da sam na mestu recenzenta tehničke pizdarije nebi držao relevantnima kod donošenja ocjene.
Osim kad igra ima toliko bugova i kad ti narušava iskustvo jel
foggy Pa upravo si sam sebe poklopio. Ako imaš nesposobno osoblje koje je vodilo projekt, ljude koji ne poznaju kak hendlat tehnologiju - na kraju ćeš dobit proizvod koji nije optimiziran. Pritom imaš rokove jer hrpa developera ima investitore i izdavače, i dođeš 2 tjedna prije release datea a igra ti radi jedva u 20 FPS-a. Kak onda ne košta? Košta, ali naravno to nije naš problem kao consumera.
Upravo zato ih ne želim podržati. Eventualno ako dođe kakav patch, a trebao bi ako su imalo pametni i kad padne cijena, a past ce sigurno.
U kvalitetu same igre nebi ulazio jer je nisam igrao,osim što sam pročitao i pogledao par recenzija. Prvi dio mi je bio dobar, čak i odličan do neke polovice, kasnije je vec pocelo bit dosadnjikavo ali sam je završio. Također masanje štakora mi je na početku bilo fora ali isto izmori s vremenom. Kako u nastavku ima još više tih glodavaca sve se bojim kako ce to utjecati na moj dojam.
Ono što mi je bio najveci plus igre je sama atmosfera/priroda odnos brat-sestra što me podsjeca na last of us i glas curice koji mi je sjeo top. Možda i među top 3 ikada u igrama. Neznam zašto ali glas je top topova.
E i da to mi je bila prva PS5 igra, što se ne zaboravlja ( hvala ps plus ).
- Uređivano
Koja panika radi 30 FPSa…
Do pred godinu, dvije je bilo upravo suprotno.
99% ljudi se nije sekiralo 30 FPSa
Igra je fantastična, a tko je neće igrati radi 30 FPSa njegov problem. Propušta odličnu igru
doktor1 Ali glupo je tako razmišljati. Pa ajmo onda na ps1 eru i tamo stati.
Ljudi na pcu su igre još prije 10-15 godina imale 60 fpsa o čemu mi ovdje diskutiramo?
Eto zato jer je daleko ugodnije igrati,lakše za oči i druga je dimenzija igranja.
Zar igra nije rađena za UE5? Znam da se plejka gušila sa Matrix demo.
Nije. Njihov engine