Mislim da će prvi modeli biti daleko traženiji kasnije, sve što je jeftinije i "umanjeno" je s razlogom tako, vjerojatno će se povečati broj reklamacija na hardver istovremeno
Novi model PS5 ima novi, manji procesor s istim performansama i manjom potrošnjom struje
Znači,donosi im uštedu a istovremeno podižu cjenu konzole.Svaka čast!
Nikako, po svemu ovaj novi je bolji i efikasniji.
Manja potrošnja i temperatura čipa su najbitnije stavke za dugovječnost.
To što internalno ne izgleda lijepo sa puno bakra kao launch model neka te na zavarava.
Jedino je šupački dizanje cijene unatoč uštedi.
Ako ništa, cijena konzola je uvijek padala barem za 50 dolara svake 2 godine. Ne sjećam se da je ikad rasla i to nakon 2 godine od launcha.
Ako to dizanje cijene pridonosi boljoj usluzi te kvalitetnom PS5Pro nemam ništa protiv ali to će vreme pokazati.
Zašto prve verzije svih konzola do sad budu veće i onda naprave neku tanju i manju verziju?
Planski smišljeno radi dodatne zarade ili na originalu vide neke dizajnerske i hardverske propuste pa to nadoknade u sljedećoj verziji.
Proizvođači su konzervativni na početku te je primarno da je konzola pouzdana. Da bi bila pouzdana, treba se riješiti termalni dio, a to zahtjeva puno prostora unutar kućišta, veliki ventilator, značajne količine bakra i ostalih metala koji će toplinu prenositi s čipa.
Kada utvrde da je konzola indeed pouzdana, tada je počnu "rezati", imaju novije čipove (tipa 4nm umjesto 6nm), koji se neće toliko grijati te su učinkovitiji od prvih verzija.
Nema tu neke teorije zavjere i plana Sonya/MS-a.
Nexus kad bi vidio ekipu koja stoji iza svega, mislim da bi promjenio misljenje, naravno da je napravljeno planski, cak stovise, mislim da se slim verzija razvija gotovo paralelno sa originalom, te da postoji tim koji je zaduzen za uštedu na prostoru na temelju kreiranog proizvoda, tako da bi eventualno odgodilo launch za neko kratko vrijeme, a ne trebalo par godina da izadje slim
- Uređivano
Naravno da se razvija više verzija. Pa već se odavno razvija i PS6. Nije to ništa novo.
Poanta je da do određenog roka proizvodnje komponenti i sličnog, inženjeri moraju odrediti jednu verziju koja ide u proizvodnju. Ide ona sigurna tj. konzervativna s hlađenjem.
Nakon toga se polako implementiraju saznanja i ideje oko razvoja budućih verzija ilitiga slim konzole.