S obzirom na to kako je upao u dvije posve nepovezane firme, dobar je pokazatelj koliko je društveni inženjering nevjerojatno vrijedna stavka koja može nadomijestiti tehnološku nepotkovanost.
Osoba zaslužna za curenje preko 80 GTA 6 videa sada traži novac od Rockstara
- Uređivano
Fico Zašto misliš da je tu tolka filozofija? Lik je ušao u aplikaciju za dopisivanje djelatnika rockastara i uzeo dobar dio povijesti razgovora, slika, videa.
U klasičnome svijetu možeš nekome uzet mob iz ruku i doslovno ovo gore napravit.
Možeš mu čak i zaprijetiti da ti pošalje lovu preko mbankinga
Ti djelatnici su i dalje ljudi…a taj lik ce bit uhvacen samo tako…barem ako je iz USA ili EU…
doctorfreak Ti djelatnici su i dalje ljudi…a taj lik ce bit uhvacen samo tako…barem ako je iz USA ili EU…
Bilo bi super da ga stave u igru kao negativca koji je ukrao izvorni kod u nekoj od misija
doctorfreak Zašto misliš da je tu tolka filozofija? Lik je ušao u aplikaciju za dopisivanje djelatnika rockastara i uzeo dobar dio povijesti razgovora, slika, videa.
U klasičnome svijetu možeš nekome uzet mob iz ruku i doslovno ovo gore napravit.
Govorimo o tome da je lik uzeo hrpetinu materijala, uključujući kod same igre koja nije ni predstavljena javnosti. To znači da nije samo upao u Rockstarov Slack, nego je imao i dopuštenje ući u repozitorij samog koda. Jednoj od najvećih, ako ne i najvećoj firmi za videoigre na svijetu.
I to većinom preko phishinga i sličnih metoda, a očito i preko čistog tzv. social hackinga.
I ne, ne možeš samo tako napraviti. Postoje razine zaštita, od lozinki pa do VPN-a i 2FA koje se koriste u puno manjim firmama od Rockstara.
Taj rockstar je fakat postao trula trulež i sramota.
- Uređivano
led_zeppelin Zasto, jer im je netko upao ukrasti sav trud i iznenađenje? Za mene su ljudi koji kradu trulež. I apsolutno svatko tko misli da je super jeben jer je leakao neke podatke je totalno dno ljudske rase. Svima bi nam bilo bolje da budemo iznenađeni kak spada, a ne da ljudi kopaju ovakve stvari, to apsolutno nikom ne koristi uz sve beneficije modernog života kao early review-ovi i sve slično. Meni ubije onaj prvi dojam kad glasine krenu oko nečega.
Po svemu što sam vidio u leakovima, čini mi se da je Rockstar jači nego ikad. Toliko kreativnih ideja i rješenja čekaju na implementaciju, ako uspiju sve ovo ubacit u GTA 6 bit će to najbolja/najuspješnija igra današnjice
foggy Nigdje ja ne veličam dotičnog iako bi mu mogli ponuditi posao možda nauče nešto od njega
osim šta jednu te istu igru muzu kroz 3 generacije konzole, otom potom kakav je čovjek očito je da je sposoban
a rockstar baš nije takav ispao u dotičnoj situaciji. Vjerojatno jer se previše fokusiraju na svoj drlog od GTA V.
Ne žalim ih da ti budem iskren i već dugi niz godina ih ne prefiriram nigdje. Nakon San Andreasa i vrlo malo rdr2
ne igram ništa njihovo.
led_zeppelin Meni je skroz svejedno na čemu rade i kakvi su, ako gledamo samo na činjenicu da ih netko pokrao. Taj čin apsolutno ničim ne opravdavam.
A što se GTA serijala tiče, igrao sam zadnje San Andreas i to nisu igre za mene.
led_zeppelin moš svašta reć, al da je baš sad GTA V drlog, to je pretjerivanje par ekselans
- Uređivano
foggy Pa to ti i kažem. Svijet nam se raspada, potresi, oluje, glad, siromaštvo,
voda kontamirana, putin prijeti nuklearnim ratom, tu su kina i tajvan, nestašica svega i svačega,
inflacija otišla gore X%, a mene da brine jedan sramotni publisher sa 20+ god iskustva koje je nadmudrio
jedan čovjek. Moš misliti
Šta je wow yakuza u gta V osim grafike ?
Ja se nekad stvarno osjećam ko da nisam s ove planete jer meni GTA fakat nije ništa posebno. Tri puta pokušavao igrat, ali nikako. Ko što Foggy kaže, nije za mene.
Za bilo kakvu raspravu kad nemaš (kvalitetne) argumente možeš koristiti rat/siromaštvo i slično, što je apsolutno retardirano i treba zabraniti na forumima.
Ako već imaš hot take onda valjda trebaš imati i kvalitetan argument.
- Uređivano
kauboj Kakav argument želiš ? Da smatram da je Gta V igra prosjecne price, ispod prosjecnog gameplaya sa gravitacijom mjeseca i relativno dobrom grafikom ? Boli me kifla i za gta i za rockstar. Patite previse od fanboyizma kada nekome ne pase igra na koju ga navlacite. Meni je to recimo "retardirano". Ja ne plačem kad neko sere po igri koja meni paše jer je na kraju dana to samo glupa fiktivna igra.
GTAV je zastaria…desest godina nakon izlaska…
Bi ja tom tipu tipot (valjda je ljubitelj 3ds maxa) dal malo morgen.
Štetu je napravil i još da mu se plati. Za kaznu svima zaustavil bih GTA6 daljnji razvoj.
Inb4 nije se desio leak. Odglumili su hakiranje da testiraju kak ljudi reagiraju na gta6. I onda ce odlucno stat i reci da nebu popustali online teroristima! Instant budu postali heroji industrije.