Kurvinski, ali ne može se reći da nas polako ne navikavaju na takve poteze u zadnje vrijeme. Baš me zanima termalna analiza, nadam se opet suradnji DF-a i Gamers Nexusa. Ako je novi model lošiji a ujedno i skuplji, to im ne bi smjelo proći ispod radara javnosti. S obzirom na navedene brojke, ovo bi impliciralo da je možda u pitanju i manji proizvodni proces jer su već rezali masu korištenih materijala za proizvodnju PS5.
Sony je prvo poskupio PS5, pa potiho pustio novi model, lakši i jeftiniji za proizvodnju
Zero Interesantno je kako ljudi na ovim prostorima u svemu vide zavjeru. Ide novi model, jeftinji u proizvodnji a skuplji cijenom i vjerojatno lošiji od prethodnog. Juga je na ljude na ovim prostorima ostavila neizbrisiv trag, u negativnom smislu, naravno. Većina neće realnom ekonomijom baratati još 100 godina. Sve komponente plaćaju skuplje nego do sada. Idu k tome da pojeftine što je moguće više proizvodni proces. Cijenu dižu minimalno. Da je sve ostalo po starom cijena bi se dignula za osjetno više novca od najavljenih 50 dolara. Trebali su ostaviti ovaj sadašnji model konzole i dignuti cijenu za 150 dolara jer bi to nekima bilo logičnije i s manje pitanja. Ovako samo problemi….
Još je interesantnije koliko će ljudi opravdavati poskupljenje softvera i hardvera jedne tvrtke koje ne prati ostatak industrije, već odskače svojom cijenom.
- Uređivano
boja1964 Kakva zavjera, frendsone? Pored onog što sam napisao, stvar je vrlo jednostavna, tehnologija isto tako i zastarijeva. Imaš konzolu koja je stara skoro dvije godina, povisiti cijenu sada, kad još režeš po drugi put troškove proizvodnje je valjda presedan u povijesti konzola, lol. Drugo, imaš ujedno i konkurenciju, jednu konzolu koja se bolje prodaje od tvoje i drugu koja ima GPU jači od tvoje (koji je ujedno i najskuplja stavka) i koja ima potencijal da se sada bolje prodaje i bolje, što zbog cijene, što zbog Gamepassa, no ti nakon dizanja cijena igara svejedno odvažno dižeš i cijenu konzole. Logičan smjer bi bio zadržati postojeću cijenu i širiti bazu korisnika jer je attach rate s igrama bitniji, posebice dugoročno. Ali eto, Sony zna bolje dok im to prolazi, ne?
Pa ono, sretno im s tim i dalje. Sad se skoro osjećam kao da sam dobio na lutriji jer sam kupio PS5 s 3 igre za neki 4700 kn, heh.