• Gaming Vijesti
  • Death Stranding je završio na Game Passu, ali ne zato što je Sony to želio

Tako je to kad ti o ekskluzivnosti odlučuje ekipa 505 s crtom i slični.

Baš me zanima kaj se tu desilo. Sony je Kojimu fakat reorganizirao skroz. Dao pare, dao engine, slobodne ruke, sve. A ovaj ko da se nešto ljuti.

Jel se to uopce isplati odigrat? Odbija me sto sam vidio da dugo traje i bojim se neke monotonije.

biver a gle. Svako ima svoj ukus. Netko će reći da he igra sranje,a netko da je super.

Ja sam je dva puta odigrao i meni je ok. Ako očekuješ od ove igre call of duty i slične ratata igre slobodno ju zaobidji. Istina je da ovdje ima šetnje od točke a do točke b,ali opet teren kuda prolaziš nije baš lagan. A ubiti probaj i sam procijeni dali ti odgovara ili ne.

Ne kužim sada pljuvanje po Kojimi samo zato što je igra došla na Game Pass. Igre su biznis i Sony je samo jedna od tvrtki u nizu. Ništa više od toga.

darkfenix To se zove biznis, a ne biti šupak. Oni mu nisu ništa dali, nego su sklopili ugovor da će oni financirati projekt koji je zauzvrat njima donio zaradu, a prava izdavanja na drugim platformama dobio je 505 Games.

Možda jednom i saznamo kaj se tu događalo. Kojima je jednom vidljivo bio ljut na Sony, zbog imena Director's Cut za svoju posljednju igru.

Šta se čude ko pura dreku.Več prije je bilo jasno da je 505 Games izdavač PC verzije a ne Sony.A sigurno je i M$ iskeširao svoticu.

Neka svih igara svugdje,no kreativnost gospodina Kojime lagano ali sigurno klizi prema dolje nakon MGS3…nema tu velikog gubitka za Sony ni velikog dobitka za MS…samo cijeđenje novaca za prosječnu par godina staru igru…

Tzereen

Vjerovatno je htio da se zove Kojima's Cut.

turok99

Lagano? Lagano je bilo sa MGS 4, rapidno je krenuo s Peace Walkerom, a teški nosedive udrio s MGS V. Death Stranding neću ni spominjati.

Kave sad veze ima Sony sa igrom kad je vlasništvo Kojima Productionsa?

Sterlok Ima.Sony je ekskluzivni izdavač i financijer igre za PS platformu.Za PC verziju,to je 505 Games.

Ovo je isključivo i samo propust Sonya.

Ako su htjeli financirati projekt i time osigurati ekskluzivnost, onda su to trebali napisati u ugovoru, a ne dozvoliti 505 Gamesu da izdaje na drugim platformama, vjerojatno i ulaze u PC tržište da bi izbjegli buduće takve situacije.

S druge strane, Kojima u ovome vrlo lako nije morao imati apsolutno nikakvog izbora niti ga se trebalo pitati, da sam ja 505 Games i Microsoft mi priđe sa pozamašnom cifrom da igru uvrste u Game Pass, ja bih pristao i Kojimu i Sony ne bi pitao ništa niti bi zbog toga osjećao grižnju savjesti.

Sve je ispoštovano, nitko nikog nije prevario ili iskoristio nečije povjerenje i nitko nikom ništa ne duguje.

Tzereen Kojima je jednom vidljivo bio ljut na Sony, zbog imena Director's Cut za svoju posljednju igru.

Director's Cut se uglavnom odnosi na verzije filmova koje su skraćene iz raznih razloga, a DC prikazuje cjelokupnu redateljevu verziju filma. Kojima, kao veliki filmofil, je bio ljut jer to implicira da je originalna verzija Death Stranding bila zakinuta za sadržaj dok je Director's Cut zapravo proširio igru.

master_x a Kojima P je nezavisni studio. Zar Sony ne bi podnio sudsku tužbu ako je vlasnik igre?

Sterlok Nije Sony vlasnik IP-a već Kojima Productions.Sony je samo izdavač igre za PS konzole tj.konzolašku ekskluzivu (da se ne pojavi igra na drugim konzolama).Sigurno da su imali neki dogovor o vremenskoj ekskluzivi da se ne pojavi na PC-u odmah nego kroz godinu dana.

Death Stranding is a 2019 action game developed by Kojima Productions. It is the first game from director Hideo Kojima and Kojima Productions after their split from Konami in 2015. It was published by Sony Interactive Entertainment for the PlayStation 4 in November 2019 and by 505 Games for Windows in July 2020.

Kojima pali mostove iza sebe. To je dobro. Baš me zanima tko je spreman financirati njegovo sljedeće ludilo.