Zabranit im jeftine igre na PS Store-u i svim sličnim servisima.Neka plaćaju ko mi,bogata hrvatska zemlja,ravnopravna sa Njemačkom,Švedskom i ostalim bogatim zemljama.
Rusi tuže PlayStation, traže milijune zbog blokade Storea
Svaka država ima svoje zakone po kojima se kroji cijena, s time da mi dodatno spadamo pod Europsku Uniju. Ne, ne funkcionira tako kao što ti misliš da funkcionira. Ne mogu se cijene regulirati kak se nekome sprdne. Stvar je puno kompliciranija.
Fico Zašto Spotify u HR košta 5.99€ na mjesec a u Njemačkoj 9.99€?
Dakle može se i cijene se prilagođavaju platežnoj moći države.Al se ne želi.Jer je to nekome u interesu kao i uvijek,i svugdje.
Nemož ti meni pričat da je isto šta mora jedan Švabo platit 60€ za igru i jedan Hrvat.Švabo ima cca.15.000kn plaću a Hrvat jedva 6.500kn(realnome prosjeku jedva 5.000kn).
Što fali plaći od 5k kuna?
Garrus_V i onda još 3 kile kuna
Pa neki minimum normalne plaće bi i bio barem 11kkn. Ajmo reć 12.
prayer ja sam od 2009-2013 imao placu 4800kn, s time da u to vrijeme to nije bilo toliko lose, sad ne znam koliko bi to bilo u danasnje vrijeme. Mogao sam prezivjeti ali iskreno vec tada je to bilo muka zato sam malo skeptican da je 5000 danas imalo dovoljno za nekakav solidan zivot. Recimo prije sam isao na pizzu za 30-35kn sada ista kosta 55-65kn, pivo u kaficu ne dodje vise 13-14kn nego 18-20kn na istom mjestu kao prije. Ok, to nisu neke stvari koje su neophodne za zivot ali to je ono sto prvo primjetim kad dodjem u HR.
- Uređivano
Prema ispitivanjima i istraživanjima koje su proveli u Večernjem (nisam siguran) prije 2-3 god, plaća za dostojanstven život u HR bi trebala biti 10,500 kn.
Doduše, ima ljudi kojima je i 5000 super, a imamo i one kojima ni 30,000 nije dosta.
5 tisuca je danas prezivljavanje na granici siromastva i niti jedan apsolutni asketist me ne moze uvjerit u suprotno. Jos pogotovo u danasnje vrijeme.
yakuza_stinger Pa evo ti meni primjer, imam 1000 kuna računa i 1500 ode za frižider. Dakle po tome ostane 2500 za što god, a pošto ne pijem i ne puši nemam zbilja nikakvih nepotrebnih troškova.
- Uređivano
Najveca investicija u zivotu je stan/kuca...i auto...ako to uspiješ isplatiti ili ako dobiješ od staraca placa je manje bitna. Uz uvjet da skromno živiš...tu mislim da ne ubiješ vikendom 100 eura na cugu...i da ne moraš imat sve hugo boss.
Ali ako imaš kredit za stan/kucu...isto za vozilo..placa je bitna..tada je 5 soma niš...
Ali da dok sam živio sa starcima...bez žene i djeteta 5 soma mi je bilo punooooo...sad mi je dovoljno za mjesečne troškove
Što sam stariji...diže se i financijska potreba...
Ali evo primjer...kod nas u zagorju konobari ne rade više ispod 6 soma...građevinarci također...tako da bez obzira na inflaciju...osjeti se rast placa...jer ljudi ne žele raditi za manje..i to je u redu...
Pa napisao je ako imate nekretninu da je dosta. I dosta je za preživjeti, a sve više od toga nije. Ne možeš nadograditi na tu nekretninu jer ne možeš uštedjeti ni za kvadrat pločica, a kamoli kvadrat stana. Ako ti rikne neka bijela tehnika ili tv u problemima si i tako dalje. Ali može se preživjeti, to definitivno.
Žena i ja smo živjeli skupa u stanu od tatinih frendova pa nismo morali plaćati stanarinu, bilo im je bitno da im pokrijemo režije i čuvamo stan. Žena nije radila, a ja sam zarađivao možda 6000 kuna, ne sjećam se točno. Većinom je bilo dosta, ali onda nam je crko TV, onda se zaredaju rođendani i tako dalje i onda se istroši to sitno što si uštedio, a praktički smo živjeli u "svom" stanu.
buz U tom slučaju se počne peglat master na 36 rata
Prestanite opisivati mene u zadnjih nekoliko postova.
lp