Šef PlayStationa vidi problem u narativnim ekskluzivama: “Ograničili smo se na uzak dio tržišta”
Ako to izvedemo kako treba, izvrsno i pametno, prilike za značajan rast u broju igrača koji uživaju i troše novac na naše igre su eksponencijalno velike.
Nakon 25 godina sa Playstation brendom smo došli do toga da ćemo više profitirati ako igre ne sidrimo za jednu platformu nego "širimo portfolio". U drugim vjestima, trava je navodno zelena.
Samo neka se siri brand. Vise igraca/vece trziste=vise love za izradu igara, a mozda i koji rizik vise... bar se ja nadam da ce tako bit...
Aleluja Sony, dobrodosao u 2022. godinu! Dosadili ste i bogu i vragu sa jedno te istim walking simulatorima i sekvencama duo likova gdje jedan drugome daju boost kako bi se popeli na zid.
Kad procitam "live-service" kod nekog glavonje tabora, uglavnom si povratim u usta. Ne znam o kakvom sirenju se tu prica osim o sirenju problema za njih same.
wooddiebone Vudi uglavnom u pravu.
darkfenix Treba se žalit, bolje nego šutit
Live service igre već jesu problem, ne onih koji to furaju recimo dobro, nego Sonyja koji to žarko želi i za sebe. Tom nije mjesto brendu kojeg su stvorili, i naslovima koje su stvorili za nas igrače. Ukoliko to ne dira ono što meni kod njih paše, ok, neka deru. Šta je sljedeće, GOW na mobitelima?
Ma problem je sta ako liveservice i mobile divizija postanu najprofitabilniji ( a vjerovatno oće) brzo će se pričat o neisplativosti Story driven igri . Sve sta Jim trubi stoji i dobro je za investore i kasu sony-a ,samo za nas "stare gamere" koji su navikli na redovni i kvalitetni izlazak SP naslova ovo je jako loše i dolazi sigurno do onoga sta sam već spominja a to je polagano izumiranje SP naslova .
foggy Pa nisu oni tako mutavi da ne vide sto ih je dovelo do ovog statusa koji imaju, a to su SP igre, tako da cisto sumnjam da ce ih se odrec zbog live service modela pa se ni ne brinem previse oko toga, jel su svjesni da bi im to sigurni kraj bio. Pa ja koji ih stvarno volim bi prvi otisao tamo gdje me igre privlace, makar to Xbox bio...ali da su dovodjenje igri na PC i live service igre sirenje trzista, je cinjenica koliko god to meni ne pasalo, i pokusavam , odnosno nadam se da ce nesto pozitivno iz toga izaci.
darkfenix Pa nisu oni tako mutavi da ne vide sto ih je dovelo do ovog statusa koji imaju
Upravo u postu iznad kolega fino sve objašnjava. Jesu, mutavi su sudeći prema izjavama koje kolaju u zadnje vrijeme, i sve su mutaviji.
darkfenix Pa ja koji ih stvarno volim bi prvi otisao tamo gdje me igre privlace, makar to Xbox bio.
Citiram ovo da te pitam jesi uzeo Xbox kad Sony ode u krasni
- Uređivano
Može live service. Podržavam. Ako će biti kao The Division i The Division 2. Samo daj live servisa i svega.
Uglavnom, Sony je skužio da se jaja ne trpaju u istu košaru, nego u njih više. Ako su kvalitetna jaja, onda će Sony pošpricati sve (druge SP igre) bogatim inCUMom. Dobitna formula.
- Uređivano
Flipper upravo to. Ovo gotovo sigurno znaci vise love za Sony, a to dovodi i do potencijalno vise SP igara kakve publika na ovom forumu i sire voli. Plus, ekspanzija na mobilno i PC trziste moze dodatno boostat rezultate.
Jedini minus koji vidim ovdje je scenarij gdje se Sony u poptunosti okrece novom modelu, odbacuje snazne SP naslove i printa novac.
P. S. prethodni post je sarkazam, ako netko nije skuzio
chono Ovo gotovo sigurno znaci vise love za Sony, a to dovodi i do potencijalno vise SP igara kakve publika na ovom forumu i sire voli. Plus, ekspanzija na mobilno i PC trziste moze dodatno boostat rezultate.
Ja se ovome toplo nadam, ali evo primjerice Ni No Kuni se okreno totalno na mobilnu diviziju, nema više SP naslova otkad su tamo krenuli jer to printa pare. Tales serijal ima više mobilnih naslova trenutno i to im je glavni fokus - Arise kao zadnja igra malo odudara od stare, dobre formule. Bilo bi super kad tim stopama Sony nebi išao, no dok je ovog klošara na vrhu tabora očekujmo sve i ništa.
foggy mislis da ce totalno okrenuti plocu? Mislim, businessman je, lova mu je prva u mislima i to ga pokrece, ali mozda prevagnu igraci, jer ipak snazni SP naslovi guraju PS.
Ja osobno ne igram nista drugo osim SP igara, jer ne stignem. Ovaj potez dolaska Sony blockbustera na PC me jako veseli. Medutim, najave servisa, mobilnog trzista me u jednu ruku veseli da ce moci jos vise love upumpat u studije, a s druge strane imam odredenu dozu straha da ce se totalno okrenuti tome. Neznam sto misliti iskreno. Neka prevlada optimizam i neka bude ovo prvo
Promijenit će ploču čim se prvi put opeku na svojim Avengersima ili Anthemu.