Bitno da nece biti kao na mobitelima...da se upali preko cijelog zaslona i tipa 30 sekundi ne možeš ništa...
Ovakva implementacija je ok...
Bitno da nece biti kao na mobitelima...da se upali preko cijelog zaslona i tipa 30 sekundi ne možeš ništa...
Ovakva implementacija je ok...
Odmah sam se sjetio Splinter cella i one velike Axe reklame koja je savršeno implementirana u okruženje igre. Mislim da je svima bilo jasno da će ovakve stvari sve više dolaziti u igre.
Nekima to nije bilo strano ni u SP igrama. Tipa Remedy koji je reklamirao Energizer baterije i Verizon, u Quantum Breaku su reklamirali Nissan. Ono, nekako me čak i čudi da takva praksa nije i ranije usvojena s obzirom kako danas pokušavaju izvući svaki euro koji mogu.
Nemam niš protiv toga, i tak dmo okruženi reklamama u javnom prostoru pa ispada da je ovo pravac prema realizmu. Naravno ne sad da mi ubace reklamu za viagru u neki AC u vrijeme rimljana
Oduvijek ovo spominjem kao najbolje rješenje za monetizaciju igara.
Ok, tipa GTA bi patio zbog toga jer oni svoje reklame baš rade satirično namjerno i imaju cijeli lore oko brandova u svojim igrama, ali za većinu igara bi ovo super funkcioniralo i dodalo bi realizma.
Igraš fino Elden Ring i sastrane skače "Grow your penis in 5 minutes" - taman kad te neki boss kolje. Biće super. Naravno ne očekujem ovo u igrama tipa te, ali već vidim da COD, FUFE i slične igre prve dobivaju ovaj sjajan feature!
Pa dobro da. Volim reklame. Mogao bi igrat samo reklame.
I da, Konami fura reklame u igrama već više od 10 g.
Pa se nisu dobro proveli.
Neke reklame sad govorim npr. od neke free igre su mi tak fajn da odmah poželim tu igru a kad ono idem ju instal i igrat bude vauuuu uaaa koji šrot. Ostale reklame unutar same igre mi toliko ne smetaju pogasim ih kad dobim kontrolu jedino kad je neki item free ali pod uvjetom da odgledaš reklamu koja traje nekih 30-tak sek e to mi je onak da ne velim kaj. Tak je na mobilnim uređajima. Kak će to funkcionirat u praksi na konzolama bu se to toleriralo od igrača? Ja ionak nebum igral te free igre pa da mi se reklame skrolaju i još samo fali da budu sms poruke stavili ko na nekim emisijama narodne glazbe želje i pozdravi i bit će veselo.
wooddiebone
Nisam siguran jel kao "najbolje rješenje za monetizaciju igara" impliciraš da će drugi načini monetizacije nestati jer čisto sumnjam. Ovo će im biti samo dodatni milijuni u džep a nama u najboljem slučaju ništa, u najgorem još više frustracija. Jer i tu će sigurno tapkati po liniji i pomicati granicu da vide dokle ide prije nego igrači popizde.
Ne mislim uopće da će ostali oblici monetizacije nestati općenito, ali bar da vidim micanje mikrotransakcija iz full-price AAA igara.
To očekujem.
wooddiebone To očekujem.
Igrajuci open world igre sam se uvijek pitao kako to da gaming industrija ne zaradjuje novac recimo na reklamama unutar svijeta, bilo bi mi to definitivno prihvatljivije da su tim smjerom prvo isli u single player igrama nego da forsiraju mikrotransakcije nazalost kao sto je gore receno dolazak ovoga ne znaci da ce mikrotransakcije nestati.
Recimo ne smetaju mi ni najmanje Nissan automobili u QB a vjerojatno ne bi ni u Alan Wakeu baterije da su bile u ovoj verziji igre ali recimo Monster energetski napitak u Death Strandingu je bio malo previse "in your face" i iritiralo me dok sam igrao.