• Gaming Vijesti
  • Gran Turismo 7 je novom zakrpom srušio servere i dodatno srezao premale nagrade u utrkama

Meni je GT7 od "vjerojatno kupujem day-one" pao na "kupit ću rabljeno za 20€".

Jesu to nagrade za utrke online sa drugim igracima ili protiv ai-a? I ako su protiv ai-a da li na nagradu utjece tezina?

Meni je čak u zadnjih par dijelova smetala ta laka dostupnost automobila. Nije tu bilo nekog izazova kad ti je sve na pladnju. I tko kaže da moraš sve imati? Ako se dobro sjećam i u gt2 i u gt4 si morao jako paziti što kupuješ i kako trošiš pare a svima su ostale u lijepom sjećanju baš zbog tog truda i osjećaja postignuća. Tek sam počeo gt 7 pa ću vidjeti gdje to vodi😁

biver to su nagrade u kampanji u online recimo Nordschleife prvo mjesto je ako se ne varam 14.000

Malo su se svi podigli na noge bez veze. Kako piše Mladen, sjećam se da smo u starim GT-ovima, davno prije bilo kakvih mikrotransakcija, danima vozili jedno te iste utrke za željeni auto. Sad bi igrači sve na pladnju i za potrebu za minimalnim trudom okrivljuju mikrotransakcije.

GT7 je daleko najbolji GT još od GT4, pa opet nije dobro.

I ja se sjećam kako su sjećanja uvijek umotana u finu dozu nostalgije i kako je sve prije bilo ljepše. Namjerno povećavaju grind jer žele tjerati igrače da troše na mikrotransakcije. Tim više što se auti rotiraju u ponudi i moraš čekati i provjeravati kada je koji dostupan pa onda ako nemaš novca, a taman dođe rijetki auto koji želiš, e jebiga, kupi si creditse pa si uzmi auto.

Tko god brani ovo što radi PD stvarno nema više ništa prigovarati ikada oko modernih igara.

Cijela ova hajka me podsjeća na AC Origins u kojem su namjerno usporili levelanje da kupiš XP booster s kojim je, gle čuda, igra skroz normalno dozirala potrebu grindanja levela da napreduješ dalje u kampanji. Sranje je bilo u AC-u, sranje je i u GT-u. Mogli su onda staviti cijenu igre 100 eura, reći to je stvarna cijena gdje smo zadovoljni s omjerom planiranih prihoda i gotovo, a ne ovakvo izvlačenje novca u rukavicama. Ovo always online uopće ne treba komentirati. Npr. Halo Infinite je također ima(o) ultra sporo skupljanje XP-a, no to je pobogu free-to-play igra, a ne naslov od 600kn.

Ma samo nek deru.
        Nikad ljudi više para nisu imali, a da im je manje trebalo.

Giphy - Told You So Comedy GIF by NETFLIX

Ako je grind prihvatljiv da, karikiram, trebam vozit par sati raznih utrka da skupim lovu za auto, onda ok.
        Ako su nerfali igru na način da sada, karikiram, trebam par dana da skupim tu istu lovu za isti auto, onda to nije ok.

Mislim da nitko ne kaže da su te transakcije dobra stvar, niti ih podržavamo. Samo se pretjeruje malo s obzirom da normalni progress u igri nije otežan postojanjem istih. Tko je ionako ikad u GT-u uspio skupit sve aute u igri, dok i nije bilo mikrotransakcija? Mislim da govorimo o vrlo malom postotku ljudi koji je uopće pokušavao. Ako igraš normalno igru završit ćeš ju sa više od 2 milijuna kredita i gotovo 100 auta u garaži, mislim da je to dosta. Već sad imam 50-ak autiju i 1.5 mil kredita + potrošenih 1 mil na aute i najviše na tuning. Ne vidim kako sam zakinut tim mikrotransakcijama, osim što ih vrlo suptilno i nenametljivo nude u igri, stvarno nisu trn u oku.

yakuza_stinger Ako su nerfali igru na način da sada, karikiram, trebam par dana da skupim tu istu lovu za isti auto, onda to nije ok.

Jesu.

buz Oprosti, ali ako igra ima popis automobila, očekujem da ih mogu sve skupiti bez da moram dati otkaz kako bi posvetio svo svoje vrijeme da ih skupim. Očekivao sam igru koja slavi automobile, a dobio igru koja slavi inflaciju.

Auti su skuplji nego u prošlim nastavcima, a love se zarađuje manje.
              Ako to nije nerfanje onda ne znam.

Možda je pretjerana reakcija, al mene zanima kolko će morat zasrat da reakcija ne bude pretjerana.

Zato nam se i događa to u induatriji.
              Zato kaj nam je sve pretjerano dok nije prekasno.

Jesu serveri konačno proradili? Na poslu sam pa nemam pojma.

Fico Očekivao sam igru koja slavi automobile, a dobio igru koja slavi inflaciju.

To nekako ide zajedno.

Grind je taman, a mikrotransakcije su tu za ove koji nemaju živaca i vremena za... igranje?

Battlefront 2 su uništile mikrotransakcije. NBA isto. Brojne druge igre također. Ipak, oko GT7 su se ipak igrači nepotrebno uzjebali. Mislim da većina ovih koji prigovaraju oko mikrotransakcija uopće nisu zaigrali GT7, kako to obično biva.

Na kraju krajeva, ne cijenim Overhypedovo mišljenje o igrama, jer on kvalitetu igre procjenjuje po tome je li mu za platinu trebalo tri ili deset dana. Za ovu je procijenio da mu treba više nego što je zamislio, pa je krivicu prebacio na mikrotransakcije.

Mislim da je ljubitelj Gran Turisma sasvim drugi tip igrača.

Always online je super,da nitko ne može modificirat save fajlove- by Kaz Jamauči.
                Zato ga uvesmo u GT Sport a naročito u GT 7,kako bi smanjili nagrade za osvojene kupove i prisilili igrače da nam daju još svoje love.