Bravo @OverHypedG, jako zanimljiva recenzija. Šteta što igra nije preteška i najvećoj težini, baš sam se nadao izazovu. I koliko je dugačka kampanja, tj. koliko treba da se pređu sve oni misije i svi oni kupovi? Za SP sam se nadao masivnoj i teškoj karijeri kao u GT4, ali kao što si napisao, malo se i podilazilo početnicima. Ipak, nadam se da će s vremenom ubacit još sadržaja te pogotvo taj Sophie AI da borba protiv kompjutera bude jako izazovna.

Što se tiče MP-a, tu vidim da je ostalo dosta toga slično iz GTS-a uz ove performance promjene koje se čine jako zanimljivim. Još ako poprave kazne, MP bi stvarno mogao biti vrhunski.

Ništa, vjerojatno ću pričekati drugu polovicu godine, nabaviti igru za PS5, do tad će popraviti neke stvari i vjerujem da mi ne gine opet 500+ sati u igri 🙂

Znači, GT Sport + karijera.Nije loše.

Jebale ih mikrotransakcije, morat ćemo farmati mi siromašni očito.

Bravo, bas detaljna reca. Vidi se da si ulozio puno truda i sati. Steta sto nema niti jedna nova staza, ali sve drugo napisano itekako obecava. Daj jos koju sliku Ferrarija ako smijes. 😁

Nekako sam očekivao više, šta ja znam. Možda sam si sam nabio velika očekivanja. 🤷

blade ako te tješi, nisi jedini, ali smatram da će kroz vrijeme i toga biti

Moram vidjeti što ću Cyberpunk izbrisati sa SSD-a da napravim mjesta.

Autore napisao si top grafika...kolika je to razlika između gt sport jer se na viđenim gameplay trailerima baš i ne vidi...možda ima nekih manjih pimaka ali ništa wow.

Također nisi navei kakav je vozni model s obzirom na sport?

Jer ako je isti,što se čini da je,ovo je doslovno gt sport sa dodanom kampanjom, autoškolom i slično...

Plus nabili mikrotransakcije....

Užas...

doctorfreak

Evo sa jednog portala.
        Po viđenom na youtube složio bi se sa citiranim.

Grid Legends i Forza Horizon ipak bolje izgledaju u pokretu i na prvu.

"Grafika je dobra, ali vas neće izuti iz cipela. Moglo bi se reći da je Forza Motorsport 7 izgledala podjednako dobro prije četiri godine. Efekti kiše izgledali su podjednako dobro u Project CARS 2, isto prije četiri godine. Okoliš oko staze većinu vremena je statičan – tu i tamo proleti koji avion ili prođe koji vlak, ali publika na tribinama je uspavana i nepomična. Raytracing je ovdje prisutan jedino u replayu i izvan samih utrka, gdje vozila doista izgledaju kao da su stvarna. U verziji za PS5 postoji Fidelity mod u 30 fps-a, ali i sama igra preporučuje vam Performance mod u 60 fps."

doctorfreak
          Grafička razlika - na trailerima se ne vidi baš dobro ta razlika, ali i ljudi su stavljali gt sport gameplay i prodavali pod gran turismo 7 masovno ovih dana, pa tu treba paziti.

Kada se zaigra odmah se vidi grafička razlika. Slika je vjernija, a izgled staze nekom će se dopasti, nekom ne. Išli su na više simplistički izgled staze nešto tipa F1 i Moto GP-a, dok je u sportu izgled staze bio realniji s puno više tragova kočenja. Ovdje staza izgleda ispeglana, a tragovi kočenja nekako kroz vrijeme nestaju ili se jako malo vide.
          Auti su grafički fenomenalno izvedeni i modeli se stvarno ističu na stazi. Sličnosti ima s GT Sportom naravno, ali vidi se razlika.
          Vozni model sam napisao, ali smo zaboravili staviti pošto smo mijenjali sve zbog zakrpe u noći.
          Znači, vozni model je sličan GT Sportu, ali ipak puno bolje osjećaš kontrolu nad automobilom. To je zahvaljujući haptiku, ali i cockpit pogledu. Kontrole su dosta responzivne i zapravo se osjećaš da si ti vlasnik auta u svakom trenutku.
          Što se tiče voznog modela, veliku važnost su dali na tjuning i po tome će vozni model biti svaki put malo drugačiji. Mogućnosti su stvarno velike.
          Fizika automobila i izvrtanje na stazi je ipak bolja nego u GT Sportu, ali mrvicu. AI nije ništa pametniji, ali prirodnije izgledaju pokreti. Ne ulaze u zavoje više kao roboti.
          Kiša ima veliku ulogu u samoj vožnji, a isto tako neke licence će te natjerati da razmišljaš van standardnih okvira ( mijenjao sam postavke auta poput balansa, tractiona i sl.)

pravednik
          Nema fidelity modea u igri, samo dva navedena - prioritise frame rate i ray tracing.
          Grafika je dobra, ali neće vas izuti iz cipela - slažem se s tvrdnjom, ali bude one hardcore fanove. Bit je vidjeti kako su izvedene legendarne staze poput deep foresta, trial mountaina, daytone i tsukube. Tu će ipak presuditi nostalgija i dati plus grafici. Slažem se da fali novih staza, ali smatrat da će doći vrlo brzo.
          Ono što želim je neku novu originalnu.
          Kiša izgleda odlično iz cockpit pogleda, međutim u ostalim pogledima ona i nije baš vidljiva da uopće pada. Mokra cesta i lokve su pristojno izvedene.
          Okoliš je statičan, ali po meni je možda i previše za očekivati neke posebne stvari u vezi toga, smatram da je ipak u racingu fokus na stazu i na gameplay, ali tu i tamo sam primijetio da me zna fotograf zabljesnuti blicom dok vozim s nekog kamena
          Avion proleti svaki put na početka utrke bacajući dim u bojama države u kojoj se vozi. Vlak nisam niti čuo niti vidio da postoji.
          Ray tracing je maknut radi optimizacije i izvedbe(s utrka ili nikad nije ni postojao.), dok sam imao ray tracing uključen igra mi je znala štekati u menijima i šteka još uvijek u trgovini. Nije bilo dovoljno optimizirano još za vrijeme recenzije

OverHypedG

Po ovome igra izgleda jako slično Gran Turismo Sport.

Kužim da su tu fokus auti oduvijek ali prvi trailer ako se sjećaš izgleda miljama bolje. Jebački, detaljnije, kao sasvim druga igra.

Vidi se da je igra rađena za PS4.
            Možda je i ono bio PS5 build na revealu ali gimpali su poslije radi old gena.
            Jednostavno grafički između PS4Pro i PS5 nema razlike osim u geometriji i rezoluciji.

To je taj cross gen jebiga.
            Šteta da bumo za pravi next gen čekali 5-6 godina.

Definitivno Forza Horizon 5 i Grid Legends drže krunu grafike racing naslova.