Jim Ryan je objasnio zašto je Sony kupio Bungie: “Pomoći će nam u razvoju PlayStation live service igara i više od toga”
Ako naprave PlayStation Division....ja radim spomenik Đimu. Usred dnevnog boravka. Zamislite samo live service looter shooter od Sonyja. Zamislite!!!!111
Ma Sony ide agresivno sa MP igrama u 2023/4, TLOU mp ce bit vjerovatno isto f2p
To su igre koje su živi servisi
To su, dakle, nezavršene igre.
- Uređivano
Playstation i live service...
Bio sam optimističan jučer na objavi akvizicije, al Sony lagano ode u tri kite.
Umjesto da rade za fanove, kojih fala bogu imaju, oni prelaze na live service.
Postoji li nesposobnije vodstvo od Playstation executivea?
Totalno pogubljena kompanija meni se čini.
Za MS dobivam dojam kao da grade neku svoju sliku budućnosti gaminga.
Sony mi s ovom izjavom daje dojam da im je slika budućnosti ona kakvu je EA imao prije 5 godina.
Vjerojatno pretjerujem, al ovo mi je ogromni red flag.
buz Vecina ih je nezavršena danas, nista novo...
wooddiebone Pa to ja stalno govorim...vec par godina rade takve gluposti...strašno...a taj jim rajan mi je tolko antipatičan...djeluje mi kao lik kojem se živo hebe za gaming i igre u globalu...samo lova
[deleted]
doctorfreak koje to gluposti rade? Zadnjih par godina su izdali najbolje first party igre ikada, uspjesni su, igre se prodaju ko lude, vec je hrpa novih naslova najavljeno.
ovi koji govore da prelaze na life service ocitu nemaju pojma kako stvari funkcioniraju. Pa nece Sony samo odjednom ugasit sve svoje singleplayer hitove i prestat ih radit, normalno da se idu sirit na podrucje gdje su slabi. Cilj je prosirit svoj portfolio a ne trpat sve na istome mjestu.
i ne kupuju se ove kompanije preko noci, pa tu su mjeseci istrezivanja i dogovaranja ljudi koji su puno strucniji i pametniji u tom podrucju od nas
[deleted] ovi koji govore da prelaze na life service ocitu nemaju pojma kako stvari funkcioniraju. Pa nece Sony samo odjednom ugasit sve svoje singleplayer hitove i prestat ih radit, normalno da se idu sirit na podrucje gdje su slabi. Cilj je prosirit svoj portfolio a ne trpat sve na istome mjestu.
I Bungie je tu izvrsna kupovina. Destiny 2 je stablo sa zlatnim lišćem, na tome se pare namlate samo tako.
Ja se nadam da ste u pravu dečki.
Ma samo popunjuju svoju ponudu , godinama su gradili nedodirljivu ponudu SinglePlayer naslova sad to pokusavaju i sa MP/Lifeservice naslovima .
chono Path of Exile, Diablo, wow... Sve je to GaaS. Daleko od nedovrsenih igara, zapravo ispolirane do boli
Mislim da si uzeo možda krive primjere za trenutno stanje istih. Path je u početku bio sigurno nedovršena igra, a poanta GaaS-a kao i SaaS-a je da MVP ide prvo, pa se gradi na tome. I to znači upravo što @buz govori, a gore od toga nema. Žele u pol godine napravit igru i zarađivat idućih 10, od kojih će zadnjih 4 bit stanje igre u kojem želimo da ta igra bude, jer to je za ranije generacije igara bilo jednako dovršenoj igri koja se pržila na DVD i CD.
Za mene je ovo apsolutno nepotreban potez, ali ja nisam većina i očito i Sony misli da trebaju get with the flow, jer tako govori manadžment koji samo gleda brojke. Jim je totalno sve što Sony ne treba ako se mene pita.
Iako, to sve može bit dio razvoja, jer dok ne diraju tamo gdje su do sada bili dobri, nek rade što žele.
foggy mislim da su primjeri dobri. PoE je bio proizvod malo studija sa Novog Zelanda, dali su igru free i opipali kako se svida ljudima. Nakon dobrog prijema, dodali su hrpu sadrzaja, nove actove, medutim... Igra je od samog pocetka bila dovrsena i u mnogo stvari bolja od Diabla 3. I sa te strane shvacam brigu tebe i Buza, jer d3 je izdao veliki aaa studio.
Htio sam samo istaknuti da GaaS ili SaaS ne mora nuzno biti los i znaciti nedovrsenu igru na pocetku.