Kako im samo igre izgledaju na PS4 konzoli, što li će tek izvući iz PS5, samo neka štancaju, bio to neki od nastavaka ili novi IP!

Ja bih volio vidjeti i odigrati naravno od ND-a kad bi napravili TLoU Part 0. Događaji neposredno prije prvog TLoU-a. To neki devovi rade sa svojim franšizama.

edit: Uncharted serijal je po meni lijepo završio i ne treba mi nastavak i sami su si stavili pečat da je svršeno sa tim.

ND je skupina previse talentiranih ljudi i steta je da taj isti talent trose vise na Uncharted ili TLoU serijale.
    Ocekujem nesto novo od njih!

Doslovno cijeli marketing Uncharteda 4 se vrtio oko krilatice "One last time". Bilo bi to prilično glupo.

maverick Slažem se za ND-ov talent i nekaj novoga da naprave ali upravo je to ono najteže. Osmislit od nule i u cijeloj priči oko gaminga je najbitnija stvar ideja da nekaj novog osmisle a da se svidi mnogima. Lako nama pričat. Imaju oni znanja napravit čuda ali to nije problem jer to čudo treba izaći iz njihovih umova na papir pa u daljnju razradnju. Najbitnija ti je ideja kaj napravit i onda lako na tome gradit dalje. Franšize koje već postoje, pa to im je ono najlakše da nadograđuju katove i ja im to nikako ne zamjeram.

TITANXIS samo kazem sta bih ja volio.
        Dopizdio mi je i Nathan i Abby.
        Ellie bih mozda cak i volio ponovo vidjeti kako krece u pokolj jer mi je ta bijesna, nemilosrdna i okrutna Ellie jedan od najdrazih likova u gamingu, ali sada kada su je na kraju potpuno usrali, nije to to vise.

Kaj nije bilo leakano da rade na novom IP-u, steam punk žanr?

Najuriti čovjeka koji stoji iza jedne od najuspješnijih konzolaških ekskluziva bio bi potez vrijedan Darwinove nagrade. I taj spin oko Anite Sarkeesian je stvarno više naporan s obzirom na to koliko se pokazalo da je samo senzancionalistička izmišljotina.

Sigurno će najuriti co-predsjednika studija jer se ekipi nije svidio scenarij jedne igre 😆

Fico nije on jedini zasluzan za igru. To je kao kad se o Kojimi prica, a 98% njih ne zna da ga je na lancu drzao Tomokazu Fukushima i kad je on napustio tim, vidjelo se u kakvom se rasulu nalazi kojimino pisanje.

I taj spin oko Anite Sarkeesian je stvarno više naporan s obzirom na to koliko se pokazalo da je samo senzancionalistička izmišljotina.

Vodi si ju kuci lol

Fico

Anite Sarkeesian

Ali ženska je stvarno očajna. Mislim da je to jasno.

Nexus To uopće nije tema. Izmišlja se da je surađivala na igri i koristi kao argument da ju je "uništila".

maverick Da, vidjelo se. Death Stranding i MGS V su toliko grozno napisane igre...

Fico
                Ma govorim o njoj kao osobi, neovisno o TLOU i što je tu bilo.

Fico Da, vidjelo se. Death Stranding i MGS V su toliko grozno napisane igre...

Kada mgs4, mgsV i DS usporedimo sa prva tri mgs-a, onda je grozno da. Gore spomenuti covjek je bio na prva 3 (i jos nekim spinoff igrama) co-writer i poznato je da je drzao Kojimu na uzdama inace bi jos i prije, bas kao i njegov kolega Druckman, pokazao koliko je poremecena, seksulano ugrozena i perverzna osoba.

Jeste mimo teme ali Kojima zaista nije bog otac kako se mislilo.

Ima vizije, ideje, nekad i dobro pisanje ali u suštini je neostvareni wanabe filmski redatelj koji se cinematic pacingom i naracijom u igrama mislio plasirati na velika platna.

Dijelom se to vidjelo u MGS2, MGS3 je bio iznenađujuće dobar i prizeman bez nekih preseravanja svjetske razine, valjda zato jer je u fokusu bio odnos The Boss i Naked Snakea(kasnije Big Bossa) bez obzira na hladni rat i philosopher legacy. MGS4 je nakon sredine slabiji u priči definitivno i tu se zaista vidjelo Kojimino glupiranje.

MGSV u ovakvom stanju je zapravo odličan i čak mislim da je dobro što nema tog Kojiminog tona, totalno bi ga usrao.

Death Stranding, odličan ako imate volje pratiti priču.

Druckman?
                Sposoban čovjek ali isto vrag.
                Želi se probiti na velika platna, što je i uspio na neki način.

Imam mišljenje da je teme i način u svojim igrama koristio za samopromociju. To se danas traži i jbga.

Igre pokušavaju biti filmovi, identitet se gubi, umjesto da veličaju ono što jesu, igre i bok.
                Zato mi subjektivno Returnal razbije The Last of Us 2 i mnoge naslove uzduž i poprijeko. Obje su za 8.5-9 ali Returnal ima prednost u gameplayu koji je u prvom fokusu. Vratilo me u doba kad su igre bile igre. Priča se čitala iz pronađenih tekstova ili par cutsceni između igranja.

Uncharted 4 je postigao neki dobar omjer gameplaya i naracije koji nejde u prenemaganje i zato mi je najbolja Naughty Dog igra i među top 10 naslova ikad. Za God of War novi isto mogu potvrditi.

Znam da bu netko sad napisao da sam oldschool ali nije me briga.

pravednik stvar je ta da oni ne djeluju sami. Kad je kojima uzeo palicu kao jedini pisac, pogubio se ko magarac u magli. Jebeno je na svako pitanje iz prva 4 djela odgovor bio nanomasine, because of plot i jer nije znao rasplesti petlju u koju je zapleo.

U death stranding je pokusao svasta reci, a na kraju nije gotovo nista.

Druckman je puno manje ambiciozan i to se vidi po plotu koji je straightforward, a taj swap uloge i da pratimo pricu iz druge perspektive nije uopce stran na drugim medijima i to je sasvim u redu, ali ispalo je nesto bold ili hrabro i ja to stvarno nisam skuzio zasto?

Meni su TLoU 2 kao i MGS4 dobre igre, jako dobre igre, no obje pate od pacinga koji je sve gori kak igra odmice i od introdukcije premalo mehanika pa postaje gp zamoran jer su obje preduge pa se svaki sat nakon 15. osjeti.

Npr Uncharted 4 isto ima onaj razvucen dio u djungli kad nathan sa zenom tumara. Nista se ne dogadja posebno. Samo horda enemy i minimalni platforming. Imam osjecaj da devovi previse razvlace radnju i to se ne osjeti toliko pri prvom igranju, ali ako vise puta prelazis, bome itekako.

Naravno sve to sto ja vidim i sto mi eventualno smeta, ne znaci da ce drugima i to je sasvim u redu.

Ja samo hocu novu ND igru bez perverzarija, jebacine, pacenickih prica, nego cistu zabavu i spektakl kakav je npr bio Uncharted 2 i Lost Legacy.