• Gaming Vijesti
  • Miyazaki je bio skeptičan po najavi Demon’s Souls remakea, ali toliko je dobar da je sada Elden Ring ekipa pod pritiskom

Miyazaki,bolje ti je da ne odgodiš Elden Ring.Nakon toga može i BloodBorne 2 🙂

Haha, upsić, but jebiga napravili su savrseno od savrsene prve igre, sta rec 😃 Demonsi su bas vrh, a remake uz RE2 najbolji koji je napravljen do sada (FF7 nije izaso do kraja pa ga necu spominjat)

Znači From bi trebao napravit igru i onda ju dat amerima da im slože grafiku.
Smatram se djelom gamera kojima grafika nije bitna, ali dosta me frustrira da Elden Ring izgleda generaciju starije od Remakea Demon Soulsa sa PS3.

Ne kužim zašto je japancima tolko teško napravit suvremenu grafiku i kaskaju za svima tolko.
To vrijedi za skoro sve japanske igre.

wooddiebone Ne kužim zašto je japancima tolko teško napravit suvremenu grafiku i kaskaju za svima tolko.

To je baš kriva izjava. Uglavnom su pola-pola.
    Luminous Engine i RE Engine su apsolutni vrh industrije.

weky

Da, imaš pravo. Ta dva enginea su genijalna.
      Na žalost to je samo nekolicina igara tako da izjava ipak vrijedi za vrlo veliku većinu.

Jedan od problema je što većina devova računa s izlaskom na Switchu ili pametnim telefonima koji tamo drže većinu industrije.
      Drugi problem je što neke igre izlaze generacijski u raznim verzijama, tipa Street Fighter.
      Treći problem su još uvijek brutalno popularni automati, a što je igra manje zahtjevna, jeftiniji je i automat.

Ma nema brige, za pocetak iduce generacije nam rimejkaju Eldena 🙂

Da, skužio sam da čak i kad likovi i neki bitni asseti budu jako kvalitetni, okolina često zna izgledati jako loše, pa čak bi rekao i PS3 kvalitete.

Naravno pričamo o igrama gdje grafika stvarno ne igra ulogu i to nemogu dovoljno naglasiti.
      Ne vjerujem da nisu sposobni napraviti konzistentno predivnu igru pa predpostavljam da se jednostavno radi o drugačijoj filozofiji developmenta.
      Realno, ljudi koji vole japanske igre, uglavnom nisu nabrijani na zapadnjačke blockbuster AAA igre tako da ima smisla.

wooddiebone gameplay je kralj no DeS remake je wallpaper generator. Tower of latria je toliko jebeno opresivan kad grmljavina osvijetli sjene jailera da ono svrš

wooddiebone dosta me frustrira da Elden Ring izgleda generaciju starije od Remakea Demon Soulsa sa PS3.

Možda zato što u suštini i je primarno PS4/XO igra?

• The Last of Us: Part II
        • God of War
        • Horizon: Zero Dawn
        • Red Dead Redemption
        • The Witcher 3

To su sve primarno PS4/XO generacija igara pa i dalje imaju grafiku dostojnu barem 2017. Razumijem da je Elden Ring već neko vrijeme u razvoju, no Sekiro je izašao 2019. i bio je lijepo korak naprijed za From kada je u pitanju grafika. Elden Ring mi se čini kao da stagnira.

Fico Budemo mu stagnirali jednu 90tku onda 😃

Edit:
          Sa stajalista jednog fanatika njihovih igara, grafika apsolutno ne triggera nikakve triggere kod mene (mislim da sam jednon i bacio comment u temi, ali kad malo razmislim, jebes grafulju). S druge strane, razumijem tebe i ostale koji mozda nisu toliko ludi za njihovim mehanikama (sto je grijeh!!!), pa zele i da lijepo izgleda ono sta kolju i gledaju. Ja sam pizdio na slicne stvari u MH novom, no ipak, From je napravio sad vec hrpicu igara, a stari moj svaka njihova igra je jebeni dragulj i donesla je nesto novo i drugacije u tom njihovom svijetu. Takav dev moze napravit sto se mene tice i ps1 igru jer znam da ce me docekat opet nesto novo svakim njihovim naslovom, a kvalitetno kako sano oni to znaju (a najbitnije, gameplay cini igru, a takvima se vracam)

foggy

Meni je Bloodborne bio ogroman skok u njihovoj grafičkoj izvedbi i dajem ruku u vatru da igra ne bi bila ni blizu tolko posebna i prepoznatljiva da nema te atmosfere koja se dobila sa pojačanjima u grafici.
            Ista stvar za Sekiro.

Ne patim na tehnikalije u grafici, boli me briga za rezoluciju tekstura ili tko zna što ako to ne pridonosi vizualnom izričaju.
            Osvjetljenje mi je puno bitnije i zato navijam da taj RT zaživi.

Možda se potpuno varam jer igra nije još vani, ali za sada mi se Elden Ring ne razlikuje skoro uopće od Dark Souls 3 po vizualnom izričaju.
            Open-world dodaje određenu dozu novotarija, ali još uvijek to izgleda kao open-world Dark Souls 3, a ne kao nova igra sa novim indetitetom.

Iskreno, da ER izgleda kao DS ne bih imao nikakvih zamjerki. Sve ok.

wooddiebone Da, skužio sam da čak i kad likovi i neki bitni asseti budu jako kvalitetni, okolina često zna izgledati jako loše, pa čak bi rekao i PS3 kvalitete.

Potpuno suprotno. Bas likovi izgledaju losije nego okolis i nisu u korak sa generacijom, barem do sekira gdje su podigli kvalitetu.

Fico Elden Ring mi se čini kao da stagnira

Elden Ring je i dalje radjen za last gen i k tome je open world. Vrlo je logicno da samim time ne bude neki napredak spram Sekira.

wooddiebone Realno, ljudi koji vole japanske igre, uglavnom nisu nabrijani na zapadnjačke blockbuster AAA igre tako da ima smisla.

Tocno u sridu!
            Da FF12 izgleda kao najvece ruglo, i dalje bi mi bila bolja igra od svega sto su zapadnjaci izbacili.

maverick Potpuno suprotno. Bas likovi izgledaju losije nego okolis i nisu u korak sa generacijom, barem do sekira gdje su podigli kvalitetu.

Tu sam se referirao na japance općenito, ne na Fromsoft.

wooddiebone nezahvalno je generalizirati, jako nezahvalno jer, sjetim se, chono juniora kada je stavlja slike vode u gow (2018) koje izgledaju ps3 kvalitete, mozda i nize, pa je nastao pokolj.
                Jedan asset ne cini igru ps3 kvalitete. Ako cemo cjepidlaciti, svakoj igri cemo naci grafickih mana, ali pitanje je dali one utjecu na iskustvo igranja? Osobno smatram da ne.

It's all about that art style...i tu From ubija.

I ja spadam u grupu fanatika koje baš boli briga za grafiku u Fromovim igrama ali ako ćemo biti realni...
                  Da, igre im grafički stagniraju i s pravom ih se može kritizirati za to.
                  Itekako ima prostora da im igre puno bolje izgledaju.
                  Khm khm Demon's Souls Remake...