• Gaming Vijesti
  • Proizvođači još nisu prihvatili ni HDMI 2.1, a već stiže nova izvedba na nove televizore

Super da pišeš o tome.

A vidi i ovu vijest koja je dokaz totalnog rasula oko tog HDMI-a.
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1639473077

Znači, oni fakat nisu normalni. Ovo sve se neće stabilizirati još minimalno godinu dana. Tako da tu zaista nisu krivi samo sami proizvođači, već HDMI organizacija koji su ko kokoši bez glave po pitanju donošenja čvrstih odluka i cementiranja formata kao takvog. Plus MediaTek čipovi koji nisu dovoljno snažni za sve mogućnosti.

Tzereen To sam vidio. Tu se dosta ljudi zafrkne pri kupnji novog TV-a. Nisu ljudi krivi koliko ovi lažu. Ne znam zašto su svi poletili kupit TV sa HDMI 2.1. Dovoljan je i HDMI 2.0

Nek oni prosjecnom gameru kao sto sam ja omoguce samo nesmetano igranje u 60fps i 1080p, a ne da moram sa strepnjom istrazivat internet prije nego kupim igru da vidim dal ce mi doc slabo ili ne kad budem igrao. Boli me kita za kablove i funkcije ako ni osnovno nisu u stanju ponuditi.

Tzereen

MediaTek koristi Sony koliko znam.
    Činjenica je da su isforsirali izlazak na tržište bez dogovora, testiranja i recenzija.

Proizvođači TV-a su lijepili i lijepe HDMI 2.1 na sve strane uz 120Hz kao selling point i nešto novo.
    Poklopio se tu izlazak konzola koji je također odgođen pa onda forsiran i eto čuspajza.
    Neznam dal radi na kojem TV-u bez bugova, možda LG, možda jer oni imaju najveću propusnost, na modelima do C1 ako se sjećam?
    G serija je degradirana u tome.

I taj HMDI 2.1 uz maks. propusnost 120Hz je rezerviran za ljude sa PC kantama od 30 000 kn.
    I to za neke igre, ove zahtjevnije ni uz DLSS nemožeš nabiti 4K i 120Hz.

pravednik
      C9 ima maksimalnih 48Gbps dok ostale serije 40Gbps ali i to je dovoljno kažu, PS5 HDMI 2.1 je 32 Gbps a Xbox Series X ima 40 Gbps

Pogubili su se malo, al ajde vise ni tvi nisu 20000kn. 55" lg oled C serije ima ispod 10somova. Nego, sve informacije osim na flatpanelsu imate i na www.rtings.com pa tamo mozete detaljno sve provjeriti. Plus toga u recenzijama uvijek imate EDIT nakon neke nadogradnje operativnog sustava.

Tzereen
        Ali barem napišu koja je razlika u europskim modelima. Jer ja sam zahvaljujući njima uzeo Q85R iz 2019 inače bi se zaje.