• Gaming Vijesti
  • Mobilno igranje nezaustavljivo raste, ovih 8 igara u 2021. zaradilo je preko milijardu dolara

honor of kings meni u trgovinu ne postoji wtf? promjena imena, vlasnika?

Nikad nebih kupil neku igru za mobilne uređaje. To je bacanje love. Jebeš ozbiljno igranje na mobitelu i još da to plaćaš. Nekad sam igro snejka na staroj Nokiji 3310 i tad mi je to bila vrh besplatna mobilna zabava za skratit vrijeme. Ajd dobro nekome je takvo igranje i sad vrh gaminga kao nekad meni samo mi nije bilo za ozbiljno već onako usputno.

A mobilne igre su mi nikad gore, barem one koje mene zanimaju.

Ja ne znam. Te mobilne igre ak probaš jednu, probao si ih sve.

Sve su doslovno isto govno sa istim osnovnim mehanikama i tek nekim površnim razlikama.

wooddiebone

Ok, ovo stvarno nije istina. Da se razumijemo, nisam fan mobilnih igara, ali postoje ozbiljne razlike u igrama ako se odmakneš od front pagea na google playu koji ti nudi 123. verziju Candy Crusha i Angry Birdsa. Ima čitavi niz strateških igara, simulacija, kartaških igara, platformera, pa čak i pristojnih mobilnih avantura ili MOBA igara. Dat ću jedan primjer. Ne tako davno sam uzeo novi Football Manager na mobitelu jer jednostavno više nemam vremena ga igrati na laptopu + igram pred spavanje u krevetu. Igra ima gotovo pa iste funkcionalnosti kao i full igra s PC-a od prije 7 godina i to je meni impresivno. Imaš ponajbolju sportsku/management simulaciju u povijesti gaminga na mobilnom ekranu.

Nitko ne kaže da se moramo naviknuti i očekivati da mobilno igranje postane glavna stvar u gaming svijetu (iako je već sada bitna), ali ne treba ni tek tako sve strpati u isti koš smeća zbog popularnosti istih franšiza kod djece. Nađe se tu respektabilnih stvari. Pogotovo u nekim žanrovima i nišama.

Osobno sam jedino kupio Dragon Quest 6 za mob i dovoljno je prilagođen da se da igrat čak i s jednom rukom. Istina, traži ponešto privikavanja u početku ali može se. Generalno, slažem se s @blade , čim malo počnem kopat dalje od naslovne stranice, stvarno se da naći svačega te govorit kako su to jedne te iste glupave igrice je stvarno stav prošlosti. Jedino što zamjeram besplatnim igrama što su počele biti sve agresivnije s in app kupovinom, odnosno siluju te da kupiš nešto ili te obasipaju reklamama. Nešto što je možda prije 10ak godina bilo suptilno, sada nije. I naravno, stvar je hoće li se netko htjet privikavat igrat na touch.

blade

Dobro masno generaliziram.
          Mislim na Raid Shadow Legendse, AFK arene, Idle Heroes, Mobile Legends i ostale klonove koji su dominantan žanr na mobitelima.

Ima dobrih i inovativnih mobilnih igara. Pogotovo u puzzle žanru, ali one uglavnom prođu neprimjećeno.

XCOM: Enemy Within, This War Of Mine, Stardew Valley. Sve sam kupio na akcijama i super se igraju na mobitelu. Odlične za ubiti vrijeme. Vidiš, mogao bih si opet skinuti XCOM.

buz slazem se. Jbt kad pogledam ovu listu, mozda, ali bas ono mozda bi se odlucio za genshin impact. Na mobu zelim odigrati neku igru tipa angry birds, neku mozgalicu tipa threes... One fore da mi pol ekrana zauzimaju virtualne tipke mi se gade.

lepiakadodo Da, slažem se. Temple Run sam igrao satima i skidao rekorde, Doodle Jump da ne pričam, Fruit Ninja... Nema više takvih kultnih igara (ili barem ja ne znam za njih). Je li impresivno što možeš igrati npr. PUBG na mobitelu, svakako jest, ali to mi se definitivno ne da igrati na mobitelu.