To je SUPER FENSI krivac !
Final Fantasy 14 toliko je popularan da su trebali pauzirati prodaju
- Uređivano
Pa ja taman htio kupit sebi starter edtion i onda endwalker da dobijem sve ekspanije prije i vidim da su blokirali prodaju. Pokušao sam preko onih sajtovi kupit ali nema ni tamo. @Fenix što se tiče servera ovdje su napisali detaljno što se planira učiniti sa serverima. Oni će dodati servere nove i poboljšati infrastrukturu da na istom stanu više ljudi. Nije jedni problem fizička količina servera, već mogućnosti istih. Oni na svakom game serveru imaju X plafon igrača i ne mogu samo dodati fizički servere i povećati mogućnost istih za taj isti broj a da sve radi kako treba. Treba sve softverski i hardverski poboljšati. Problem je što u FF14 imate housing sistem. Svaki server ima X broj kuća koji se mogu kupit. Ako dodaju novi server svaka osoba koja ne moze kupit kuću će se instant pokušati prebaciti da upeca sebi housing. Ono što će se desiti je još veće sranje ako ne riješe način na koji se hendlaju korisnici. Mislim ako to riješe u mjesec i pol dva to će biti top. Stvar je da koliko god Yoshida voli igru i communty Square Enix i dalje ramišlja sa big company mentalitetom. Znali su da su i prije izlaska endwalkera bili na rubu mogućnost sa serverima i dalje su odlučili ne napraviti ništa a imali su vremena puno. Sad će popušit jedno 300-400 milijuna dolara.
to je problem kod MMOeva. Kao i kod guild warsa 2 koji je sa sobom vukao loše optimizirane linije kodova jer su mislili da će jednog dana to riješit lakše i onda se samo gomilalo sve više toga pa su na kraju morali javno reći da oni nisu sposobni u godinu dvije rijesit problem enginea i directxa jer jer moraju doslovno reoptmizirati čitavu igru od početka. i sad dodaju dx11 sa novom ekspanzijom. A sve to zato što im "owner" nije dao mogućnosti istog.
Sve što @fensisuperstar dotakne, pretvara u zalto!
herc da je tako prodao bi kitu več kod zlatara.
Ovo nije prvi put da je igra povučena iz prodaje radi preopterećenosti servera. Svaka čast, igra je stara 8 godina (ako uzmemo u obzir Realm Reborn gdje su krenuli u pravom smjeru) i popularnost dalje raste.
fensisuperstar Ne mjere količine manje od grama.
Nemoj mu to govoriti, poslat će ti dick pic.
Ovo moram pocet igrat, nikad nisam igrao ni j3 MMO al ovo me privlaci jako, samo kud naci vremena toliko i ako se ne varam to se placa mjesecna preplata?
- Uređivano
danko-b da, mjesećni sub je 10,99€ s tim da ti je prvih 30 dana besplatno ako kupiš igru. Također, imaš free trial verziju koja ti omogućava da igraš do lvl 60 no tu ti više detalja o ograničenjima zna kolega @fensisuperstar
- Uređivano
Picek izmuzo sam ga skoro do kraja
@danko-b dok se rijesi preopterećenost i vrate u prodaju igru i free trial probaj free trial. To ti je doslovno čitav realm reborn i heavensward ekspanzija do levela 60. ja sam tek jučer riješio HW priču do kraja.
buz Ne mjere količine manje od grama.
to su ti rekli kad si pokušao uvaljat svoju kitu a?
fensisuperstar u slucaju kad bi poceo igrat jel mi onda bolje kupiti igru i dobiti mjesec dana free preplatu ili prvo skinut free trail? jel ima neke razlike osim lvl 60?
danko-b ovisi što želiš. Do lvl 60 imaš jako puno toga za napraviti no postoji dosta ograničenja (nema tradinga, nema partyja itd.). Ukoliko želiš pratiti MSQ onda svakako preporučam da kupiš igru/pretplatu + ekspanzije (tako sam ja napravio). Preporučio bih ti Complete Edition (bez Endwalkera koji je tek izašao), a dok sve odigraš već će i Endwalker biti na popustu.
danko-b ne free trial je do kad upgrejdaš igru.