Tuhy To je pod pretpostavkom da je je kabel uštekan u 2.1 port? Kod mene stoji ta poruka, plejka je spojena kablom koji je došal uz konzolu, u Hdmi 1 (2.0) port na telci. Hdmi uhd color postavke su primjenjene na njega
Zero Tuhy Tako je i meni s obzirom da imam HDMI 2.0 TV. Ne možemo dobiti 4K RGB HDR jer nemamo tu propusnost, ali to samo po sebi ne znači da nećemo dobiti RGB signal u igri ako npr. upalimo performance mod s nižom rezom. Meni je bitnije da imam 60 fpsa, reza komotno može i na 1440p ili štogod već.
TITANXIS HDR možda ne važi jednako za sve igre bez obzira ima ili nema podršku, odnosno prikaz će biti zadovoljavajuć kod nekih igara a kod nekih potpuni promašaj. Iako je pitanje za PS5 kojeg nemam, osobno ne uključujem ga ni na PS4, probao na početku i nisam zadovoljan tim šminkerajom.
stinkySHOE Imam Samsungov Q80T, 2.1 HDMI, ocjena za HDR gaming na RTINGS.com mu je 8.4/10...rekao bi čovjek da će bolit glava kad se upali taj nahajpani HDR mode...ali daleko od toga. To je jedan običan BS i slika u svim situacijama kad god sam i na kojoj god igri probao je daleko bolja kad se to sranje ugasi i igra u običnom SDR modu. Svima preporuka da igraju sa HDR OFF
stinkySHOE Flipper slijedeći tv će mi vrlo vjerojatno biti OLED, ali ne planiram ga uzimati još neko vrijeme jer nema potrebe. Još nisu ni izbacili VRR update koji imam podržan, a praktički mi je 2.1 hdmi port isto overkill jer se ništa još niti ne vrti u 120fpsa
boja1964 Flipper Pa ja imam LG Oled tv i meni stvarno igre i filmovi s HDR-om izgledaju jako lijepo. Naravno, treba se poigrati i sve poštimati a ne ga samo upaliti i reći kako ništa ne valja. Nakon što sam se naučio ne mogu više film gledati koji nema HDR. I na PS4 pro mi je HDR izgledao jako lijepo. Naravno, neke igre su ga bolje a neke lošije implementirale u igru no to ne mijenja činjenicu da HDR podiže razinu kvalitete prikaza. ja sam uvijek da na dobrom TV HDR bude upaljen.
stinkySHOE Tzereen ma jasno da neću, ali kažem da su mi trenutno i VRR koji imam podržan na tv-u i 2.1 hdmi koji imam praktički ne iskorišteni, a kvaliteta slike mi je i više nego odlična da bi radio upgrade na OLED kad imam televizor koji niti je zastario, niti je u potpunosti još iskorišten. Za par godina kad već bude "stariji" model ću napraviti upgrade za neki OLED tv.
spalato Pozdrav, Igram na LG OLED55CX3LA koji je spojen sa 2.1 kabelom u Elgato 4K60 Pro MK.2 i PlayStation 5 mi je također spojen 2.1 kabelom na Elgato 4K60 Pro MK.2. Znaci TV i PS5 mi nisu u direktnom kontaktu sa HDMi kabelom. Kad upalim Pleyku uvijek gore desno se upali HDR... a sad sam isao provjeravat postavke i ispada da imam problem gore opisan. Ima tko kakav komentar?!
StarFox_N spalato. PS5 je po defaultu namješten da čim ga upališ da pali HDR. U settings-screen and video-HDR imaš "always on" ( to bude po defaultu), "on when supported" i "off". Tu postavku si promijeni ako ne želiš da ti HDR stalno bude upaljen.