Ja sam kupio PlayStation 3 prije 15 godina i odigrao to ko gospodin.
PlayStation 3 emulator sada može pokrenuti svih 6 tisuća PS3 igara na PC-ju
Netko ne želi još jedan uređaj ako već ima jak pc da može pokrenuti emulator. Netko želi. Ima nas svakakvih. Ljepota je u različitosti a dostupnost raznih opcija je samo dobra stvar. Super je da će se moći igrati 25-30-55 fps igre u stabilnih barem 60.
Sterlok To je vrlo ograničeno gledište. Ni PS3 konzole neće biti vječno funkcionalne, uz to neki naslovi se nepovratno gube bez podrške zajednice u njihovom očuvanju (tu komotno možemo svrstati i neke Sonyjeve franšize tipa Resistance i Killzone serijal s obzirom da im i dalje puca ona stvar da to remasteriraju za PS4/PS5...uostalom da se njih pita već bi ukinuli PS3 store).
Moding i emulatorska zajednica zapravo najviše brine da te igre ostanu sačuvane i da ih kroz dodatne opcije približe modernijoj publici i hardveru. Napredak u emuliranju bilo koje konzole je uvijek dobrodošao i uvijek će se naći netko tko će te starije vrhunske igre i zaigrati.
Zero U principu se slažem, nema niš loše u tome osim kaj su grafe danas od 5000 kn pa na dalje i pitanje koliko će ljudi skupi hardver koristiti da bi emulirao zastarjele naslove. Pogotovo uz današnje naslove kojih ima hrpa, u svakom trenutku.
Zato mi izgleda puno izglednije da će neki tatica uzeti na njušci funkcionalni PS3, možda čak i modani za klinca ili sebe ak mu je do nostalgije.