Zero Ne znam, ne djeluje mi da će Gamepass nadomjestiti ili nadmašiti preko 30% (ugrubo) tržišta u prodaji multiplatformskih naslova koje inače drži PS. Možda sam u krivu, možda je potencijal i veći kad se uzmu u obzir druge platforme pored Xboxa i cloud gaming. Vidjet će se na prodajnim rezultatima.
Kada poraste cijena pretplate, mislim da će se moći fino popuniti ta cifra. No gledaj i na način da ako žele podići nešto svoje, da svi znaju da je to Xbox brend, onda ne mogu ovisiti o PlayStationu. Ja bih rado da ne postoje ekskluzive, ali ako su kupili Bethesdu, bilo bi stvarno bedasto od njih da ne iskoriste njihove igre za ekskluzivnost. To je izdavač čije se igre prodaju ko vruće kifle u pekarni pred tramvajskom stanicom i s poslovnog stajališta im ekskluzivnost daje u najgorem slučaju povećan interes za konzolom/Game Passom.
Postaje i njima jasno da $60-80 nije cijena koju si svatko može priuštiti, dok Netflixov model pretplate ipak je pristupačniji i otvara vrata ljudima manjih primanja da se uključe. Čim više ljudi, to se više o tome priča. Čim se više priča, to se više uzima.