Čini se da je Amazonov MMO ubio i najskuplje grafičke kartice tako da oprezno sa instalacijom bete.
Amazonov MMO New World ubio je WoW i bilježi ogromne brojke igrača
Bas sam se veselio Lotr mmou steta sta je odkazan
ne znam po čemu je new world ubio wow kad je igra osrednje smeće sa dobrom grafikom, a wow je sam sebe ubio sa lošom politikom i nepostojećim updejtovima. Ako zelite dobar MMO koji je bolji od wowa po svemu igrajte FF14 koji sabija boga i oca.
MMO žanr je ionak mrtav.
fensisuperstar Guild Wars 2 je i dalje par koraka ispred svih.
Deadwalker raidam u gw2 dva dana tjedno samo necro bajo moj.
Fensi možeš ti downvoteat, al činjenice su činjenice.
Asimiliraj se i kreni igrat Fort.
MMO je ko punk, ne da se.
wooddiebone Fensi možeš ti downvoteat, al činjenice su činjenice.
ok
wooddiebone javi Amazonu tu činjenicu, očito bacaju novce.
- Uređivano
Ememo schmememo
Izlazi i Company of Heroes 3.
To ne znači da RTS žanr nije mrtav.
Izlazi i Age of Empires 4, kada već spominješ.
Također imamo i ESO koji dobro funkcionira na konzolama. Nije žanr mrtav, samo su takvi projekti dosta rizični i skupi za produkciju. Super da se pojavio Amazon koji je bio spreman riskirati.
- Uređivano
Pa ne znači ak je jedan žanr mrtav da ja mislim da je to loše ili da nitko ne igra.
Pank je mrtav pa opet izlaze nove stvari iljudi idu na koncerte.
Smrt je ovdje u smislu niti sjena onoga što je nekad bilo.
I RTS i MMORPG, niti jedan od njih ne privlači niti trećinu ljudi koju je privlačio prije.
WoW npr. je nakon Kataklizme praktički potonuo po statistici i nikad se nije vratio ni blizu razine WotLKa.
Sad već lagano prelazimo točku u kojem je period sa u prosjeku manje od 25% popularnosti duži od perioda gdje je popularnost bila u prosjeku 85%, iliti točka umiranja.
Sličnu stvar vidimo i sa MMO žanrom općenito iako se mora priznat da se znakovi života vide.
Sami period slave je još uvijek duži od perioda zaborava, ali interes opada konstantno.
I uspjeli ste me dobit da potrošim puno više vremena na ovo nego mi je zapravo stalo tak da ak je neko nešto puno uvrijeđen ili se ne slaže sa mnom odmah ću reći:
Da, ok, valjda si u pravu. Whatever.
wooddiebone Google Trends nije baš najvjerniji indikator koliko je nešto "popularno / igrano" jer je prema tome i Fortnite sjena onoga što je nekad bio (iako je u stvarnosti najpopularniji ikad):
Mogu se složiti da interes za žanrom nije na najvišim granama ikad, no nije baš da je "sjena kao što je nekad bio" jer inače Amazon ne bi ulupao toliko love u produkciju, niti bi Activision Blizzard uredno štancao nove ekspanzije svake dvije godine.
MMO igre su u pravilu super profitabilne ako se dobro balansira pristupačnost, besplatni sadržaj i monetizacija. Ne bi inače EA i dalje održavao jedan SWTOR na životu, iako je igra realno fakat sjena onoga što je bila na početku u kontekstu broja igrača.
Uglavnom, ne slažem se uopće s tobom, barem kada su MMO-ovi u pitanju. RTS igre s druge strane sigurno nisu na levelu popularnosti iz 90-ih (da ih godišnje izlazi ne znam koliko i da mediji non-stop pišu o njima) no opet, danas mnogo više ljudi igra video igre i mislim da tržišta ima sasvim dovoljno da jedan MS zaključi kako ima smisla raditi revive AoE franšize (neću ni komentirati indie produkciju).
Al Fort nije na peaku trenutno.
Vidi se i njegov pad u interesu.
Znači ne pričam o playerbaseu koji će uvijek rasti jer se gleda broj računa, a ne aktivnih igrača nego baš o interesu šire javnosti.
Fort je fad i Battle Royale je fad žanr koji će izbljediti sa vremenom isto kao i looter shooteri i MOBAe...
MMO i RTS nisu fad žanrovi, zato ćemo i za 20 godina vrlo vjerojatno dobivati dosta dobre predstavnike istih dok će www.fortnite.com URL vodit na neku dječiju igraonicu.
wooddiebone Fortnite je trenutno izvan svake konkunrencije svim drugim igrama tako da to što pričaš je notorna glupost. Klinci tehnički trenutno ništa drugo ni ne igraju osim Fortnitea, u igru sada dolazi svaki popularni novi film, glazbeni bend ili bilo što drugo što želi uloviti tržište kod te populacije. Fortnite će još dugo ostati na tržištu i ne bih se čudio da ga Epic pretvori u najprofitabilniju igru svih vremena.
Da, ako izađu iz okvira Battle Royale žanra, što već i rade mora se priznat.
Al opet, pogledaj Twitch.
Prošle godine nisi mogao doći na Twitch bez da je Fortnite na prvom mjestu. Svaki put, ponekad sa iznimkom kad ga League pretekne jer bude neki turnir.
Sad je 6. ili 7. na listi.
Ne kažem da je pad ne znam kakav, ali u odnosu na prošlu godinu ja osobno sam ga primjetio.
Čak i weky manje preacha nego prošle godine
Evo ne znam, prije bih rekao da će v-bucksi postati nova valuta za razmjenu robe, nego li će Fortnite otići u zaborav.