Sami sebi su pucali u nogu, imali su serijal vrijedan zlata, po meni i najbolji survival horror u zadnjih 20 godina, a pohlepom za novcem su odbili ljude od igre. Lijepo je vidit da nisu zaboravili serijal i da žele da se iskupe.
Novi Dead Space bit će punokrvni remake po uzoru na Resident Evil
Meni su sva tri vrhunska, svaki nastavak je bil sve bolji, veseli me ova vijest, da bar odma sva 3 roknu
Nije ovo RE da trebaju rimejkat. To što idu na to samo pokazuje da je EA bezidejan i žele igrati na sigurno, barem na onih par milijuna kupaca koji su kupili prvih par igara iz serijala i koji bi možda i ponovno kupili igru. Prvi DS se prodao u milijun primjeraka, drugi je koštao nekih $60 milijuna i 4 milijuna prodanih primjeraka za EA je bilo premalo, treći je bio podbačaj, očekivali su 5 milijuna primjeraka dok na kraju nisu ni puštali prodajne brojke nakon 600 000.
Ne mogu se oteti dojmu da će ovo ponovno biti potencijalni žrtveni jarac za EA i novi razlog za oprez kod "bacanja" novca u njima inače nezanimljivo tržište single player igara. Visceral su zatvorili uostalom, pa su očekivanja u startu snižena za nešto što je u trenutku izlaska bila ponajbolja atualna akcijska horor igra. Teško je to za ponoviti i kad bi imali svu originalnu ekipu na okupu.
- Uređivano
Jebote ove igre su bile graficki brutala, ni nemaju potrebu rimejkat Rado cu ih ponovno odigrat, meni je jedino smetalo sto je drugi dio reciklirani prvi, a treci mi je cak i bio super. Igracese
@maverick još nisi počeo prelaziti?
Popiti neš u nadi za dobar ishod. Mislim da sam godinama imao tu ruku iz DS na desktopu za wallpaper
ceka na install. samo da pocistim malo backlog tj da odustanem od jedno pola igara sto sam zapoceo.
I meni ovo djeluje kao EA-ovo skakanje na trend i bezidejan pokušaj repliciranja uspjeha RE Remake igara. Odigrao sam prve dve igre (bile su mi vrlo dobre) a 3 još nisam prošao, no možda bi tom rimejku i dao šansu da vidim hoće li zaista biti kakvih promjena ili samo grafički upgrade. Uskoro dobivamo i blatantnu kopiju DS-a zvanu Negative Atmosphere te Callisto Protocol koji će pokušati osvojiti istu publiku, tako da ne bi trebalo faliti ovakvih "RE4 u svemiru" igara.
Iako imam sve tri igre kupljene digitalno na PS3, sve ove godine sam se suzdržavao od igranja, nakon što je EA krenuo sa remasterima, znajući da će kad tad Trilogija dobiti Remaster/Remake za PS4/PS5. Ja sam sretan, kupit ću igru ponovo i odigrat u novom ruhu.
Trojka mi je bila jednostavno loša.
Konstantno te zatvori u prostoriju, valovi neprijatelja, otvori vrata....
I tako dvadeset sati
Trojka je najbolja igra u serijalu. Fight me.
- Uređivano
Prvih par sati trojke dok se boriš protiv beštija gore u svemiru, pa dok ne sletiš na Tau Volantis je bila čista perfekcija.
Daleko od toga da je to bila loša igra, već samo nezadovoljstvo zbog politike Electronic Artsa, i prevelika očekivanja zbog visoko postavljene ljestvice nakon prvog dijela su je osudili na propast.
maverick
Stvarno se nadam da ćeš do ove godine krenuti i preći. Jer znam koliko voliš RE4, a Dead Space je meni još bolji. A strašniji barem 10 puta.
Taman sam pred kraj prošle godine ponovno prešao jedinicu. A na jesen-zimu budem opet i dvojku.
Svakako bi kupio remake, ako bude pravi remake (da je potpuno novi engine, možda poneka nova lokacija) ali ako bi samo bio remaster u većoj rezoluciji onda ne bi.
No bez obzira na šuškanja oko novog-remake Dead Space. Hype je na Protocol Calisto jer to rade više manje svi glavni ljudi koji su napravili Dead Space.