• Gaming Vijesti
  • Sony je kupio Nixxes studio – majstore za portanje igara na PC

Sony casual dropa takve novosti , ocito je sljedeca konfa izbukirana sadrzajem

Da sam ja Sony, također bi kupio Nixxes. Pametan potez.
S tim da bi im ja kao Sony plaćao nemoralnu novčanu kompenzaciju da više nikad ništa ne rade i više nikad ništa ne portaju.

Koliko se sjećam, Deus Ex port za PC je bio dosta loš - memory leaks, rušenja, neoptimiziran dawn engine za išto drugo osim tada jačih grafulji.
Tako da, neš ti kupovine lol.

yakuza_stinger To je jedan primjer, ali zapravo rade sasvim solidne portove koje redovito ažuriraju i vode računa o specifičnostima PC platforme. Za Square Enix su odradili dosta toga, imaju puno iskustva i vjerujem da će raditi i dobre portove (remastere, možda i nove igre kao pomoćni studio ili što god) i za Sony.

yakuza_stinger TBH, to je jedan od razloga zašto sam Mankind Divided odigrao na PS4, dok se HR igrao na PC-u. Malo su previše zastranili sa zahtjevima i neispoliranošću, makar se ne može reći da između te dvije igre nije i generacijski jaz. Navodno je dosta toga popeglano, ali što im to više vrijedi, igra je brzo postala bagatela što zbog toga, što zbog marketinga koji to nije pratio.

Mankind divided i dx12 je gore iskustvo od ff15 kad uspoređujemo memory leak.