• Gaming Vijesti
  • Šef Xboxa je bocnuo PlayStation: “Izdaju igre na PC-ju godinama nakon izlaska, pa im je još jednom naplate”

wooddiebone Jedini preostali i neshvaćeni don Kihot u konzolaškim ratovima na FFA.hr
A Phil je sam rekao istinu i ništ drugo.
M$ odma izbaci igru na PC a ne 3 god. poslije.Sony po full price izdaje igru nakon 3 god.

A zakaj ne bi za full price? Zato jer je port? Mislis da nisu nist radili na portovima? Samo evo vam plejka verzija i rokajte,, daj se uozbiljite, sad vise ni to nije dobro, stvarno ste nemoguci

master_x Misliš na Windowse kojih su vlasnici? Ne na PC, već na operativni sustav. To je ključ. Mogu ja imati najskuplji PC na svijetu ako nemam OS gore ne mogu ništa s njim. Opet nisi u stanju biti ni pola postotka objektivan.

Evo neka Sony izbaci TLoU 2 za PC, može i za 100 eura. Kupujem odmah. Ja bih na njihovom mjestu naplaćivao Naughty Dog igre barem 50% više. Toliko i vrijede naspram konkurencije.

renda
        Na stranu moje subjektivno i dokazima ne-potkrijepljeno mišljenje da masa PC igrača ne kupuju igre jer samo igraju f2p battle royale i League of Legends, stvar je u tome da Sonyjevim igrama cijena brzo pada. Već nakon 2 godine možeš očekivati pad sa 60 na 30 ili čak 20 eura, i onda kad to isto naplaćuju po punoj cijeni na PCu normalno da ljudi popizde. Evo recimo Horizon je 50 eura na Steamu. Prelijen sam da upalim PS Store sada i vidim cijenu, ali znam da je nedavno bila free a možda su ju i prije dijelili u sklopu PS+ pretplate, nezz.

buz Objektivnost je širok pojam.Preciziraj to.Ja ne govorim ovdje o operativnome sustavu niti malo.

PC je u praksi dio Xbox ekosustava tako da mi je razumljivo da Microsoft ima veću lakoću sa izdavanjem igara na PC i na Xbox od Sonya koji ipak ima tu neku zadršku koja možda nije opravdana, ali je razumljiva.

Ja sam rekao, idealno bi mi bilo kad bi Sony napravio svoj Store i Launcher za PC i tamo praktički proširio čitavi ekosustav i da sve ekskluzive postanu console ekskluzive dok PC ima sve.

Ne mislim da bi to bitno utjecalo na prodaju konzola koja ionako nije moneymaker u tom cjelom krugu.

A sve ovo gleda Nintendo stastrane i smije se
          Puna cijena za na drugu platformu

Pih pa mi punu cijenu tucemo samo ako omot prominemo

master_x ??? Microsoft izdaje obje verzije igre odmah jer su vlasnici obje platforme na kojima izdaju igre. A ti si generalizirao i rekao PC, nije PC već Microsoft Windows. Znaš onaj Microsoft koji je vlasnik Xboxa? Naravno da će izdavati igre na obje platforme, a da Sony neće odmah jer mu je neizdavanje istih na PC-u jedini adut. Treba naglasiti da su s izdavanjem igara na Windowsu počeli eksperimentalno i sramežljivo. Bude li im dobro išlo, neće ni oni više čekati godinama da portaju igru na PC.

Mislim da možemo komotno PC i Windows tretirati kao isto.
            Podrazumjeva se u dvoljno velikom broju slučajeva.

wooddiebone Naravno, ali naveo sam to zato jer se gospodin pravio da Xbox i Windowsi nemaju veze jedni sa drugim.

Ovaj Spenser je teški jedać govana, prošlu generaciju je bio ponizan i pun poštovanja za konkurenciju a sad kad je nanjušio da bi XsXu moglo ići dobro kao i PS5 postao je kurčevit i drugima držati prodike a na čelu je divizije najpohlepnije korporacije na svijetu...nek se napuši...

Ma lako pricat i prestavljat se kao spasitelj gaminga kad ti MS pokriva i podrzava minuse na racunu ! Jos malo ce dilit konzole dzaba samo da likvidiraju konkurenciju

buz A sad ga kompliciraš.No nek ti bude.Nije mi do tih rasprava ko je prvi šta.