Ja sam za vikend igrao Chivalry 2.
Nisam igrao ništa slično od orginalnog Mount & Bladea tamo još prije nekih 15 godina, tako da nisam imao pojma što me očekuje.
Međutim, stvari funkcioniraju nevjerojatno dobro i igra je zbilja odlična.
Uzeo sam verziju za PS5. Igra je izašla prije kakvih mjesec dana i po punoj cijeni košta 299 kuna na Storeu. Puno manje od razvikanih naslova. Zašto sam uzeo? Kako ispada, Chivalry je igra s jednim od najviših metascoreova za PS5. Bio je preko 90 kad sam uzeo, sad je više recenzija, pa je palo na opet visokih 87. Opravdano? Itekako.
Chivalry 2 je nešto kao Battlefield u srednjem vijeku. Bira se klasa (archer, knight, footman...) i igraju asimetrične mape i scenariji. Tipa jedna strana čuva utvrdu dok je druga napada. Ili jedni čuvaju blago, a drugi kradu, što je asimetrični capture the flag. Ima nekoliko scenarija i nekoliko arena za čisti masivni deathmatch.
Na PS5 radi savršeno. Visoka rezolucija, 60 fps, sve se jako brzo učitava i lijepo izgleda. Igra ima cross play s PC-em, pa igrača ima hrpetina i meč nikad ne traži dulje od desetak sekundi. Bojao sam se da će kontrole na PS5 biti čudne jer se radi o PC igri, ali sve su odlično prebacili na kontroler. Bilo je dugo beta testiranje i early access, pa je sve jako lijepo dotjerano, bugovi su popeglani, gameplay je fino uglađen i zabavan.
Odličan netipičan multiplayer kome su dosadile pucačine.