escoban Moj najveci problem je sta mislim da ce kvaliteta patit ,ako moras radit igru za više platforma.
Sonyeve exluzive su uvik bile TOP TOP level kvalitete , jedan DaysGone koji je po meni jedna od lošiji PSexluziva opet je (7/10 za mene ) i idalje je dosta kvalitetniji od puno naslova koji izlazu pod studijima koji rade mupltiplatform naslove.
Dobar developer je dobar developer. Ono što vidim u najgorem slučaju je da bi se igre po izlasku slabije izvodile na PC-u, ne na konzolama. I Days Gone je odličan primjer igre koja je za mnoge imala grozan izlazak te je posvećenim popravcima i mnogobrojnim zakrpama dovedena na razinu koju imamo danas. Horizon, Death Stranding i Days Gone su dokaz da platforma nema nikakve veze. Neće se priča mijenjati zbog platforme. Neće ni mehanike igre. Sve što se mijenja je platforma. Tim više što je PC sposoban za više od onoga za što je sposoban PS. Tehnička strana nema ograničenja i ne vidim zašto bi im probleme radila izrada igre na PS-u i PC-u.
I nakraju krajeva Sonyeve Exluzive su lice Playstationa i pomeni nebi smile to izgubit ili poklonit PC igracima samo tako .
Oprosti što ću to ovako napisati, ali ovo je baš pomalo snobovski. Nikome se ne poklanjaju igre. One koštaju i igrači koji ih žele igrati će ih kupiti. Ako su konzolaši, kupit će ih za konzolu, ako su PC-aši, kupit će ih za PC. Sony je samo tvrtka i oni za svoj proizvod dobiju točno ono što traže – novac. Njega će dobiti neovisno o platformi.
Pojam generacije u gamingu lagano nestaje jer tehnologija prebrzo napreduje. To vidi i Sony. Zbog toga očekujem još veći naglasak na prebacivanje igara na PC i velika ulaganja u streaming, pogotovo u poboljšanje postojećeg PS Now.