maverick Nije kenjanje ako se kaže da Resi ide ka krivom smjeru a tebe to jako smeta. Što sam ja pljuvao osobno po novim RE naslovima? Ja sam iznio svoje mišljenje a mišljenje i kenjanje nije isto a ti si maloprije kenjao po RE2. Niti ja ne volim tu statičnu kameru i prerenderirane sličice. To je bilo tada vau i šlus. Oko toga se slažemo.
RE je nastao u vrijeme kada je interes za survivor hororima, nekakvim virusima, bio oružju i zombijima, te nepoćudnim kreaturama opadao i Capcom je svojom prvom igrom i ostalim sljedećim opet zaživio taj žanr i maknuo iz prašine. -Da ubacim misao da su noviji Resiji grafički odlični, ima elemenata iz prošlih RE da bi odisalo makar po tome na RE.
Glavni i jedini tada trademark RE serijala bila je Umbrella korporacija i njihovi virusi. Sve se baziralo u počecima na dvorcu Mansion u vlasništvu Lorda Spencera i jednog od suosnivača Umbrella korporacije. Ta priča oko virusa i Umbrelle je došla kraju sa RE3 i tada je Capcom odlučio završit tu franšizu što se priče tiče.
Došla je nova generacija konzola. Stvorivši već tad novu franšizu Devil May Cry i sa prvim nastavkom i relativnim uspjehom krenuli su na sljedeći nastavak taj novi nastavak sa pričom se naprosto pretočio u novi RE odnosno RE4 i zato vizualno djeluje gotički i odskače od RE svijeta.
Capcom je htio opet oživit RE jer su to fanbojevi o kojima ti pričaš htjeli, odnosno nastavak franšize, Nastavak smo i dobili i to izvrstan u obliku RE4 ponajviše zahvaljujući DMC-u. Ali trebalo je nekako RE dovesti nanovo na tračnice pa su izmislili iskonski virus Progenitor i stavili ga naknadno u kontekst ranijih zbivanja RE svijeta gdje se pak u ranijim originalnim nastavcima nikad nije spominjao barem ga ja nisam uočio u pronađenim papirnatim fajlovima koje smo skupljali kroz igru a niti kroz dijaloge. Možda nisam onda dobro čitao ili pak zaboravio pa sorry ak sam u krivu.
RE postao tako Biblija koja ima stari i novi zavjet. Neko prizna staro a novo ne i obratno. Staru i novu priču ima RE. Stvorivši virus na kojem se mogu bazirati svi virusi i temelj da RE nikad ne izumre i razvlači u nedogled i u tom ja vidim problem kako RE je otišao tako daleko da je izgubio onaj početni duh i novi RE su mi neprepoznatljivi kao RE serijal osim po imenu.
U posljednja dva RE nema likova ili ih ima jako malo koji su pratili serijal. Teško je udovoljit svima i to je jasno ko pekmez a samim time jasno je i to da jedna priča ne može ići toliko u nedogled da će svima pasat. Opet smo mi fanbojevi krivi što imamo tako dugu franšizu kojima se pak tijek razvitka nekima ne sviđa, ironično zar ne!