Ma bravo dečki, prekrasna recenzija!

Sjajan RE naslov koji vraća akciju u prvi plan.

Tak su rekli i za RE4 pa je serijal otisao u krivom smjeru.

PS2MASTER Da, RE4 je već otišao u krivom smjeru

😃
    😃
    1 / 2
    Ali dobro, gledaj to ovak, RE0, 1, 2, 3, Veronica, jedan paket RE igara, RE4 je za sebe, RE5-6 u Recycle Bin, RE7-8 opet 2 zasebna RE. Svaki period ima svoje minuse i pluseve, ali svakako ih ne treba gledati kao cjelinu jer to najmanje jesu (to što se vuče Chris od početka meni ne znači da je RE8 sad pravi RE). Imamo Survival, imamo akciju, imamo smeće (RE6), ima svega, pa svatko ima za sebe nešto što voli, pogotovo sada kada imamo Remake meni 2 ponajbolja naslova. Ma ima i previše toga kada sve zbrojimo

Ne znam koliko dugo će se povlačiti ta teza o krivom smjeru i što ona u konačnici znači. Sve te akcijske RE igre (RE4-6) koje se spominju u negativnom kontekstu su ujedno i najprodavanije, od čega je RE4 i najbolje ocijenjena RE igra ikada. RE5 je također izvanserijski i ujedno i najprodavaniji RE. Resident Evil 7 se prodao izvrsno i prvi je nakon spomenutog trojca. Nakon što se pokaže da se i RE8 odlično prodao (što ne sumnjam da hoće, s obzirom da ima i potrebnu kvalitetu) očekuje nas barem još jedan RE nastavak iz prvog lica.

Hoće li i u njemu biti akcije, pitate se? Go figure.

Jedan mali primjer kako se u Capcomu sekiraju kada se okolo po forumima piše, "meh to nije Resident Evil" i slični komentari.

Resident Evil Village smashed the series’ PC player record on its first day

Koliko mi je sedmica bila dobra pokazuje činjenica da sam day one kupio osmicu bez čekanja popusta i slično da nastavim avanturu koju su započeli.
      Neka nastave...

Onaj početak i pojava Chrisa kojeg su odlično "redizajnirali" je stvarno vrhunski.

Zero Ja karikiram, daleko od toga da većinom naslovi valjaju, samo su naslovi koji su tematski slični, a poprilično različiti u gameplay smislu. I u redu je da se franšiza razvija u nekom smjeru i unese malo promjena. Isto tako mogu reć da je početni temelj igre skroz promijenjen, nekima na bolje, neki više vole stare, i to je sve okej. Teza ne znači ništa, osim da fanovi početaka ovo kasnije više ne smatraju survival hororom što RE i je bio, a sada to sve manje je.

Mislim da jako volim Evil Within upravo jer me podsjeća na ranije RE naslove, RE2 Remake me samo podsjetio koliko ih volim.

Nakon otprilike 5 sati u Village, mogu reć da je igra ugodan spoj RE7-style sporije akcije i laganog istraživanja sa povremenom nezahtjevnom zagonetkom. Nije toliko akcijska kao 4, a niti skučena i klaustrofobična poput 7. Po meni spaja najbolje iz ta dva nastavka te nudi ispolirano iskustvo u koje se jako lako upustiti i izgubiti nekoliko sati bez treptanja. Nisam mislio da će možda nadmašiti 7 ali na dobrom je putu za to. 🙂

Meni je bitno i da su digli razinu raznovrsnosti neprijatelja. Osim bossova, to mi je bila najveća zamjerka u RE7, skoro sve se svodilo na napucavanje moldeda. S druge strane zasmetalo me kad sam čitao da su išli na smanjenje horora, jer kao što rekoh u temi, izgleda da je nekima RE7 ipak bio prestrašan, koliko god mi to bilo teško za povjerovati. Ali Capcom ima bolju povratnu informaciju za sve navedeno, pa ne sumnjam da su išli na to da na najbolji način spoje i akciju i horor. Sudeći prema ocjenama, uspjeli su.

Meni je ono da je 7 bio "prestrašan" zvučalo kao nekakva PR izlika za ljude koji se žale da fale horora. 7 je bio par razina iznad prethodnih par nastavaka što se toga tiče, ali još uvijek nije to toliko strašno. Slažem se s ovim za raznovrsnost neprijatelja. To me ujedno i nekako najviše vuče dalje, taj suspense dok istražuješ nova područja i ne znaš što dolazi sljedeće. Ali vrijedi napomenut da se nije izgubio suzdržaniji "duh" sedmice jer ima opet dosta lutanja (i lootanja) po jezivim lokacijama koje se isplati posjetiti s parom sluški. 🙂

Brijac
        Da nekih sat vremena, bome nije loše samo mene počne glava bolit od toga. Nije i neće mi nikad bit prihvatljiv način igranja dok god je toga. 🙂

Brijac
          Ono malo što sam iskusio me znalo cimnut kojiput, zanimljiv osjećaj imerzije dok god to možeš podnijet. 😁

Ne laži, poslije igranja si bio blijed ko @krpa od straha.