Mikrotransakcije su najveće zlo u gamingu

Prodaja fizičkih igara na diskovima iznosi tek 5% ukupnih prihoda, a prodaja igara digitalnim putem zauzima čak 21% ukupnog prihoda

Misliš contenta, a ne čistih igara? Poprilično sam siguran da razlika između prodaje fizičkih igara i digitalnih nije 4x već je bliže 50/50

Ne možeš prodati novi skin za Fort u fizičkoj verziji, jel? Pa ide digitalno. Zato su prihodi veći na digitalnoj strani, ali to nisu pune igre, već sadržaj koji se tamo prodaje, ponajviše mikrotransakcije.

Nexus pročitaj tekst ispočetka jer Sony je jasno izdvojio mikrotransakcije i DLC-ove od digitalnih i drugih igara.

Mikrotransakcije i DLC-ovi: 8,6 milijardi dolara
    Digitalne i fizičke igre ukupno: 6,42 milijardi dolara
    Digitalne igre: 5,12 milijardi
    Fizičke igre: 1,30 milijardi

Nexus Poprilično sam siguran da razlika između prodaje fizičkih igara i digitalnih nije 4x već je bliže 50/50

Možda je nekad bila, ali u godini pandemije i zatvorenih trgovina stanje je ovako kakvo je. Sad kad pandemija završi bit će mali bump fizičkih igara, ali trend digitalije će se nakon toga nastaviti.

Fenix
      Ahmad kaže 65% full game downloads, što ostavlja 35% za fizikalu

Što se tiče brojki, pa logično je da će one biti veće u digitaliji nego fizikaliji. XY troškova nestaje u digitalnoj prodaji, a profiti su znatno veći.

Ja govorim o omjeru prodaje, a ona izgleda 65/35 na strani digitale. Iako je YOY fizikalna prodaja rasla za 18% što ne treba zanemariti.

Znači brojke su 1:4 u $, ali ne u omjeru prodaje igara.

Po meni bi onda totalno bankrotirali ili bi životarili. Ma kakve mikrotransakcije, nema tu kruha za mene. Nikad ne bih kupil nikakav zasebni DLC a ako je već dodan u origigi igru dobro je došao. Nikad neću biti pretplatnik PS+. Za mene je gaming vrlo jednostavan naćin poslovanja i ako neko želi staromodan. Kupim konzolu i nadalje fizičke kopije igara za istu konzolu. Prijeđem igru, kupim drugu i tako u krug. Dok god bude fizičkih kopija igara za PS4 dostupno za prodaju biti će mog gaminga ako ne nabavim PS5?