Mikrotransakcije su najveće zlo u gamingu
Sony je od mikrotransakcija zaradio 70% više nego od prodaje konzola
Prodaja fizičkih igara na diskovima iznosi tek 5% ukupnih prihoda, a prodaja igara digitalnim putem zauzima čak 21% ukupnog prihoda
Misliš contenta, a ne čistih igara? Poprilično sam siguran da razlika između prodaje fizičkih igara i digitalnih nije 4x već je bliže 50/50
Ne možeš prodati novi skin za Fort u fizičkoj verziji, jel? Pa ide digitalno. Zato su prihodi veći na digitalnoj strani, ali to nisu pune igre, već sadržaj koji se tamo prodaje, ponajviše mikrotransakcije.
- Uređivano
Nexus pročitaj tekst ispočetka jer Sony je jasno izdvojio mikrotransakcije i DLC-ove od digitalnih i drugih igara.
Mikrotransakcije i DLC-ovi: 8,6 milijardi dolara
Digitalne i fizičke igre ukupno: 6,42 milijardi dolara
Digitalne igre: 5,12 milijardi
Fizičke igre: 1,30 milijardi
Nexus Poprilično sam siguran da razlika između prodaje fizičkih igara i digitalnih nije 4x već je bliže 50/50
Možda je nekad bila, ali u godini pandemije i zatvorenih trgovina stanje je ovako kakvo je. Sad kad pandemija završi bit će mali bump fizičkih igara, ali trend digitalije će se nakon toga nastaviti.
- Uređivano
Fenix
Ahmad kaže 65% full game downloads, što ostavlja 35% za fizikalu
Što se tiče brojki, pa logično je da će one biti veće u digitaliji nego fizikaliji. XY troškova nestaje u digitalnoj prodaji, a profiti su znatno veći.
Ja govorim o omjeru prodaje, a ona izgleda 65/35 na strani digitale. Iako je YOY fizikalna prodaja rasla za 18% što ne treba zanemariti.
Znači brojke su 1:4 u $, ali ne u omjeru prodaje igara.
Po meni bi onda totalno bankrotirali ili bi životarili. Ma kakve mikrotransakcije, nema tu kruha za mene. Nikad ne bih kupil nikakav zasebni DLC a ako je već dodan u origigi igru dobro je došao. Nikad neću biti pretplatnik PS+. Za mene je gaming vrlo jednostavan naćin poslovanja i ako neko želi staromodan. Kupim konzolu i nadalje fizičke kopije igara za istu konzolu. Prijeđem igru, kupim drugu i tako u krug. Dok god bude fizičkih kopija igara za PS4 dostupno za prodaju biti će mog gaminga ako ne nabavim PS5?