https://gamstat.com/games/Days_Gone/
Ako su ovo ispravni podaci da je igru do sada kupilo 9 miliona igraca, tada je potpisalo peticiju manje od 1 posto.
https://gamstat.com/games/Days_Gone/
Ako su ovo ispravni podaci da je igru do sada kupilo 9 miliona igraca, tada je potpisalo peticiju manje od 1 posto.
Neće ta peticija ništa postići, sve se bojim. Sony je čvrsto odlučio. Mislim da je Days Gone trebao biti glavna konkurencija a možda i svijetonazorska suprotnost TLOU. Očito to Sonyju a možda i ND ekipi smeta.
Sorcerer
Pitam se kako vam nije dosta.
Jebote tim radi na novo IP-u, ne na nastavku igre koja ocigledno nije dobro prosla, pogotovo na pocetku i opet su dobili poverenje da rade na novoj igri.
I sad ti ljudi tamo ulazu trud i vreme dok vi serete i trazite nastavak, umesto da ukazete poverenje u novi projekat.
Da je days gone izdao neki drugi veci jebac a ne sony, pitanje je dal bi taj studio i dalje postojao.
Igra je bila dobra ali jebeno prosecna.
Prestani lupetati iz dupeta i koristi malo svoju glavu, sedni...razmisli pa onda prdni.
Malo igraca je kupilo igru, jos manje ih je kupilo kad su je ispolirali i sad bi svi odjedanput nastavak.
Sto je najludje ako im sledeca igra bude bolja i pokazu da su jos vise sazreli mozda im se i pruzi prilika da rade na nastavku.
Velike i sebicne kompanije svakako spustaju gaming kao ceo na nizi nivo ponekad ali i sama gaming zajednica nekad to radi puno gore.
Sorcerer
Hvalana informaciji, evo sad konacno shvatam...da Days Gone pod hitno zasluzuje nastavak.
Sony je stvarno smesan ako to ne uradi iz ovih stopa.
Sad kad bolje razmislim..jebo te pa oni bi opusteno prodali 80 hiljada primeraka te igre.
Vjerojatno uključuje preuzimanja kroz PS Collection i PS Plus za ovaj mjesec. Onda je brojka sasvim moguća.
Znači, je li onda dobro da Sony radi nastavke igara ili da stalno radi nove IP-ove?
Jer sad stvarno ništa ne kužim.
Tuhy On onda ne zaslužuje nastavak?
Dali zasluzuje ili ne je u tom slucaju nebitno. Ono sto je bitno je da je steta trositi talent koji ND ima na jos jedan TLoU ili Uncharted. Isto vrijedi i za Days Gone. Siguran sam da ce tom timu iduca igra biti marginalno bolja, osobito ako se ostave open worlda.
Problem je sto svi gledaju sa financijske strane i vjerujem da su tako nastali nastavci tlou i unch. na ps4. Isto tako je veliki trend bio open world (na zalost jos uvjek je) i zato se toliko igara tog zanra pojavilo unazad desetak godina.
Ljudi ce se kad tada zasititi jednog te istoga i tada ce devovi morati ponovo dobrano poteci da bi privukli paznju kupaca.
A druge strane postoje igre poput Journey, Ori, Gravity Rush, Gris itd koje mnogi zaobilaze, a mastovitije su, originalnije i bolje osmisljenje nego ijedna od tih razvikanih igara koje i suvise kupe ideje jedne od drugih sa minimalnim razlikama u gp-u te eventualno drugim settingom i zanimljivijim ili manje zanimljivim likovima i pricom.
I onda kada cujem da se Studio koji je radio igre poput Gravity Rush ili Ico/Shadow raspada, naravno da imam vrlo malo optimizma u kojem smjeru se ide sa exclusivama.
Fali jedna dobra couch coop tabačina kao Fighting Force i da traje cca 10ak sati. To bi mogao smislit onaj fuck the oscars papak, kak se zove... Fares.
Ljudi stat malo na loptu.
Ja mislim da je svaka priča zaslužila nastavak. Ako je pisac imao ideju za nastavak, bilo bi jako poželjno da se isti i ostvari.
ALI Days Gone kao igra je tolko zaboravljivo i prosječno iskustvo da uopće spominjanje u kontekstu Uncharteda ili TLOU jednostavno ne može bit drugačije protumačeno nego kao provokacija.
Igra NIJE kalibra Sony ekskluzive i odgovorno tvrdim da nije bilo Sonyevog ogromnog markinga i njihovog brenda zaljepljenog na tu igru, ne bi se prodala ni u ovo malo primjeraka kolko se prodala na kraju.
A opet, nekim ljudima se sviđa i jasno mi je da žele vidjet nastavak.
Meni se svidio Order 1886 i htio bi vidjeti neki poluotvoreni dizajn Londona iz 19. stoljeća u nastavku, ali ništa od toga jer igra objektivno nije po ničemu nadišla sivilo prosjeka.
maverick Spomenuo si Journey, meni je to tak dosadna igra. Pošto su je svi nahvalili u recenziji pa sam joj dal šansu skinul je kad je bila free ali ne ide mi takva igra pod nekaj zabavno. Maštovita je slažem se i inovativna ali tu nema zabave za mene. Ori mi je dobar koliko vidim iz gameplaya, dalo bi se odigrati, GR samo demo isprobal. Treba raznovrsnog i svježeg mesa na tržištu i u potpunosti se slažem. DG svijet je toliko prekrasan i šteta da utone u san. Upravo zbog toga mnogi žele nastavak. Ako i ne bude a što sad, postavit se možemo na trepavice i čekat.
wooddiebone da nije bila sonyeva exluziva nebi bila tako uspjesna ,a takoder da nije bila sonyeva exluziva nebi bila tako trashana puno . Svi imaju ogromna ocekivanja od Sonyevi exluziva tako da sve sta je prosjecno do dobro ce bit trashano .
wooddiebone ALI Days Gone kao igra je tolko zaboravljivo i prosječno iskustvo
Iskustvo je daleko subjektivnija stvar od one kojom ju predstavljaš. Moje iskustvo je bilo drukčije. Od hrpetine igara prošle generacije koje sam imao prilike odigrati, Days Gone mi je jedno od najpozitivnijih.
Možemo pričati o vrlinama i manama igre, ali generalizirati o iskustvu je argument koji u najboljem slučaju stoji na klimavim nogama.
maverick A druge strane postoje igre poput Journey, Ori, Gravity Rush, Gris itd koje mnogi zaobilaze, a mastovitije su, originalnije i bolje osmisljenje nego ijedna od tih razvikanih igara koje i suvise kupe ideje jedne od drugih sa minimalnim razlikama u gp-u te eventualno drugim settingom i zanimljivijim ili manje zanimljivim likovima i pricom.
I onda kada cujem da se Studio koji je radio igre poput Gravity Rush ili Ico/Shadow raspada, naravno da imam vrlo malo optimizma u kojem smjeru se ide sa exclusivama.
Izašao je nedavno Concrete Genie koji se uklapa u ovaj tvoj kalup, pa se nije baš proslavio. A super je igra.
Igrači od proizvođača konzola očekuju samo AAA i ništa manje od toga.
TITANXIS Spomenuo si Journey, meni je to tak dosadna igra.
Ne postoji igra za svakoga. No ovakve igre MORAJU postojati. Ta igra je unikat! Ta igra je Art. To ne mozes reci za prakticki niti jednu AAA igru prosle generacije, a lupaju se sulude svote novca u njih.
Ja sam nekad volio jako open world igre, ali ta su vremena prosla. Krivo mi je sto je Zelda osla u tom smjeru i krivo mi je sto je jedan od mojih najdrazih devova GG osao u tom smjeru. Sasvim bih bio zadovoljam da su Rockstar i Bethesda jedini devovi koji prave open world.
Ono sto zelim je da se devovi okrenu i malo linearnijim igrama. To ne znaci nuzno uski hodnici, od tocke A do tocke B. Ubisoft je nekad radio maestralne igre poput Princa i Splinter Cella, a odavno je sve karte bacio na Watch Dogs , AC i FC. Gdje je nestala ekipa koja je radila te igre?!
Burnout 3 je jedna od mojih najdrazih igara ikada, mislis da nije EA morao otici u open world vode sa Paradise i totalno me odbiti od serijala. GG je rullao sa prva 3 Killzone, ali umjesto da krenu raditi novi IP u toj maniri ili potpuno nesto drugo, oni su se bacili na open world i teraj misko.
Vec njusim kako je Bowser's Fury nagovjestaj da ce novi Mario biti open world. Pa dokle vise?!
Kazu ljudi ne pljujem po Microsoft, pa sta cu pljuvati kad me nista njihovo osim Orija ne zanima ni 5%. Doslovce mogu zivjeti bez Gearsa i Halo serijala, kao i Forzi. Drugo nis ni nemaju. Sad pokusavaja dici Fable iz naftaline. Mudar potez u PM. Pokupovali su sve sto se dalo pokupovati, ali treba tek vidjeti sta ce biti od toga.
Sasvim je ok ako netko sve te igre voli i uziva u njima. Ja jednostavno ne nalazim satisfakciju igrati takve igre. Prvih par sati ok, kasnije zamor materijala.
Ovaj gen je tek krenio i ja se nadam da ce u buducnosti barem biti raznovrsnosti, ako vec ne previse originalnosti.
weky znam. nazalost. Ali onda nemojte odmah skakati kada netko pokaze nezadovoljstvo.
Pa naravno. Uključujem to u post.
Jasno mi je da se ljudima igra svidjela. Nije mi to neshvatljivo. Zato sam povukao Order kao paralelu koja se meni svidjela, a objektivno nije dobra igra.
Razumijem skroz da se igra nekima svidjela i da žele nastavak, ali nije mi uopće čudno da igra tog kalibra jednostavno ne dobije nastavak.
Smisleno mi je to skroz. Igrao sam dovoljno igara u životu da znam prepoznat igru ili IP koji može ili ne može održat serijal.