Znam da cemo weky i ja glasati za DA.

Nije. Days Gone je zaslužio nastavak.

Zasluzila igra serijal, a ne samo nastavak, ko novi IP pogadja sva polja koja bi u nastavku vjerojatno bila nekoliko stepenica iznad, tehnicki problemi uopce nisu bili gamebreaking da bi ga kritika tak pokopala i jos danas ne kuzim cemu takve recenzije jer se radi o odlicnoj igri

Ne znam koliko im je financijski opravdano (igra će se sasvim sigurno još prodavati+PC verzija i to treba uzeti u obzir), ali sasvim sigurno bih radije DG2 nego TLOU1 remake. Prvi DG mi je za nekih 8/10 i rado bih kupio/igrao nastavak pod uvjetom da bude jednako kvalitetana ili bolja igra.

Pa nećete dobiti TLOU1 Remake umjesto Days Gone 2 igre. Odakle ta fora?

TLOU1 su dali kao projekt onom malom timu od jedva 30 ljudi, da se uhodaju, okupe i slično, nakon što to nije izgledalo tako dobro Sony je to u ruke Bend-u da dovrši i dio ND-ovaca je radio skupa s njima da to naprave. Netko se požalio iz Benda i maknuli su ih s toga.

Days Gone 2 je odbijen, ali ne mijenja ga TLOU1 Remake, već nešto sasvim novo na čemu Bend studio radi. Znači odobrili su im nešto treće, neki novi IP od strane Sonya.

Čemu halabuka? Ko zna koliko se XY igara, nastavaka, novih IP-ova ovako "odbije" iz stotinu razloga. To je tako, ne znam što bi sada to trebalo biti nešto drugačije sa Days Gone 2, jer se netko požalio Jasonu koji je onda objavio članak. Wow, šok.

Rade na nečemu drugome, nitko ih nije otkazao, raspustio ili slično. Pa već se znalo da su imali 2 ili 3 "fale starta" prije nego što su došli do ideje za Days Gone igru pa se sve to odužilo.

Nexus Govorilo se o Sonyjevim poslovnim prioritetima, uz to u DG1 je bila jasna naznaka da bi igra trebala dobiti nastavak jer su neke stvari ostale neriješene. Vjerujem da svatko tko je pažljivije odigrao igru sa tom "secret misijom/endingom" i kome se igra svidjela želi nastavak. Neki sasvim novi IP ponovno povlači rizik, tim više jer nemaš ni tu početnu bazu fanova koja bi pokrila veći dio ulaganja. Prvijenac je postavio sasvim solidne temelje i bazu za novu igru, ali eto, Sony valjda zna bolje koliko je to smisleno pa smo tu gdje jesmo.

Ja se jos nadam da ce izac nastavak samo je otkazan prvi prijedlog jer je sony tia singleplayer a oni coop. Ali sve ce vidit

Vjerujem da će se Days Gone 2 kad tad dogodit. Ne vjerujem da bi otkazali nastavak tako dobre igre.

Frend je prešao 100% na PS4. Po njegovim komentarima mogu reći da je sasvim pristojna igra. Sjećam se na početku je bilo nekih mušica ali su to ispravili. Igrao sam je kod njega nekih 10ak minuta samo, ono čisto grafiku i gameplay da vidim. Ja i joy tada, kao sa dvije lijeve ruke koje imaju sve lijeve prste ali je bilo prilično kul za igrati. Ono ne ciljam najbolje ali par puta mi je bilo dovoljno vidjeti šablonu kretanja zombia i sve što sam trebao je ciljati 'unaprijed', horde su mi dbest 😁 A atmosfera i grafika su odavali ono 'wow'. Baš se veselim izlasku igre, kao i još nekoliko ove godine koje nas čekaju. Jesen i zima su već 'bukirani' poprilično, izgleda će trebati overtajmati 😁

ako Days Gone dobije nastavak to možete pripisati PCMRu koji će ubit pc prodaju na steamu i epic shit storeu i objasnit ovim debilima na vrhu da moraju nabavit novog marketing stručnjaka.

Možda im to nije idući projekt, ali tko kaže da neće biti u budućnosti.

Možda, ali da sad krenu raditi, neku kvalitetniju igru koja zahtijeva trud i vrijeme bi dočekali minimalno u 2024. Ono, i s prvim dijelom su se telili preko 4 godine, makar bi sad izvjesno morali krenuti i s puno većim timom, što je potvrdio i njihov dev.

Sad imaju iskostvo vađenja teladi pa bi možda igra i brže izašla. Tko zna.

Pošto Days Gone po meni ne zadovoljava standarde kvalitete koje je Sony postavio, a ni zarada nije očekivana, odluka o ne rađenju nastavka je opravdana.
      Krivo su postupili jer su pustili da ta informacija dođe u javnost.
      Kakva god igra bila nekome, ljudi koje si ne smiješ dozvolit razočarat ili naljutit su upravo fanovi.

Svaki dan, sve više imam dojam da SIE gubi tlo pod nogama.

Ne mora ni bit, al vijesti vezane za Sony u zadnje vrijeme mi jako nalikuju na vijesti o drugim firmama koje su bile u rasulu.

Ne sjećam se kad sam zadnji put pročitao išta dobro o Sonyu.

Sorcerer Sony sa ovim postupcima pokazuje da nije ništa bolji od ostalih kompanija, npr. Microsoft, Nintendo....

Ovdje si promašio cijelu loptu.

Nintendo itekako ima viziju šta i kuda trebaju ići, boli ih patka za trendove, jer ih sami postavljaju. Nintendov jedini pravi problem je što ih boli patka za hard core gamere i AAA 3rd party naslove i što su odvratno pohlepna gamad. Imaju vrhunski portfolio odličnih igara koje su predvodnici svojih žanrova, imaju odličan marketing koji prodaje snijeg eskimima i odličnu konzolu za igre koje oni rade.

Xbox je pod Mattickom bio kompletno izgubljen, no Phil Spencer kad je preuzeo kormilo je napravio više dobrih stvari u ovih par godina nego svi njegovi prethodnici kroz cijelu Xbox povijest. Phil Spencer itekako dobro zna što radi i što želi i dovoljna je njuška da to i ostvari. Preuzeo je Xbox diviziju koja je tad bila na tragu da ispadne novi GameCube/WiiU odnosno totalni promašaj i uspio je spasiti i dignuti Xbox natrag na noge, čak i dok se iz Microsofta kuhalo da bi se Xbox mogao ugasiti te su mu smanjivali masovno budget.

PlayStation zadnjih godinu do godinu i pol dana kao da tapka u mraku, odnosno da ni sami ne znaju šta žele. Masa sitnih pizdarija koje su izveli, dosta nelogičnih poteza, "nedovršena konzola", previše sitnih stvari koje kad se nakupe stvarno kvare dojam i odaju ili gubitak vizije ili totalno krivu viziju. Ja sam zadrti PlayStation fanboy i još uvijek naivno očekujem da Sony izvede neki totalni preokret i napravi nekakvu bombu i svima pokaže da su bili u krivu što su sumnjali te da je PlayStation još uvijek brend broj 1 u gaming svijetu. No sve više shvaćam realnost da su se ponovo obahatili kao u PS3 eri te da će ovu generaciju bez obzira na bolju prodaju hvatati tempo kao Xbox prošlu generaciju sa Xbox One i Kinectom.

Baš to.
        Trenutna situacija meni ne govori da Sony nije ništa bolji nego da je objektivno lošiji od konkurencije.

Doslovno jedino čemu se veselim iz Sony kampa je Insomniacov Spider-Man 2.

Microsoft s druge strane ima tonu stvari koje su u najavi ili tek trebaju bit najavljene.
        Od Pillars Skyrima, preko Bethesdinih čuda koja će sigurno konačno izaći iz pretprošlog desetljeća do novog Haloa i svih budućih id software igara.

Sony radi remake remastera da mogu quadruple-dipat TLOU.