• Gaming Vijesti
  • Stigle su nominacije za Oscare: Teneta nema nigdje, a posthumno je nominiran i Chadwick Boseman

Redovno, svake godine pogledam najmanje 90% filmova nominiranih za Oscara. Neke jednostavno ne želim i nije mi ih žao.
Tako će biti i ove godine.
Žao mi je što sam pogledao Minari. Sad sa vremenskom odmakom mogu reć da je drlog.
Moj favorit je Sound of metal.

Oscar, tu filmsku dodjelu nagrada više ne gledam? Ne sviđa mi se. Namještaljka i politika vladaju u Hollywoodu. Kad vidim kakvi sve filmovi dobivaju nagrade, tak da nemam volje to gledat. Na kraju ionak saznam (nemreš a da ne doznaš pojedinosti kad iskaču takve vijesti posvuda) ko je trijumfiral a ko je podbacil itd. bend!

A dobro Tenet je barem trebao dobiti nominaciju za najgoreg glumca.

Baš u potpunosti dominiraju streaming servisi, kad je to bio manje više jedini način distribucije novih filmova u SAD-u.
Nikad streaming servise nisu shvaćali baš previše ozbiljno na Oscarima. Možda se sve nepovratno promijenilo i to je jako dobra stvar.

Pa da, što više pretplatnika na nekom servisu je i dobar jamac da će uložiti puno u produkciju i dovođenje poznatih faca. Inače smo u vremenu kad je već optimalni TV veličine 55", dakle nadomak kino ugođaja u vlastitoj kući. Odlazak u kino ima još onaj socijalni značaj i to je najveća razlika. Jedini veći problem streaminga je fragmentiranost ponude kroz različite pružatelje usluga, ali cijene mjesečne pretplate su uglavnom razumne u odnosu na jednu kino kartu, pa ono...streaming ftw.

Pa da imam i 85" TV, nije nadomak kino ugođaja.

Ne nedostaje mi kino zbog socijalnog značaja i kokica, dapače, u zadnje vrijeme je to postalo neizdrživo. Kino kultura je strašno pala. Pun kufer debila stalno priča na glas, bez potrebe da se nagne i šapne, nego se razgovaraju ko da su na kavi. Ili je stalno na mobitelu s brightness na najjače, ili je jednostavno općenito nekulturna i glasna svinja.

Nedostaje mi kino izričito zbog tehničkog aspekta. Ogroman ekran i sveobuhvatan zvuk. Doma bi zaista trebao uzet barem 85" TV, ako ne i 100", plus 7.2 setup zvučnika, a za to trenutno nemam ni para ni mogućnosti smještanja. Pogotovo ne u stanu koji rentam.

Wandavision bi u kinu bila apsolutno fantastična. Da, doma mogu gledat dramurine i neke trilere, ali bilo kakav spektakl, horror, s/f, akcić, jednostavno mora biti na ogromnog ekranu i s imerzivnim zvukom.

Ma kakav TV Tzereen.

Sad su za relativno budget home cinema iskustva najpopularniji 4K laserski ST projektori. Noviji modeli čak imaju integriran dosta dobar soundbar. Imaju Android, imaju sve, imaju HDMI ulaze za konzole, playere, ARC. Još kanta projektor boje za zid, fine foteljice i vozi. Za 5-6k Eura imaš kompletno kino doma sa cca 120-140 inča.

Baš sam ovih dana preselio u veći ured pa se zezao sa ženom da nam umjesto kina to može super poslužiti, treba nam jedino dobar projektor.

Sada si mi @weky dao ideju 😀