• Gaming Vijesti
  • Nvidia je osmislila poseban procesor samo za kripto minere, a RTX 3060 bit će prva kartica smanjenih kripto sposobnosti

i onda kazu pc master rasa, pa ovo postaje toliki cirkus da bih radije igrao igre na tosteru nego na pc-u vise.

Perverzno više, stvarno.

Nikad mi se ne sviđa kad proizvođač sam odluči zaključavati pune mogućnosti hardvera (fizički ili manje vjerojatnije kroz drivere) pod isprikom da to rade za potrošača.

Inače, dedicirani kripto procesori i rigovi/konfiguracije su ok, ali za kupca to povlači i potencijalni i velik rizik da se sa mogućim padom vrijednosti kriptovaluta nađu u situaciji da imaju hrpu hardvera koji je u suštini beskoristan i koji teško mogu prodati kasnije. Već se to dogodilo, a i sama tehnologija brzo napreduje. To je ukratko alat za velike "igrače".

Nemreju to preprodat i zaradit dodatno.
Bilo je pokušaja.

Treba kastrirat minere, a ne kartice.

I kaj uopće znači "umjetno smanjene sposobnosti majnanja?"

Kriptovalute postoje u glavama zemaljskih svemiraca. Izmišljotina da se zaradi na budalama. Svaka valuta bilo papirnata bilo kripto ako nije pokrivena zlatom polugom nema važeće vrijednosti. Odnosno jedan dolar jedna zlatna poluga. Jedino zlato ima vrijednost a sve ostalo je wc papir a kriptovalute bajke za djecu.

wooddiebone Dakle dolazimo do strašne činjenice da novac nema nikakvu vrijednost. Kada je općenito izmišljena kupoprodaja nekim novce to se činilo u zlatnicima ali mi ljudi bedaci mislmo kako imamo neku vrijednost ako imamo novac. Za naš mjesečni rad u nekoj firmi plaćaju nas tzv vrijednosnim papirima kao što je novac. Kriptovalute su još veća prevara 21 stoljeća.

znaci otisli smo zbilja kudikurac. najs...

Heat Oooo itekako ima i uvijek će imat. Rezerve zlata nema baš u izobilju. Vidio si sigurno već puno reklama na tv za otkup zlata i da ih mjenjaš za njihov novac. Stari moj žele ti uzeti jedino čime bi ogao tržit a to je zlato. Prvo počinju sa siromašnijim zemljama koji nemaju novac ali imaju zlatne zalihe tebe uvjere da ti zlato ništa ne vrijedi i daju ti novac. Kad nedaj Bože dođe do nekog oružanog sukoba na svijetskoj razini gdje gospodarstvo stane preko noći sa tim svojim novcem ne možeš ništa a da imaš zlato onda si na konju. Netko ti je možda od starijih pričao da se primjera radi u 2 svj. nije moglo ništa kupovat novcima jer nema ničeg, sve zatvoreno, tvornice ne rade i sl. ali ako si imao neki vrijedniji predmet, zlato i sl. tad si mogao mjenjat za hranu. To možda sad mnogima se čini glupost ali u ratu uvijek stradavaju narodi dok se profiteri bogate. Od pamtivijeka zlato ima vrijednost i imat će dok će god biti ljudi.

Ako ćemo na sigurno, paladij je isto odlično ulaganje. Problem je što se dosta ljudi vodi logikom krda i uletjet će u tržište kriptovaluta ne vodeći puno računa o njegovoj volatilnosti. Netko će znati kad je vrijeme za uložiti i kad je vrijeme za isplatu, netko neće. Ali kad imaš ljude poput Muska i njegovu tvrtku Tesla i kada ulože preko milijardu dolara u BTC, to je ogroman poticaj za investitore i daljnje širenje upotrebe kriptovaluta na tržištu. Mislim da se nitko ne usudi dugoročno prognozirati kako će se situacija razvijati, ali jedno je sigurno, kriptovalute nisu i ne bi trebale biti nešto u što će pojedinac uložiti svu svoju imovinu.

5 dana kasnije

Nemam problem s kriptovalutama, nego kako se do njih dolazi. Sva procesorska snaga potrosena na majnanje je mogla vec odvrtjeti sve SETI modele ☹️

Evo, ovdje je Linus detaljnije objasnio problematiku koju sam spominjao u prvom postu ovdje:

@Zero pazi kaj ti velim sad. Oni vrlo vjerojatno već imaju ideju za budućnost u kojem koriste nekakav zamjenski materijal
      no sve se to povlači. Patit će sve industrije. Pogotovo one za televiziju
      dok mikroled postane standard cijena će mu i dalje biti visoka u pm zbog nestašica materijala jer se mikroled printa za graphite waferima koji su na kraju proizvode od istog materiala

fensisuperstar Već pati čitava Zemlja zbog rudarenja tog fiktivnog sranja, od potrošnje struje na razini jedne Argentine s 40 milijuna ljudi, do silikona i gamera te fondova koji će opet utopiti novce iz pohlepe. Ali neka im, neće ni to vječno tako u toj mjeri.