• Gaming Vijesti
  • Laptopi s mobilnom RTX 3060 su 30% sposobniji od PS5, a ovaj MSI-ev tanji je od čokolade

@chono7

Po tome izgleda da smo bili u krivu.
Mobilna oslabljena RTX 3060 30% jača od PS5? Onda PS5 spada ispod.
Teoretski RTX 3050, 3050ti?

pravednik yap, tako se cini prema ovim najavama. Izgleda da je 3000 serija redefinirala midend u potpunosti.

@chono7 a sad zamisli kako li će tek ostale, nadolazeće serije.

Meni se više sviđa novi Razer Blade.

herc ako srede dostupnost i odrze ili smanje cijenu, onda mislim da cemo imati predobru situaciju u PC gamingu.

Pa tko se još igra na laptopima..lol
      Drugo to je cijenovni rang od 12k i više kuna, PS5 osnovni model je 3k, opet o čemu pričamo..

Svaka roba ima svojeg kupca.
        Prestanite gledati balkan kao mjerilo lol.
        Prosječni german gamer ima PC od 2000 eura plus konzole.

Govorimo o performansama, cijena zaista u ovom luksuzu ne igra ulogu.
        Nekome je i PS5 preskup pa šta sad?
        Idemo se igrat na NES?

Ovo za laptope stoji, međutim pričamo o izjavi Nvidie kako OSLABLJENA RTX 3060 ima 30% bolje performanse od PS5. Valjda oni znaju bolje od vas.
        Da je tržište normalno za 12 000 kn imao bi laptop sa RTX 3070, praktički si bez brige 4 godine.

ibor4you bu bu bu, cijena. Svaki put kad komentiramo performanse, evo nekog sa cijenom, jer njegov ps5 kosta 500eura.
        Onda si uzmi taj PS na put, avion ili negdje ga vucaraj po faksu, pa igraj na pauzama. Dio kan, ne smijes nista napisati ovdje da se neki Ps fenbojcic ne uvrijedi

3060 Ti = 2080 Super
          3060 ~ 2070 Super
          Mobilna 3060 ~ 2060 - 30%*2060 = PS5???

BS

ibor4you
            Pa igram se ja, i što sad. Kao da imam konzolu plus sve prednosti jednog OK PC-a kao takvog, izvan i u gamingu.

Heat
            "aLi nViDiA jE ReKLa..."

🤣

Sutra će AMD izaći kazati nešto u svoju korist itd.

Realno AMD ima puno unosniji i marketinški bolji posao od Nvidije trenutno. Nvidija nije ponudila ništa za konzole, pa već 10 godina daju salty izjave zato što je AMD u tom taboru.

Nexus DoBr0D@nIYeZonY

Realno je, samo bi onda konzola trajala kao ps3 i bila skuplja za 200eura. Ovako imas amd wannabe nvidia high end.

chono7

Ovako imas amd wannabe nvidia high end.

AMD i je high end i ima kompetitivne kartice za high end. To si i sam rekao, a i univerzalno se community slaže, koliko se da iščitati.
                Nedostaje im još uvijek prava optimizacija za ray tracing, ali i ona će vjerojatno doći za godinu i kusur dana, a njihov DLSS vjerojatno i nešto prije.

Da ja sada moram birati između 3070 i 6700xt i da su cijenovno na svom MSRP-u, odabrao bi 3070. Jednostavno ima više smisla i nudi ti SADA više od AMD-a. Ali, sve je pitanje kako se stvari poklope kada kupuješ.

Poanta je da ni s 6700 nećeš promašiti, ako slučajno ne uzmeš 3070 i slično. Nedostajati će ti poneku feature i boost u ray tracingu, ali svakako ne dobiješ loš GPU. Prije to nije bio slučaj.

Sorcerer

Nvidia has listed Nintendo Switch as contributing to “record gaming console revenue” for them thanks to strong demand during their earnings call.

Bratko, to im je jedina konzola koju imaju u svom portfoliju(a da nije njihov Shield). I još koriste prastare Tegra čipove koje štampaju za valjda $20
                  Logično da će im biti "record gaming console revenue" s obzirom da je to jedino što imaju tog tipa.

chono7
                  Ne znam što pokušavaš reći. Konzole su uvijek bang for the buck. Ovog puta više nego vjerojatno ikad prije.
                  Specsi su i više nego dobri i nitko neće imati loše iskustvo igranja. Tek ćemo vidjeti kako će to izgledati, a ja sam uvjeren da će to biti odlično.

Nexus pa jesu bang for the buck, zato i je amd unutra. Da su totalno custom i nesto special bila bi nvidia.
                    A za specse i lose iskustvo igranja "Hi, I am Cyberpunk" 👀