• Gaming Vijesti
  • Ghost of Tsushima i The Last of Us 2 vode u izboru za igru godine

A u *urac 😃 Ništa, TLOU2 ajmooooooooo! Znao sam da će biti tako, ne mogu biti više razočaran što je tako ali eto. Očito je igra legla mnogima bolje nego meni, no uz sve poteze Suckera i dodatke koje izbacuju nemam ništa protiv da dobiju svoje. Iako, snažno sam protiv toga da je to igra za igru godine, jednostavno story-telling i content igre nije na razini ne 10, nego 7 je previše za taj dio. Atmosfera je 10+, ali koliko god se ja trudio iskopat GOTY u bilo čemu drugom u toj igri, jednostavno ne ide nikako...

Po meni je ova godina bila kita, u smislu da nema naslova kojeg mogu izbacit bez razmišljanja za ovakvu nagradu.

Meni je igra godine Death stranding. Znam da je to igra iz 2019. ali na PC-u je izašla ove godine. Fenomenalan naslov u svakom pogledu koji ću pamtiti do kraja života.

Sterlok Pa tako nekako, ta je igra jednostavno donesla nešto novo, koliko god to novo nije lego ljudima, Kojima je barem izumio nešto novo i drugačije. Sve ovo ostalo je već ponavljanje viđenog. Meni nije GOTY, ali razumijem što govoriš.

Baš bih mogao napraviti jedan osvrt za kraj godine, uvijek to napravim na svoj sajtu.

Za ništa glasat. Ništa ove godine nije bilo kak bog zapovijeda.
      Razočaranja u Death Strandingu, FF7 remake-u, Ghost of thutshima i TLOU 2.
      Svaka od navedenih ima mane koje ne dopuštaju da im dam glas za GOTY.
      Možda i najveće razočarenje ove godine za mene je Dreams.

Nema Desperadosa 3, nema glasa. 🙁

Dobar je GOT ali meni je to max 8/10, no Last of Us Part 2 je kategorija za sebe, toliko različitih emocija ta igra izaziva u meni

Sad čemo suditi igrama na temelju toga što izazivaju u nama?
      Budi objektivna.
      Kad smo kod toga, teško da Ghost of Tsushima može biti goty.
      Tlou 2 je ipak veća produkcija.
      Bolje je sve.
      Tsushima je razina ispod.
      Čak generična.
      Klasični sucker punch.

I dalje tvrdim Half Life Alyx, samo sto je to odigralo onako cetvrtina igraca koji su odigrali tlou2. Cista igra godine, cakum pakup od proizvoda. Inovativnost, gameplay, produkcija, prica, ma sve.

pravednik Pa naravno da sudim igrama po tome što izazivaju kod mene. Osobno mi je LOU2 puno bolja od GOT, zašto bih bila objektivna ako je to moj osobni izbor, nisam kritičar da moram biti objektivna. Razumijem zašto se ljudima ne sviđa priča, ne sviđa se ni meni u određenim segmentima ali osobno nisam igrala bolju igru u zadnje vrijeme.

chono7 I dalje tvrdim Half Life Alyx, samo sto je to odigralo onako cetvrtina igraca koji su odigrali tlou2.

Pomoglo bi mu sigurno da nije VR pa da ga je moglo odigrati više ljudi.

chono7 To je osobna tvrdnja. Odigrao si igru pa možeš stati iza tih riječi ili je napreskokce pogledano na YT i poneka recenzija, kao u slučaju TLOU2?

Zero pa naravno da je osobna tvrdnja. Alyx mi na Viveu izgleda i djeluje bogovski, nisam imao prilike probati na Valveovom indexu kao najboljem VR hardwareu na trzistu. Igra nudi najvise od svega videnog ove godine i karta inovativnosti u kontekstu spajanja velikog AAA naslova i VRa je dobitna kombinacija. Iznimno pozitivni dojmovi kritike, ali i publike zaista govore da se radi o iznimnoj igri u svakom pogledu.
              Zanemarit cu ovaj tvoj pokusaj podjebavanja i flejmanja, pa bi samo zamolio dezurne moderatore da reagiraju na ovaj bezobrazan pokusaj, @Fico moze reakcija ili upozorenje? Thanks.

Ali opet ne možeš objektivno tvrdit da je Alyx mjerodavan za Goty nagradu jer sve što govoriš o njoj nisi isprobal nek si, kao i za Tlou2, vidjel na netu.

I Tlou2 ima vrhunske dojmove od strane kritike, kao i od velikog dijela igraće zajednice (svi znamo oko čeg se lome koplja i sa koje strane vjetar puše, nećemo se praviti mutavi).

Gameplay i produkcija Tlou2 su na najvišem mogućem nivou koji se može zamislit i radi se o iznimnoj igri u svakom pogledu, kao što je i (po tvojim riječima) Alyx.

Samo je razlika što većina ovih koji glasaju za Tlou2 to mogu objektivno potvrdit, a ti, po ovom kaj sam uspjel iščitat, nisi odigral Alyx nego si "objektivan" po viđenim gameplay videima.

Ak si odigral, zanemari cijeli tekst.

Tuhy objektivno? Nikako, ovo je moje misljenje i suvjektivno je. Tlou2 ne mogu zavrsiti, jednostavno ne mogu, nije za mene i to je to. Alyx sam probao na Viveu i vjeruj mi radi se o vanserijskoj igri. Istina, odgledao sam do kraja gameplay, jer me zanimalo.
                Ono sto je objektivno je da se oko Alyx ne lome koplja, vec obratno, visoko su podignuta u zrak prema stotki i kod kritike i publike.
                Ono sto @Zero radi? Provocira i flejma, a zapravo on nije ni probao Alyx, niti igrao tlou2.
                Zar nije tako?

Tuhy Ali opet ne možeš objektivno

Do tu sam te pratio. Kappa

Igra, film, pič... godine, ništa drugo nego konstanto nametanje mišljenja jedni drugima, gubitak vremena, a svake godine ista priča.

Heat Ne nameći mi mišljenje da su nagrade nametanje mišljenja.

foggy Kaže članak da glasovi igrača čine samo 10% tako da ima i dalje dobre šanse.

Heat
                    A gle, meni se živo jebe za goty nagrade i ko će ih pobrat.

Samo sam odgovaral Choni da mi nikak nemre relevantno procjenit da Alyx ima prednost pred Tlou-om.

To ko da ja idem tvrdit da Tsushima ima prednost pred Cyberpunkom, a nisam taknuo nijednu.

chono7 Tako je frende, samo što ja, za razliku od tebe, ne mogu i neću stavljati TLOU2 ili nešto drugo na pijedestal GOTY-ja, kao i dobar dio ostalih pretendenata, iz jednostavnog razloga jer to nisam odigrao i nemam kredibilitet da to osobno idem preporučivati.

Mogu vidjeti da je igra gotovo univerzalno prihvaćena od strane kritike i drago mi je zbog uspjeha ND, na čemu sam im ovdje već čestitao. Kao što cijenim i prethodne ND i Druckmannov rad na ranijim igrama (svi Unchartedi na kojima je radio i nezaobilazni TLOU).

Ali ovo je još jedan od tvojih izleta u strani teritorij, na jednak nečim kako si nedavno sa sigurnošću tvrdio da su šupci iz Sonyja najurili dvojac iz Bend studija, dok zapravo nemaš pojma što se dogodilo u pozadini. Ja bih se zapitao trebaju li ti takvi istupi, nit su komični, niti smisleni osvrti. Samo gubiš vjerodostojnost i skrećeš pažnju na sebe samoga. Pa ono, ako to smatraš flejmanjem kad se netko i upeca, okej, priznajem, kriv sam.